Hej!
Vet att jag kommer att bli idiotförklarad nu.
Började med Antabus i fredags morse. Skulle egentligen börja nu på tis. Det är så att idag är det ju Valborg och vi ska snart iväg på middag. Min fråga är alltså. Törs jag ta nått glas vin ikväll med tanke på att jag tog 400 mg antabus i fredags morse. Har inte tagit någon tidigare. Var bara jag som hade en miss i planeringen.

Anders 48

....blir du aldrig här på forumet! Jag har själv aldrig ätit Antabus - men har läst en del härinne, och jag tror inte att du skall dricka någon alkohol i kväll?! Finns det inget sätt du kan låta bli? Är det helt fel sällskap för att säga "nej"? Jag förstår om det är så - men kanske skall du testa? Vad kan hända? Om du ändå dricker - så ta det väldigt försiktigt så att du hinner känna om kroppen reagerar. Har för mig att reaktionen kommer ganska snabbt. Gör den det så skall du absolut inte dricka något mer. Du får väl skylla på akut huvudvärk eller nåt. Lycka till - vilket beslut du än tar.

Zippie_74

Klart jag kan säga nej. Har inte ett fullt utvecklat alkoholberoende ännu ska tilläggas, men kan hamna där om jag inte slutar dricka. Det här är bara ett engångs tillfälle. Jag hade planerat att börja med Antabus 2/5 pga middagen ikväll.

Antabus sitter i upp till en vecka så jag skulle inte testa om jag hade tagit en tablett i Fredags.
Inte att leka med, de reaktionerna man får.

Lycka till om du nu inte hinner läsa detta innan middagen :(

MM

Zippie_74

Jag hoppade över vinet ikväll. Så det var ingen fara. Tänkte bara att den inte hade hunnit göra så stor nytta i kroppen ännu. Därför jag frågade.
Men valde att inte ta nått vin ikväll i allafall.
Tack för svar