Ångest ångest ångest
Gjorde det igen. Hittade anledningar till att dricka, en vanlig sketen onsdag. Lillelördag, katten gjort 2:an på fel ställe, ensam hemma ... Börjar lite vackert med ett glas vin medan jag hänger tvätt. Ett till under matlagningen. Börjar oroa mig över att det ska ta slut så att jag inte har något till maten. Börjar botanisera i barskåpet och hinner med ett par hemmagjorda "drinkar". Dricker ur resten av vinet till maten. Son med flickvän kommer hem. Han säger aldrig något men visst måste det märkas på mig att jag druckit trots att jag tror och tycker att jag kan föra mig?!? Sen blir det som vanligt - jag har ingen koll på vad jag gjorde. Såg jag på tv? Läste jag? Vad var klockan när jag gick och lade mig? Vad sa vi till varandra? Borstade jag tänderna? Hängde jag upp tvätten från den sista körningen? Stängde jag av tumlaren? Tömde jag kattlådorna? Vaknar på efternatten av kramp i vaden och har en jävla ångest. Varför kan jag inte nöja mig med ett eller två glas? Eller åtminstone bara en flaska? Varför kan jag inte låta bli att "dryga ut" med diverse häxblandningar från barskåpet? Jag tänker, ALDRIG MER!!! igen! Jag tänker att NU! ska det bli ändring. Inte köpa hem något men så tänker jag, så tråkigt det kommer att bli. Jag som planerat en god fiskgryta till fredagkväll, vad ska man dricka till den? Jo men vi köper en! flaska att dela på till maten. Det måste vi kunna klara av? Eller? Och hur ska det bli på Valborg? Vi har bokat hotell och ska unna oss en myshelg på annan ort. Vad säger man till tjejerna när vi ska på AW? När jag tänker att jag inte ska dricka mer känns det som att livet kommer bli så tråkigt, inget stt se fram emot, inget festligt. Vad säger man till släkt, vänner, arbetskamrater varför man (helt plötsligt) inte dricker något? Jag vet inte var jag ska börja. Har tänkt på massor av varianter. En vit vecka. En vit månad. En dag i taget. Köpa EN flaska - när den är slut är det slut. Inte ha vin hemma. Bara köpa hem en flaska att dela på som måltidsdryck på fredag/lördag. Inte köpa bib. Ringa vårdcentralen och be om hjälp.
Hur blev det så här?
Varför?

NyaMagnus

Hej Swampen!
Jag har lite svårt att veta hur jag ska angripa ditt problem. Till stor del beror det på att jag känner väl igen din situation och vet hur du har det (tror jag i alla fall)

Såhär tror jag:
Du är alkoholist och vet säkert om det innerst inne. Du är inte mogen att fatta beslutet att helt bryta med drickat än. Det är ett oerhört svårt läge du befinner dig i. Du drömmer fortfarande om att kunna dricka måttligt och socialt.

Erfarenheterna visar att ytterst få klarar att återgå till normalt drickande. När vi alkoholister bara tar två glas vin så är det ofta mer plågsamt än att vara helt utan. Våra hjärnor triggar direkt igång och ska ha mer. Vad ska du förresten med ett par glas till? Normalt vill vi ju Ha minst en hel flaska. Bättre att vara utan alltså.

Att berätta för sin omgivning gör man i sin egen takt men du kommer att bli positivt överraskad över de reaktioner du får. Ingen kommer att kunna vara sur för att du tar tag i ditt liv. Vänd på frågan. Om du bryter ett ben och vägrar ta hjälp så kommer alla att tycka att du är en idiot. Varför skulle det vara annorlunda med den sjukdom vi nu talar om?

Till sist så tipsar jag om AA. Gå på ett enda möte och gör sedan en utvärdering. Om du verkligen är mogen att bryta med alkoholen så kommer du att älska AA och bli en frekvent besökare. Jag lovar dig!

All lycka till dig!

Att du börjat skriva här är en bra början. Det finns många här med liknande problem och vi stöttar varandra. Jag kämpar gärna med dej på vägen.