Sist jag slutade dricka höll jag 56 dagar. Jag mådde bra på alla sätt. Sakta smög sig alkoholen in i hemmet. Bara ett glas, bara ett glas, bara ett glas... jag har aldrig kunnat dricka "bara ett glas". Jag har druckit varje kväll och hela helgen har varit alkohol och bråk. Mellan mig och min man. Pinsamt. Fruktansvärt. Vi är alkoholister. Trots hus, jobb och tre barn. Utåt sett ett bra liv. Barnen märker. De lider.
Idag stannar jag hemma med minsta barnet. Mår illa, har ångest, skäms. Vad fan håller jag på med? Jag förstör mitt liv! Barnens liv!
Jag vill så gärna förbli nykter den här gången! Snälla hjälp!

Anders 48

Bra jobbat JoYo!! Bra att du känner att du "vill vara nykter"! Det är stärkande! Fortsätt kämpa!

Jag inser att jag är alkoholist.
Oj vad jag har varit arg, sur, irriterad, grälsjuk... "pga min bråkande man" var jag nyss tvungen att svepa en starköl som jag tagit ur hans flak. Allt jobbigt försvann på en gång. Och jag insåg. Jag är alkoholist.
Jag ska inte ta fler. Jag fick en så klar insikt. Jag ändrade sinnesstämning direkt efter ölen och mådde bra.
OMG!?

Anders 48

....att dricka nåt. Tyvärr. Och dessutom så vet vi ju så väl att "det jobbiga" försvinner så snabbt och bra med just alkohol. Det är ju en del av förbannelsen. Kortsiktig "må bra" som innebär fruktansvärda "kostnader" i den andra ändan. Hoppas att du kan hålla dig till den där enda ölen - isf så kan du faktiskt "glömma" den - och fortsätta din nyktra bana. All styrka till dig!!

Efter 56 dagar lärde jag mig att jag aldrig blir fri från "sjukdomen". Ett glas funkar inte. Det eskalerar.
Efter 6 dagar igår lärde jag mig att jag kommer att få humörsvängningar och hitta anledningar till att ta till a. Igår blev det en öl för att stilla irritationen.
Idag börjar jag om med mer kunskap.
Jag fortsätter framåt nykter!
?

Anders 48

...56 dagar i ryggsäcken! Dessa har du med dig - glöm inte det! Om du nu vill kalla detta för dag 1 så tycker jag det är en "minus 1", d.v.s. alla dina ihopsamlade nyktra dagar, minus 1 dag (en öl). Du startar ju inte på noll - du har ju samlat väldigt många nyktra dagar den senaste tiden - och ett återfall i form av en öl kan inte ta ifrån dig alla dessa nyktra dagar. Fortsätt kämpa!!