Hej!
Jag går ut och dricker lite då och då, dricker gärna så att jag blir berusad och har kul.
Vad som bekymrar mig är dock några tidigare alkoholrelaterade händelser.
Kortfattat, så hamnade jag på akuten 3 ggr i somras och 4ggr förra sommaren. Samtliga gånger var i Wales/Skottland, där jag tidigare bott.
Det märkliga var att min kropp reagerade så konstigt de flesta av dessa gånger, kan lägga till att jag INTE tagit några droger, annat än alkohol.

_________________
Så, detta hände:
Förra sommaren, första gången det hände, så slutade jag tydligen att andas. Vaknade upp lagom till att se blåljusen genom fönstret. På en gång konstaterade ambulansen att jag tagit droger. Det ryckte i mina armar och ben, och i ambulansen låg jag och slängde huvudet åt sidorna. Jag minns att jag fick lugnande spruta i ena skinkan, att de pratade över min säng om vilken drog det kunde tänkas vara. Sen vaknade jag upp nästa morgon med såndär syrgasmask i ansiktet och dropp nästa morgon.

Jag tänkte att detta var en engångshändelse.

Sedan, 2 månader och kanske 3 drinktillfällen senare, så hände det igen.
Jag var på party. Föll ihop och låg och krampande, oförmögen att styra min kropp i kanske en halvtimme. Paramedics trodde det var ångestattack. Fick åka ambulans, vilket jag lovat mig själv att aldrig behöva göra igen. Försökte dra och blev fasthållen i ambulansen. På sjukhuset, trodde de än en gång att jag tagit droger. Jag har fått berättat för mig att jag hade 3 security guards hos mig och fick 2 sprutor med lugnade. Var inte arg eller ångestfull men hade helt enkelt bestämt mig för att jag inte ville vara där. Var tillräckligt full för att inte kunna stå, men försökte krypa ut från akutrummet. Frågade den främling som snällt följt med mig till sjukhuset upprepade gånger om han var en doktor, för att glömma bort svaret sekunden därefter.

Nästa tillfälle, en vecka senare. Mådde skit efter senaste sjukhusfärden och orkade inte bry mig om att jag inte borde dricka. Blev ångestfull under utekvällen och mina händer började "spänna sig" och jag blev allmänt konstig. Fick åka taxi till akuten men försökte dra. Fysisk status var bättre. Kunde stå. Pratade inte. Låste in mig på toaletten, försökte komma ut. de tyckte jag var så konstig att jag höll på att läggas in på psyk. Slapp det, och runt 10h senare fick jag komma därifrån.

Nästa tillfälle, kanske 1 månad senare. Jag och min kompis hade verkligen planerat att jag inte skulle dricka överdrivet mycket, men sen däckade jag visst iallafall. "Vaknade upp" och låg och vred mig från sida till sida. Spydde för en gångs skull. Fick åka ambulans. Men kunde, eftersom jag ändå var ok och hade en kompis med mig, snart lämna akuten.

Sen klarade jag mig bra ett år framöver. Drack lite för mkt men inte så att jag behövde sjukhusfärd, blev utslängd från en nattklubb en gång, thats it.

Trodde att min sjukhustid var över, men icke. Var ute och festade i Edinburgh, på ett pubcrawl. Hade jättekul. Men sen vaknade jag ändå upp på asfalten, med ambulanspersonal och polis lutandes över mig, och det ryckte i mina armar och ben och huvud. Åkte ambulans och blev fasthållen av polis. Fick spruta med lugnande. Sen minns jag inte mer. Vaknade upp med blåmärken på armarna efter att ha blivit fasthållen. Doktorn berättade att jag var väldigt dålig när jag kom in och att de hade varit oroliga för mig.

Sen gjorde jag det dumma att gå ut igen, kvällen efter. Skulle inte det, men sen ledde det ena till det andra till det tredje...
Klarade mig bra den utekvällen, och var påväg hem när jag såg en ambulans på håll. Fick sånt ångestpåslag att kroppen slutade lyda mig. Blev helt "stiff" och klarade inte av att gå eller prata ordentligt. Ambulansen uppmärksammade det. Jag sa att jag var ok. Men de såg att jag inte var det. Kunde inte få min kropp att röra på sig, så stod still längst en vägg. De ringde polis då de trodde jag tagit nått. Fick åka med polisen till akuten. De pratade i framsätet om att det var en riktigt "spiced drink" jag fått i mig. Minns inte så mkt, men vaknade upp efter några timmar senare och fick lämna akuten. De gillade mig lagom lite så att säga.

Sen hände det en sista gång, någon vecka senare. Inget speciellt med den gången tyckte jag dock. Var väl bara på lite dåligt humör och tja, lyckades inte röra mig eller stå upp eller prata så fick åka ambulans en sista gång. Men fick kontakt med min kropp efter en liten stund på sjukan så då var jag kvick på att lämna stället.
______________

Kortfattat, varför blev det som det blev? Kan tillägga att jag efteråt druckit alkohol flera gånger utan att liknande hänt. Var på en partyresa och drack bla. 7 dagar på raken utan problem.
Så, vad hände egentligen?
Varför fick jag muskelryckningar och "kramper" några gånger? Hur kunde jag bete mig som att jag var drogad när jag förmodligen inte alls var det?
Någon som har varit med om liknande eller har någon input?

Tack!

Li-Lo

Vilka skrämmande upplevelser du haft! Det du beskriver hör inte till vanligheterna och jag vill gärna rekommendera dig att fördjupa dig i detta med någon inom sjukvården då det kanske är flertalet faktorer som lett till dina anfall. Om inte för att utesluta andra medicinska orsaker.

Fortsätt gärna att skriva här och berätta gärna hur du tänker framöver gällande alkohol.

Vänligen Li-Lo
Alkoholhjälpen

Marie51

Sedan jag slutade alkohol men nu har jag ingen lust för att äta mat bara kräkningar. Nu är det tre veckor.

Anders 48

Hoppas att aptiten återkommer - tycker att 3 veckor låter som lång tid. Funderat på att kontakta vården - kanske något annat som ligger bakom. Depression/nedstämdhet kan ju också göra att man tappar aptiten - och faktiskt kan få kräkkänslor. Något jag har märkt när jag haft mina dryckesperioder, är att jag har svårt att borsta tänderna längst bak i munnen - kräkreflexen går igång direkt - brukar sitta i ungefär en vecka....nåväl. Hoppas verkligen att det vänder snart för dig. Jag håller på dig - och Grattis till 3 veckor utan alkohol. DET är en bedrift.

Du har börjat skriva här på forumet då du gör en livsstilsförändring med alkoholen. Du funderar nu kring att du mår illa och det gått tre veckor sedan du slutade dricka. Bra att du frågar när du mår dåligt, som Anders43 här ovan skriver kan det vara en ide att kontakta vården då det är svårt att veta vad det kan bero på och för att du ska få tryggast och bäst hjälp kring det.

Om du vill fortsätta skriva här på forumet och kanske ha det som en digital dagbok där andra kan följa dig, starta gärna en tråd att skriva i. Bara om du vill såklart!

Vänliga hälsningar
Rosette

Mysan74

Låter ju mer som panikångest .. eller något annat mentalt som förstärkts med alkoholen . Vad hände runt omkring dig i denna perioden och hur länge va tidspannet när du fick dessa attacker ?

Mysan74

Låter ju mer som panikångest .. eller något annat mentalt som förstärkts med alkoholen . Vad hände runt omkring dig i denna perioden och hur länge va tidspannet när du fick dessa attacker ?