Hej! Jag är en tjej från Skåne, 46 år och har en dotter som är 23 år.
Jag är ny på denna sidan. Jag är sambo sedan 6 år tillbaka. Vi har ett bra förhållande och gemensamma intressen.
De senaste månaderna har mitt drickande skenat iväg. Jag älskar mitt vita vin men jag har också börjat inse att det kan inte fortsätta i den takten som jag håller just nu. Jag dricker mig oftast inte riktigt full men är ändå klart påverkad.
Mitt drickande har gått ut över hemmet, jag har planer innan jag kommer hem men när jag har börjat dricka så blir oftast inte dagens sysslor fixade. Vilket i sin tur leder till att jag känner mig frustrerad över allt som inte blir gjort. Å i samband med det så sätter jag mig ner och dricker ett glas vin till.
Den senast tiden har jag allt oftare tänkt att detta måste få ett stopp, och ett stoppet tänkte jag införa på måndag.

Anders 48

Hej Stina! Välkommen, och grattis till att du ha startat en egen tråd! Bra att du börjat reflektera över alkoholen. För mig så hjälper det mycket att läsa här, och skriva. Här finns vi i alla färger o former - men ingen kommer med pekfingrar. Här får man stöd av andra kloka människor i samma sits. En fråga bara: Varför skall du införa "stoppet" på måndag? Varför inte idag, fr.o.m. nu? Åter igen, välkommen!!

stina46

Min tanke är ny vecka-nya tag. Tack <3 Hur länge har du varit med här? Jag fick känslan att detta är nog en bra sida där man får moraliskt stöd och backup. Jag har suttit och läst en del inlägg och det känns som jag har hamnat rätt. Ingen vet egentligen vem den andre är och det känns skönt. Man kanske rent av bor i samma stad/by men är ändå okänd. Hur ser ditt liv ut? En dam i ditt liv/barn/jobb? Jag jobbar på kontor, stormtrivs med det. Mina stora intressen är pyssel, djur, familj, mina växter i växthuset och cruising med jänkebilen ( sambons bil ) jag älskar ljudet av V8.

Gunda

Välkommen hit.
Det här är en bra sida och grupp att vara i, här får vi hjälp och stötar varandra.
Jag känner att jag kanske inte är den rätta att stötta just nu, då jag själv är i ett stort problem.
Både jag och A är ett stort problem känns det som.
Men skriv läs det är mitt råd till dig.
För mig är det En dag i taget just nu.

Ellan

Jag är en kvinna på 42 år, gift, har två barn, är utbildad civilekonom och jag är alkoholist. I det här fallet är det just det sista som är det viktigaste. Allt annat är ovidkommande för alkoholister eller riskdrickare kan vi vara oavsett bakgrund och omgivning. Jag kraschade helt förra våren och har nu över ett års nykterhet. Jag levde länge ett dubbelliv, skötsam utåt men helt trasig inuti. Visst kan jag ibland önska att jag hade kunnat bromsa i tid. Jag var länge en riskdrickare men det slog till sist över till att bli ett beroende.
Allt annat fick stå åt sidan för mitt drickande, vitt vin och rosé var min drog. Jag drack inte varje dag men minst 4 dagar av 7. Ju mer jag drack desto mindre drack min man. Han såg tidigt att jag var beroende.
Jag har valt att acceptera mitt beroende och jobba med den biten. Det har varit en lång resa men så bra som jag mår idag har jag inte gjort på över tio år. Vinet är en falsk trygghet och en farlig sådan.
Vänta inte till måndag, gör annorlunda om du vill bryta din vana. Det blir aldrig bättre i relationen till vår falske vän, den drar ner oss mer och mer.
Så ta hjälp om du kan, skriv här, prata med någon... du har allt att vinna.❤️
Kram
Ellan

Fruhoppfull

Hej! Jag instämmer försiktigt i föregående skribenter. Varför vänta till måndag? Jag förstår dig dock till fullo, jag tänkte likadant läääänge. Det kändes bättre att skjuta upp stoppet så jag kunde ta den sorgen då istället för nu liksom. Njuta ett par dagar till. En helg till åtminstone. Ungefär som jag tidigare planerat bantning. För mig kom det så plötsligt en dag då jag kände att jag stoppar nu. En lördagsförmiddag kom det bara. Inte bakfyllerelaterat så som "åh nej, vad ruttet jag mår... Jag ska aaaaldrig dricka mer" utan bara som en insikt. Jag förstör så mycket med mitt drickande, både för mig själv och för de jag älskar. Tidigare tänkte jag som sagt mer i termer av "idag också, det kan inte skada" osv. Det är nog olika för olika människor antar jag :). Eller så är det olika var i processen en befinner sig och då behövs nog alla olika faser och steg. Nu skulle ju inte mitt inlägg handla om det ju, blev bara så filosofisk av hur olika det är när en bestämmer sig för förändring. Jag hoppas du inte uppfattar mitt inlägg som moraliserande eller så, jag läste om det nu och tänker att jag själv kanske skulle bli lite arg och motvalls om jag läste det jag skrivit. Det är alltså inte min mening.

Det jag skulle säga var "välkommen hit!". Här finns som sagt alla olika former och bakgrunder, med det gemensamma att vi funderar kring eller vill förändra vår relation till alkohol. Det bästa är att det alltid finns någon som har liknande erfarenheter av vad det än må vara och att det finns stöttning att få.

Anders 48

Vi är med dig! Oavsett om det är idag eller måndag som gäller.........-om du satsar på måndag så "häng" här ändå, det kanske kan ge dig lite extra styrka inför din stora utmaning!

Rövarkulan

Jag är kvinna 53 år, gift, ungdomar i huset. Växthus och en Cadillac 57 i garaget. Så roligt att du hittade hit!

Jag blev medlem för några dagar sedan och tycker verkligen om detta forum. Jag läser mycket och det hjälper verkligen i mitt krig mot alkoholen. Hoppas det blir så även för dig.

Rövarkulan

Växthuset står självklart inte i garaget. Haha!

stina46

Haha, ja man ska ju ha växthuset någonstans =) För min del så har jag ett "växthus" i tv-rummet, men egentligen är det ett vitrinskåp som jag har tagit av dörrarna på. Jag fick ett mindre litet växthus av dotter för en tid sen och jag ser verkligen fram emot att städa uteplatsen och sen bygga upp växthuset.
I vårt garage finns det en Crysler Windsor- 56 och en custad Amazon.