Så många gånger har jag bestämt mig för att "det här är sista flaskan/dagen/kvällen/gången" men så blir det aldrig.
Förmiddagen efter finns beslutet kvar. Men så slutar arbetsdagen och då kommer önskan av att köpa hem en vinare eller två. Tänker att: bara ett glas max två. Även fast jag vet att det inte kommer bli så...det blir en flaska- ibland en och en halv.
Så går det runt runt och har gjort de senaste dryga 3,5 åren.
Jag vet att det måste få ett slut.
Samtidigt så är jag varken glad eller lugn utan alkohol. Ska livet från och med nu alltid vara så grått?
Har hört att den farliga abstinensen kommer först efter några dygns uppehåll, är rädd för den och undrar om det stämmer?
Idag är dag två som nykter. Livet är grått - vänder det?, och när?
Just nu försöker jag tänka en dag i taget, en timma i taget.
Ni som har kunskap dela gärna med er.

Ellan

Hej, och välkommen hit. Som du märker här på forumet så är det fler som är där du är eller har varit där. Det är tufft de första dagarna, ibland veckorna osv. Det kan gå upp och ned och det tar tid. Det är väldigt olika. Att ta farväl av sin trogna vän är en sorg men i det här faller är tiden din nya bästa vän. Det lättar och känslan förändras. Håll i och stå ut. Skriv och läs här, prata med någon som varit där du är. Du kommer att se ljusare på livet men det gäller att rida ut den värsta stormen precis vid brytet.
Stor kram!❤️

Anders 48

Välkommen hit Myrre! Så bra att du har startat en egen tråd. Många här läser o skriver och får kloka svar av andra här på forumet. Vi är många som har problem med alkohol - på olika sätt. Det är jättesvårt att sluta - men du har ju börjat reflektera över din konsumtion, och det är en bra början. Tänker som du skriver själv: En dag i taget! Det är ju faktiskt så. Börja så - och ge inte upp om det blir jättetufft i början. Kanske kommer du att känna av abstinensen - och det är ju allt annat än kul. Dock så blir det bättre - det gör det faktiskt, även om det tar ett tag. Nu är du här. Bra jobbat. Kämpa på. Snart har du 2 nyktra dagar i bagaget. I morgon en till.......osv.

Myrre

Tack!
Förstår att det är som du säger, att tiden i detta fall är min bästa vän och arbetar för mig. Låter skönt, även om det just nu inte känns så, att känslan successivt kommer att förändras, att ljusa dagar med lugn och glädje finns i en framtid som inte är fylld av alkohol, dåligt samvete och ångest. Att dela det i forumet här, eller med andra är nog viktigare än vad jag tidigare förstått.
/Myrre

Myrre

...hur räknar man? Senaste flaskan i måndags kväll.
Ingen matlust, konstant huvudvärk, svettas som tusan och hjärnan känns som bomull.
Jag SKA klara det här! Viktigare är kanske att jag VILL klara det här.
Livrädd för Valborg. Har inte kommit så pass att jag öppet vågar stå för valet av ett "nej tack" när det kommer bjudas på alkohol. Inte heller en bil att skylla på. Hur gjorde ni i början?
Solen skiner idag!
/Myrre

NyaMagnus

....., doktorns order, diet, penicillinbehandling mot.....
Gäller att vara kreativ.
Sedan kan man alltid rusa till baren och be om sodavatten med is och en limeskiva. Vips minglar du med en "GT" och ingen ligger på med tjatet.

Lycka till!

Ellan

Så räknar jag. Du är inne på din tredje nyktra dag.? Jag laddade ner en app som räknar åt mig. Blev peppad av det.
Ja du hur gör vi med alla alkoholstinna helger, då alkoholen är given. I början valde jag att avstå från det mesta. När jag sedan var mer stabil så tackade jag ja men gick bara om jag kände mig ok och strategierna var på plats. Visst är det lustigt (hemskt) att det ofta tas för givet att alla ska dricka. Det är ju oxå det vi lär våra barn. Fest och firande=alkohol.
Dricker din sambo? Var snäll mot dig själv i början av nykterheten. Välj bort saker och situationer som inte gynnar din nykterhet.
Det låter som att du är på väg... din hjärna kommer att klarna, matlusten kommer och du kommer att bli piggare. Stå ut eller som Nano sjunger "Hold on".?