Läst här väldigt länge i flera omgångar, när jag velat ha en förändring. Aldrig skrivit något!

Jag tar ett stort steg nu. Påsken blev ej som jag tänkt. Ingen katastrof men blött, grått, tröttsamt och ångest!

Kommer skriva mer utförligare, men om jag inte skriver nu så blir det inte av, nu fanns modet! Jag finns och mår inte bra- men det ska bli bättre.

För många här inne har det varit ett viktigt steg att börja läsa och skriva här inne. Här finns en varm, förstående och stöttande atmosfär. Jag läste också i omgångar långt innan jag tog tag i mitt drickande, och samtidigt började skriva här inne.

Så du har tagit ett första steg nu. Att både försöka komma tillrätta med drickandet (om jag tolkar dig rätt) och börja skriva här inne.

Så lycka till och välkommen!

Anders 48

Vad bra, du har startat en egen tråd. Grattis!!! Säger som de andra: Läs o skriv i din "egen" dagbok - och var så ärlig du bara kan. Här finns ingen som dömer eller kommer med pekfingrar - tvärtom: stöttar och ger varm feedback. Ärligheten i din tråd kommer du själv att uppskatta om den blir lång - och du vill gå tillbaks o läsa - för att se hur du faktiskt mådde vid en viss tidpunkt.

Fruhoppfull

Hur är läget idag, ett stort steg?

Det är ett bra första steg att skriva här. Det kan vara startpunkten på en förändring. Ett första steg mot att släppa sargen och för sig själv börja definiera nuläget och föreställa sig hur framtiden kan se ut.

Vi är många som funderat på hur det kunde gå så långt. Vägen dit är olika, men här är vi iallafall :). Välkommen hit!