Jag har under de senaste månaderna insett att jag inte har en normal relation till alkohol. Sedan jag började plugga på universitetet och börjat festa nästan varje helg har det gått utför. Vid 6 av mina senaste 8 festtillfällen har jag blivit för full, fått minnesluckor och gjort saker jag ångrar. När jag börjar dricka slutar jag inte, jag blir så alkoholkåt att jag dricker ur halvtomma ölflaskor på krogen. Jag gör allt får att få i mig alkohol. Till skillnad från mina kompisar som däckar när de blir för fulla så däckar jag aldrig. Jag spyr heller aldrig på fyllan utan bara kör på. Detta gör också att jag blir extremt bakis dagen efter. Jag gör saker jag ångrar, sist jag var ute försökte jag hångla upp en killkompis som jag vet har flickvän. Detta är absolut inte okej och det skulle jag aldrig göra som nykter. Mina kompisar har börjat påpeka att jag inte kan hantera alkohol och att jag gör bort mig. Jag känner inte alls igen mig i den personen jag blir när jag är full, alla mina värderingar och gränser är bortblåsta.

Jag har den senaste tiden börjat fråga mig själv varför jag dricker, alkoholen framkallar ju bara ångest? Jag har kommit fram till att jag dricker för att alla gör det. På universitetet är det så normaliserat att dricka, jag har flera gånger skrattat bort grejer jag gjort på fyllan. Jag var ju full och då är allting okej, eller? Sedan är de första ölen underbara, kroppen fylls av värme och man känner sig lycklig innan det slår över och ångesten kommer.

Jag känner dock att nu får det vara nog, jag mår inte bra av alkohol och gör grejer jag inte kan stå för. Jag tror att den enda utvägen är att sluta dricka alkohol i festsammanhang. Jag skulle säkert kunna dricka två öl på en fest. Men för vems skulle dricker jag två öl? Mår jag bättre av att dricka två öl än att inte dricka alls, nej det gör jag inte. Jag vill vara en lycklig tjej som kan stå för sina handlingar, alkohol går inte ihop med det.

Dock vill jag fortsätta festa då jag tycker det är så kul! Men jag vet inte riktigt hur jag ska säga att jag inte dricker? Jag har inte träffat på en enda student som festar mycket men som inte dricker. Någon som festar mycket men inte dricker som har några tips att ge?

Tack på förhand!

Bedrövadsambo

Det låter verkligen som du behöver ta det lugnt med drickandet. Antingen bestämma dig för att endast dricka två glas, sen vatten. Och bevisa för dig själv att du klarar det. Ett annat alternativ är alkoholfritt, det finns ju både alkoholfri öl och vin och alkoholfria drinkar på krogen. Visst finns det nyktra studenter! Min äldsta dotter går första året på högskolan, men hon festar inte. Dricker inte alkohol alls. Hon fokuserar på sina studier. Hon brås inte på sin mamma! Jag brukar säga att om jag inte hade haft henne i magen hade jag tvekat på om hon verkligen var min ? Ordentlig och skötsam, och smart som fan är hon i alla fall. Veckohandlar till och med!