Hej! Det här är mitt första inlägg här. Jag har under flera år druckit alldeles för mycket vin. Har hela tiden skött mitt jobb, ingen särskild frånvaro e.dyl. Jag vet inte om jag är alkolist, men helt klart överkonsumtion. Nu har jag idag bestämt mig för att nu får det vara helt slut med detta drickande. Jag vill gärna få höra hur det gått för andra som bestämt sig.

AlkoDHyperD

Din fråga kan jag inte svara på, men läs inlägg från andra så kanske du känner igen dig i någon. Att du bestämt dig är bra. Vad har du bestämt dig för? Att sluta dricka helt, eller att sluta dricka som du för nu?
Skriv och läs här så kan du få stöttning på vägen.

AlkoDHyperD

Och på något sätt enklare. Blir liksom inga valmöjligheter och inga förhandlingar med sig själv då. Vad har du som motiverar dig? Vad tror du kommer att bli svårt? Kan vara bra att utforska sina egna triggers och vilka situationer som kan bli extra utmanande.

Adidas

Hej! Det som motiverar mig är att jag vill inte längre vakna och vara bakfull. Sjukt jobbigt! Att inte vet vad man gjort under alkoholen inverkan. Alla dessa minnesluckor! Minnesluckor som ger mig ångest och som skrämmer mig. Nu får det vara nog. Aldrig mer alkohol, aldrig mer full.

FlyMedSprit

Grattis till första veckan!
Jag ser fram mot fler inlägg av dig. Jag är nyfiken på hur det går för dig.
Fortsätt skriva hur det än går.