Ställde ultimatum igår. Det bara blev så. Lite överilat kanske eftersom jag inte har ngt boende. Jag hoppas ju såklart att han ska söka hjälp men han har ingen insikt el vilja till förändring. Han tycker livet blir tråkigt utan alkohol!
Det är ju just det jag är så trött på, att alkoholen är prio 1 även i mitt liv, trots att jag dricker lite och sällan.
Är ledsen och tom. Älskar ju den andra nyktra personen, inte den fulla, inte den med abstinens.

Saga689

Lite nyfiken på vad din man säger om detta? Eftersom ni går i terapi måste ju detta ha diskuterats?

ibland = ofta, blir jag så trött på honom!! Jag säger: det där får vi ta i familjerådgivningen,... det där får vi... etc bla bla. Han är ju en mästare på att ta uppta plats utan att leverera. Du ser! jag är redan ockuperad!!!
Fy fan, det är inte juste att leva med någon man hatar så, eller hur.

Saga689

Nä, jobbigt.... Idag fyller min sambo år. Som tur är har min älskade autistiske lillebror varit med oss hela dagen.
Av ngn anledning var min sambo mkt arg på mig igår och lade sig och sov på soffan. Senare under dagen är all surhet och alla aggressioner som bortblåsta och allt skulle plötsligt bara hur bra och kärleksfullt som helst, hålla handen på stan. Nej tack......

har jag berättat precis vad jag tycker och tänker om honom om oss, för honom. År av ilska, oro, etc kom fram. Han tog det nog bra! Iskall som han är kan han ta sånt. Och jag fick ur mig! Tack forumet!

Bedrövadsambo

Så skönt för dig Dionysa att du fick sagt allt du ville ha sagt. Hans iskalla yttre behöver förstås inte spegla hans inre, men det är hans problem och inte ditt. Jag säger som Grynet till er båda: Ta ingen skit! Kram ❤️

Saga689

Tack för ditt stöd!
Jag tar mycket mindre skit nu än för några månader sedan. Nu kan jag se på ett annat sätt att alla vår gräl beror på hans alkoholkonsumtion. Han har ju själv bestämt nu att hålla sig inom rimliga gränser. Med detta menar han 4-7 öl per vecka. Ingen whisky, inget vin. Han blir ju full och det är ju det jag inte klarar av. Jag får inte ut något av att umgås med någon som blir full och pinsam, löjlig och barnslig. Och sedan seg och trött och lat resten av veckan. Lägenheten är ju inte ledig än på ett tag så jag får väl försöka att boka in annat på fre-lör kväll för jag exploderar nog om jag är tvungen att umgås med honom full en gång till. Det är så oerhört frustrerande när han inte ens erkänner att han är berusad!!?

InteMera

Har följt din tråd och känner så igen det mesta! Varför är det så svårt för dem att ens erkänna att dom är berusade, hur dumma tror dom vi är att det inte skulle märkas på dem?

Min man gjorde ett liknande "trick" i fredags, när jag och dottern kommer hem har han redan satt igång grillen och öppnat en öl, stod en till oöppnad framme i köket. Det skulle då antagligen trodde han täcka över det faktum att både jag och dottern märkte han säkert redan halsat minst 3-4 st innan vi kom hem. Han verkar tro att om han bara visar två flaskor så förstår jag inte han redan druckit fler innan, låssas börja på den första vilket han även påtalar, när jag kommer hem. Om jag så skulle vara korkad och dum men ögon och näsa har jag väl kvar att märka hans redan halvfulla uppenbarelse?! Innan han druckit den andra klart efter middagen hade han dessutom redan slocknat i soffan och sov resten av kvällen så antagligen hade han grundat med starkare grejer också men druckit så fort så det liksom inte hann märkas innan han redan slocknat :( Och så undrar han igen på lördag varför både dottern och jag är småsura och åker bort över dagen...

Låter bra att du Saga åtminstone har en lägenhet på gång, om än inte genast så kan du räknar dagar och roa dig på annat håll för din egen skull tills du kan flytta! Jag tror också att självvald ensamhet är mycket bättre än sjuk tvåsamhet, man kan inte släppa in folk i sitt liv så länge alkoholen bor i hemmet. För sig själv i egen bostad måhända man är fysiskt ensam men samtidigt kan man fylla livet med sånt man vill och börja umgås igen med mänskor man mår bra av, på sätt man mår bra av. Och utan att spänna sig för vad som väntar hemma efteråt.

Saga689

Håller med dig i det du skriver. Jag blir så förbannad... VAD är det som är så fruktansvärt kul med att dricka i smyg och sedan somna tidigt el såsom min sambo ofta gör lyssna på punk hela natten.....? Jag frågar honom ofta om han hade roligt igår på sin ensamfest, nej svarar han ju alltid då.

Visst, det är väl ett beroende som de inte styr över själv men det finns mycket hjälp!! ALLA människor går igenom svårigheter i livet, ingen kommer undan. Varför ska just min sambo tro att han ska leva ett totalt bekymmerslöst liv och om det dyker upp krav el bekymmer så dövas detta med alkohol. Allt för att slippa ta ansvar?
Det är helt ofattbart att han inte förstår att jag tröttnar? Kan det vara så att han inte själv märker när han är full? Varför vill man inte leva ett lyckligt liv? Tror de att livet är oändligt el?

Bedrövadsambo

Försök att prata med honom när han är nykter och utgå från dig själv "Jag tycker det är obehagligt när du blir full och tramsig och spelar punk hela natten. Jag vill att vi ska göra saker tillsammans, men inte om du är full eller bakfull. Därför flyttar jag." Bara så att du har sagt det, sen kan han tycka ngt helt annat. Men du har rätt till dina åsikter och känslor, och har rätt att uttrycka dem. När han är nykter, annars blir det inte bra.

På ett sätt jag inte har rätt till.
Jag tänker när jag läser.
Så rätt av er, att konstatera att ni inte ryms med ert liv och era behov så länge er sambo dricker.
Ni är på väg ut både praktiskt och känslomässigt.

Ni lägger bördan och problemet på den som äger det,den som dricker.
Själv så nöp jag fast med all min förståelse,all min förnekelse.
Allt för att slippa ta striden med mig själv och lämna skeppet.

Sen satt jag där ändå,lämnad av min utbrända alkoholist.
Som var tvungen att fly från min omsorg i försök att själv häva sitt dåliga mående och drickande.
Han lyckades ju inte ett smack utan dricker nu värre än nånsin.

Men i alla fall,så rätt och sunt av er att stå upp för er själv på ett sätt jag aldrig klarade.
Tror på er :)

InteMera

Ja på vilket sätt kan det vara kul att gång efter gång dricka sig full ensam och helst i smyg? Min alkoholists svar brukar dock på frågan om det var roligt inte svara nej utan helt förneka att han druckit! Även om han varit dyngrak och raglat runt och sluddrat innan slocknat, kan han dagen efter säga jag överdriver och inbillar mig saker. Att han inte alls druckit. Att det är mig det är fel på som söker fel. Undrar om han på riktigt är så bra på att förneka problemet eller minns han helt enkelt inte? Min man dricker också av stress, säger sig koppla av med spriten men jag undrar jag hur bra avkoppling det är när han oftast blir sur full och irriterad på det mesta och ska försöka dölja att han alls dricker.

Jag stod upp för mig själv för snart två månader sen och sa exakt vad jag tycker och tänker, att jag flyttar om det inte blir nåt slut på fylleriet. Till svar fick jag ingenting. Inte ett ord, inte en min. Det ensa han fick ur sig var: inte ska bäl nån behöva flytta och att jag är den sista han skulle prata med om det skulle vara så att han har ett alkoholproblem. Vilket han själv alltså inte anser sig ha, det är jag som inbillar mig enligt honom.

Sen detta så har han bara dragit ner lite i antal fulla dagar och försöker gömma det ännu mer som i fredags med att låssas han är på första flaskan fastän jag märker lång väg det gått ett antal redan. Han tror jag är så lättlurad och han kommer bli vansinnig när jag nästa gång säger att nu räcker det och jag flyttar, eftersom han kommer hävda han inte druckit alls vilket han vill jag ska tro på fastän vi båda vet det inte är sånt. Vad skruvat det blir, när man borde låssas man håller med om deras lögner för annars blir man galenförklarad?

Tur ni här på forumet förstår hur det är, för normala mänskor måste detta vara helt fullständigt omöjligt att fatta!

Saga689

Självklart får du lägga dig i så mkt du villa Ullabulla! Jag kan stå upp för mig vissa dagar, vissa dagar är jag en blöt fläck. Min räddning är nog att min dotters lägenhet blir ledig och tar jag inte den då blir jag av med ett förstahandskontrakt i en storstad....Blir tvingad att flytta alltså. Annars är jag rädd att jag ångrar mig, anpassar mig, nonchalerar och normaliserar jag med, precis som min sambo.

InteMera: Jag och min sambo har helt olika syn på full och påverkad, opåverkad. Enligt honom kan man ju inte ens bli full på öl, oavsett om dessa innehåller 11% eller 3,5%......Har du svårt att få tag i lägenhet? Min sambo sa till mig att jag också måste anpassa mig lite.....?!

InteMera

Saga689 det låter nog som en bra ide med lägenhet, om det så bara skulle bli för en tid om ni sedan på nåt sätt skulle hitta tillbaka till varandra på vilkor som båda kan leva med.

Detdär med synen på påverkad och opåverkad känner jag också igen! Han verkar tro att om jag inte sett honom dricka=opåverkad. Hur full han än är. Och för min del måste jag nog säga att det inte längre ens handlar om mängderna eller exakt hur full han blir, redan när han druckit så jag märker det på honom reser sig mina nackhår och min dag är förstörd. Ens småfull kan lika fort bli kanonpackad så redan början av det får mig att må illa, om det så stannar vid småfull. Vilket det i princip aldrig gör.

Att som din sambo anse att man inte kan bli full på öl var en ny teori ? Det är säkert ett försvar han använder för att lura sig själv, "bara några öl" låter oskyldigt så hur skulle nån kunna tycka det är skadligt eller irriterande för andra? Åtminstone min man märks redan nån enstaka öl på, om det så bara är folköl, men han kanske är av den lättpåverkade sorten och blir full rätt fort. Därav blir jag ännu mer chockad över mängden han ibland drar i sig, helflaskor av både likör och starksprit på samma tillfälle. Eller ja, kanske jag som är naiv och tror han ibland bara druckit öl för att jag inte sett starkspriten han har gömt och smuttar på vid sidan av...

Är så trött på domhär lekarna, gömma sprit och gissa tomflaskan...Skulle vara trevligt med ett vuxet normalt alkoholintag som omväxling men det lär inte hända. Sen jag sa till på skarpen har leken bara blivit ännu märkligare med nya nivåer av kreativitet för att dölja drickandet. Vilket i och för sig bara visar med all tydlighet jag haft rätt och att problemet för honom med alkoholen förmodligen är betydligt större än jag föreställt mig. Skulle hoppas han själv skulle märka det också men jag tror inte det händer.