Hej jag har redan varit nere i skiten pga alkoholen det var 2011 när jag tog hjälp och vart inlagd.Nu har det tyvärr hänt igen,jag vart inlagd i slutet av mars,läkaren ville ha mig kvar men jag ville hem,så nu är jag i gång igen och krökar.Finns det någon nykter alkis som finns i Uppsala som har tid och ork att hjälpa mig?Jag känner mig tyvärr rätt körd på egen hand.

Anders 48

Vad bra att du har startat en tråd. Läs härinne o skriv - så skall du se att du får svar, tips o kommentarer från andra kloka forummedlemmar. Ingen dömer - vi har alla problem med alkohol på ett eller annat sätt. Jag har själv tagit/fått hjälp akut några gånger. En gång åkte jag också hem (mot läkares inrådan) o fortsatte supa. Dagen efter insåg jag dock att det inte gick att sluta - och jag återvände till beroendeakuten. Där blev jag kvar i 5 dagar. Sist så blev det startskottet på att jag tog fortsatt hjälp efteråt, med terapi och psykologsamtal. Det har hjälpt mig (inte botat mig) mycket. Underskattar inte heller den hjälp jag får genom detta forum när man läser och skriver......Hoppas du hittar någon att prata med - kanske en Uppsalaalkis som du efterlyser? Annars tycker jag inte att du skall tveka att söka hjälp akut igen om du måste. Om du nojjar över journalföring och sånt så kan du be om en spärrad journal - då syns inte dina journaler från beroendeenhet hos andra vårdinstanser du kanske har kontakt med. Bara ett tips. Kämpa på. Det går att vända skutan - även om det känns hopplöst.

NyaMagnus

.....en Uppsalaalkis. Mitt hetaste tips är att gå till någon av AA grupperna i Uppsala. Då får du träffa flera som garanterat vill hjälpa dig. Att hjälpa andra som lider av alkoholism är en viktig del av vårt egna tillfrisknande.

Och grattis till ditt beslut att ta tag i situationen och att du skriver här!

Lycka till!