Är det någon som har erfarenhet av behandling med TripleA som skulle kunna dela med sig av infomation?
http://www.kontigocare.com/produkten/

Stödet verkar vara diskret och skulle kunna passa in för att hjälpa en anhörig

AlkoDHyperD

Men allt som skulle kunna öka medvetenheten är ju bra. Du kommer ju få en bild av hur ditt drickande ser ut och kanske bli motiverad att minska eller sluta helt om det blir tydligt. Även se mönster och kartlägga riskfyllda situationer.
Om du provar kanske du kan skriva om hur det funkar.

frågande

Precis, skammen är en stor barriär för många beroende skulle jag tro. Som anhörig efter många års missbruk av alkohol har jag sett gång på gång att man lovar att bli nykter men inte håller det. AA eller terapi funkar ett tag, ger ett tillfälligt ljus, men stoppar inte möjligheten att smygdricka på kvällar och ljuga. Att kunna ha kontakt och göra kontroller(anonymt) skulle ge ett lugn till familjen och den beroende.
Skulle gärna vilja ha lite mer kött på benen om produkten TripleA

alltså en alkomätare som kommunicerar via en app trådlöst via Bluetooth. Testresultatet skickas till vårdgivaren som kan följa patientens nykterhet dag för dag. Även anhöriga kan följa patientens tillstånd. Och arbetsgivare, etc. Produkten har köpts upp av några kommuner på prov. Det finns liknande lösningar där man kommit längre än Triple A (som även beskyllts för varumärkesintrång).

frågande

Har du själv någon erfarenhet av produkten Dionysa, dela gärna med dig?
Jasså? Vad för liknande lösningar? Är gärna ute efter något som man kan koppla till vård och inte en simpel alkomätare, tycker metoden verkar seriös !

frågande

Har du själv någon erfarenhet av produkten Dionysa, dela gärna med dig?
Jasså? Vad för liknande lösningar? Är gärna ute efter något som man kan koppla till vård och inte en simpel alkomätare, tycker metoden verkar seriös !

Nej, jag har tyvärr (eller lyckligtvis...) inte någon personlig erf av metoden. Vad jag emellertid förstått är att data från alkoholmätaren skickas till en molnplattform där den analyseras. Här kan behandlaren, och/eller andra som är anslutna, följa personens nykterhet varje dag. Man kan i realtid även få ett larm om inte planen följs. Den kan även användas för att förutse ev kommande återfall.
Tjänsten är inte avsedd för konsumentmarknaden utan man kan endast få tillgång till den efter kontakt med en vårdgivare. Det finns åtm en liknande lösning på marknaden tidigare, och som lär ha kommit längre i utvecklingen.
Till hösten kommer dessutom en utvärdering av metoden som Akademiska sjukhuset gör.