Just nu är jag väldigt vilsen, drack för mycket igår och det tippade över som det gör ganska ofta när jag dricker för mycket. Blev arg, över ingenting egentligen och min fru fick ut för allting. Har Världens underbaraste fru som stöttat mig och förlåtit mig för alla gånger jag blivit arg på fyllan men tror inte att hon tar mer skit från mig längre och hon tror inte att jag kommer ändra på mig. Har gjort dåliga försök när jag pratat med KBT psykolog men berättade inte hur det egentligen låg till jag har även försökt sluta dricka men blev sur när min fru drack något och jag inte fick. Jag är en väldigt lugn och väldigt konflikträdd människa när jag är nykter men alkoholen lockar och jag mår så otroligt bra de första timmarna sedan blir jag som ett odjur. Vet inte hur jag ska göra för att dra ner på alkoholen eller kanske sluta helt, vill inte supa bort min underbara fru och familj... kan någon hjälpa mig?

Anders 48

Välkommen hit till forumet! Vad bra att du hittat hit - och valt att skriva i en egen tråd. Här kan du få mycket bra läst - och skrivet (om du vill). Här finns en uppsjö av erfarna och kloka medmänniskor med olika grader av alkoholproblem. Vi är en brokig skara. Det som är gemensamt är att ingen pekar finger eller tillrättavisar - utan gärna kommer med goda råd eller värmande kommentarer.

Det jag tänker på är: Om du skulle göra ett försök till med KBT-psykologen - och faktiskt berätta sanningen. Det kan vara förlösande. Annars är ju risken att hela samtalsgrejen känns fejjkad och kanske inte ger så mycket. Du kan ju faktiskt också vända dig till vården. Vilken vårdcentral som helt - om du inte redan har gjort det. De är rätt så duktiga (och vana) vid alkoholproblematik. Kan det vara värt ett försök? Kanske känns skrämmande - jag vet, men kanske ge det en chans. Sen, om det är du som har problem med alkoholen så kan du ju inte kräva att frugan skall låta bli. Jag kan förstå att du reagerar känslomässigt - men problemet är ditt, inte hennes. Häng kvar här, läs o skriv om du vill. Starkt gjort av dig att ta steget att kliva in här i "gemenskapen". Välkommen!

Svartvit

Jag känner verkligen igen mig i dina problem. I början av mitt förhållande var jag exakt likadan mot min partner. Vi hade det bra när jag var nykter men när jag drack för mycket så blev jag alltid SÅÅ arg på honom utan anledning. Såhär i efterhand är det ju ett under att han stannade kvar med mig men jag är otroligt tacksam för det nu. Har fått många bra råd och tips här på forumet under det dryga år jag varit här och skrivit, olyckligtvis så har jag inte kunnat lyssna så bra på det utan när någon skrivit till mig tidigare att jag aldrig kommer kunna dricka normalt så har jag inte velat tro på det, för ibland funkar det ju faktiskt, men sen spårar det ur igen. Nu vet jag att jag inte kan dricka mer och jag har accepterat det men det har tagit sin tid. Alla har vi olika vägar att vandra, men jag är säker på att du kommer hitta den väg som funkar för dig bara du vill och ger dig fan på't. Önskar dig ett stort lycka till! Och förresten, livet utan alkohol är sååå mycket bättre!

NyaMagnus

Hej på dig!
Jag vill bara helt kort ge dig ett enda råd. Jag önskar att du ger mitt råd en enda chans. Efter detta kan du förkasta rådet om du inte tror på det.
Mitt råd: GÅ PÅ ETT AA MÖTE!

Efter ett enda möte så kommer du att få ett underlag att fatta vidare beslut på. Där finns alkoholister som vet exakt vad du brottas med. Vi förstår dig, vi har upplevt din situation, vi dömer inte och vi delar våra erfarenheter så att du kan hitta din lösning med oss.

Du blir väl mottagen och välkomnad garanterat. Vård inom landsting och läkare, KBT etc är också bra vägar att gå men det är otroligt skönt hos AA där alla har upplevt samma problem och tillfrisknat.

Och du..... Gör det nu. Du har mycket kvar att kämpa för såsom din fina familj. Det blir knappast lättare om de skulle försvinna.
Berätta gärna hur det går för dig. Att skriva här är också ett stöd.

En gång trodde jag att det var coolt att vara full. Nu vet jag att det är coolare att vara nykter :-)

All lycka till dig!