Hej. Jag dricker dagligen sedan 4 år tillbaka och jag konsumerar mellan 35-40 s.k standard glas på en vecka vilket jag förstått är över riskbruk. Jag vill verkligen lägga ner drickandet helt. Speciellt då jag sedan en tid tillbaka börjat att känna av vad jag misstänker är bukspottkörteln. Jag tänker dagligen att jag skall sluta att dricka, men det slutar alltid med att jag tänker att jag tar det i morgon i stället. Jag hoppas att det mest blir svettningar och oro som spökar då det ju inte är några mega-mängder 40% vodka jag dricker utan starköl. Men jag har ju ingen aning då jag aldrig kommit längre än några få timmar efter den tid som jag normalt brukar börja knäcka bira på eftermiddagarna. Detta beror på att jag har svårt att ta minsta lilla ångest och på det har ett Systembolag öppet till 20:00 som ligger bara 3 minuter i från min port.
Så, alla tips/erfarenheter är mer än välkomna.

Liten stor

Det finns många bra tips här men om du inte sett den så kolla in risky drinkers (eller risky drinking) på HBO. Den fick mig att ta i mer i kampen mot att lägga ner/kraftigt minska.

NyaMagnus

Tjena Mackan!
Jag känner igen din situation fullt ut. Kommer från samma beteende själv. Du frågar efter tips att ta sig ur eländet så här kommer mina egna erfarenheter helt brutalt ofiltrerade:
- har du bestämt dig för att helt bryta med alkoholen? Om inte så har du en näst intill omöjlig uppgift framför dig. Har du bestämt dig så ser framtiden ljus ut.
- bit ihop och planera aktiviteter samtliga dagar och kvällar kommande 10 dagar. På så sätt kan du hindra dig att knalla in på Bolaget innan stängning.
-var medveten om att du kommer att svettas, skaka och sova risigt de första dagarna men redan efter några dygn kommer förändringen och du kommer att sova gott, vakna utan ångest och vara pigg.
-skriv/läs här i forumet
- besök gärna ett AA möte. Det är härliga människor som vill dig väl. De dömer inte och vet exakt vad du går igenom.

Jag är inne på dag 19 och redan har tankar och sug efter alkohol avsevärt avtagit. Jag är numer berusad av nykterheten om du kan förstå vad jag menar.
Därmed inte sagt att jag kan släppa garden. Jag går på AA, läser mycket om vår sjukdom samt har en sponsor som stöttar om det blir tungt.

Ett sista tips: om du har en god vän att anförtro dig till så gör det! D vänner jag berättat för har bara reagerat positivt och det vore ju konstigt om någon surnar till bara för att man väljer att inte ta sitt liv sakta genom alkoholen :-)

All lycka till!

Pantani piraten

Jag planerade och stålsatte mig under en tid.
Jag trappade ner på folköl, men jag vet att många tycker det är svårt.
Se till och ha goda A-fria drycker hemma när du väl bestämt dig. Godis sötdricka och annat skräp är alltid till en hjälp.
Motionera i den mängd eller tempo som gör dig ansträngd, då frigör du lite endorfiner som kan hjälpa dig lite på traven.
Efter 4 dagar kommer du fråga dig själv varför du inte gjort detta tidigare. Efter tio dagar kommer du hylla dig själv.
Du kommer att stöta på motstånd från din hjärna och kropp, men alkohol kommer inte vara botemedlet, hur mycket du än vill det..??
Kör hårt??