Hejsan.

Helt ny här. Varit inne och läst på en massa trådar. Igenkänningsfaktorn är ju enorm tyvärr.

Många liksom jag har inte problem med att man dricker varje dag, utan att när jag dricker så dricker jag tills jag stupar. Inget kan stoppa mig. Visst händer det att jag dricker "normalt", men det är alldeles för sällan.

Har provat att sluta dricka själv, med hjälp av tabletter, psykologer, samtalsterapi och vänner. Men det slutar alltid med att samma sak.

JAG ÄR INTE ALKOHOLIST! Jag dricker inte varje dag som alkoholister gör. Jag kan vara nykter i veckor utan problem, det kan inte en alkoholist. Det är klart jag kan ta en sup och några öl med grabbarna. Dom kan ju, då kan väl jag?

Men efter två dödsfyllor lörd/sönd, en besviken och arg fru, ångest så jag kräks så är det ändå faktum.

JAG ÄR EN ALKOHOLIST!

Jag kommer aldrig kunna ta nån öl med grabbarna. Jag kommer inte kunna ta öl/vin när jag fixar med maten innan gäster kommer.

Dom tankarna skrämmer mig mest i hela världen. Att inte få dricka och känna den härliga känslan av gemenskap och glädje det trots allt medför. Att vara den tråkiga som kör hem när festen just har "börjat".

Men innerst inne vet jag att inte har några alternativ om jag vill ha familjen kvar.

Hur gör ni andra för att inte ha ångest varje gång man ska bort och på fest? Vad har ni ersatt kicken som spriten ger med?

Förlåt för långt inlägg. Behövde skriva av mig.

Brynolf27

Har hållt upp med spriten 1 år innan. Sen hade jag intalat mig själv att jag kunde hantera den.
Det kunde jag inte, fungerade ett tag men blev tätare och tätare mellan dödsfyllorna.

Det är nästan det värsta. Att jag vet att jag aldrig kommer bli fri från suget. Det kommer bli bättre, men alltid ligga och vänta på att man ska släppa garden.

Sen när man mår som bäst så lurar hjärnan en att allt kommer fungera bra. Ta du en öl grabben, det fixar du...

Svartvit

Jag är exakt likadan som du. För min del funkar det att umgås nykter med vänner och familj, är det tillfällen då människor dricker sig berusade så stannar jag hemma istället då jag tycker att folk är så himla jobbiga och annorlunda när dom dricker.
Att du har vart vit ett helt år är grymt jobbat! Jag klarar också "längre" perioder utan alkohol numer, nu senast en månad. Jag vet också att jag ibland inte har några problem att dricka ett glas vin och sedan stanna vid det, men då och då spårar det ur och det är ett under att man lever efter de gångerna. Ångesten som kommer är fan inte heller något jag vill leva med, även om det inte är så ofta. Det är aldrig värt det.
Jag oroar mig också en hel del över att suget aldrig kommer försvinna helt, efter ett tag som nykter så sitter man där igen och tänker att man kan, bara lite.
För mig går det upp och ned, men just nu känns det ganska hopplöst. Känns inte som att det funkar hur mycket jag än försöker. Jag vill inte dricka ibland, jag vill aldrig dricka för jag kan inte och jag mår så mycket bättre utan. Varför är det så svårt?

Hej och välkommen

Vi är ett par stycken här inne som dricker på detta sätt. All in. Vi har inte heller problem med fredagskvällar, grillning, årstider utan våra dikeskörningar kan komma när som helst. Jag, AlkohyperD, Ikaros, Anders43, Pi är periodiska alkoholister och tar dessa dödsfyllor men har inget vardags sug. Vi har alla långa perioder mellan varven och vi alla har haft känslan att vi kan inte vara Alkoholister? Problemet är överdrivet. Folk snackar skit. Vi har inga problem.

Men ÄR vi alkoholister? Jepp så det visslar om det.

Kram

MM

Brynolf27

Det är väl det som gör det så svårt att ta in. Både för egen del och för andra.

Det första någon frågar om man berättar att man har problem är ju hur ofta man dricker. Inte HUR jag dricker. O det är ju hur som är helt avgörande för mig/oss.

Värmland82

Hej
Skapat en egen tråd här med rubrik:
-ny här-tacksam för hjälp och svar

Detta är jag i ett nötskal!!
Alltid vart dyngrak och pajas...
Folk har varnat och vart oroliga. Men jag har tänkt dagen efter - är jag sugen?
Likt snusbegäret....men icke...
Detta va flera år sen, hängde alltid på krogen, låg runt och va full:)

Sen en dag...
Kom ångesten vid läggdags...
Kommande tid va rädslan för den känslan igen...
Började bedöva det med sprit, mer och mer...
Räckte med en mun i barskåpet sen drack jag i förebyggande. Nu är jag här!:(

Kan ni har nyktra perioder är det bättre att avstå helt!!
Längtar, och lyckades en gång:)
Vill dit igen utan komplikationer

Kör hårt vänner

Att dricka tills man stupar kan leda till epilepsi.
Hjärnan tar otroligt med stryk. Det gör att vi
som har periodiskt beroende lever farligt.

Jag är också typen som dricker (drack) tills jag stupar.
I flera dagar, en vecka eller mer.

Jag sökte hjälp efter mitt sista återfall.
Behandlande läkare sa: Om du tar ett
återfall måste du ringa mig direkt.
Då måste jag sätta in medicin för att
motverka att hjärnan tar stryk.

Jag får MVG++ på alla "dricker du för mycket - tester".

Är ju nykter fler veckor än berusad per år.
Dricker i mönster - 2 månader nykter, en veckas drickande, 2 månader nykter osv.

Brynolf27

Pajas och dyngrak. Så var jag alltid fört också. Men på senare år har det övergått till att jag blir otrevlig, spydig och provocerande. Sen somnar jag ofta. Somnar var jag än är. På tåg, på uteställe, på stan. Överallt helt enkelt. Att jag tagit mig hem alla gånger är ett mirakel.

Brynolf27

Ja, man är ju inte snäll mot kroppen. Överlever man väl själva fyllan med allt vad det innebär: Sova ute, ramla överallt, förolämpa folk osv så knäcker ångesten mig efteråt. Har försökt ta mitt liv pga så stark fylleångest att jag inte hittade någon annan utväg.

Då hittade frun mig ock jag blev magpumpad. Trots att man har allt det här i minnet så sitter A-djävulen på axeln och lyckas övertala en att testa igen.

Du kan faktiskt ta en öl med grabbarna, ett glas vin när du lagar mat. Utan A. Det finns alternativ.
Carlsberg 0.0% är kanongod och även Sommersby's cider 0,0%.

För min del vågar jag inte äventyra, men många här inne klarar att dricka A fritt.

Brynolf27

Fy fan med ringen, sorgligt det där.

När jag höll upp ett år så körde jag alkoholfri öl. 1:a och 2:a ölen funkar bra. Men sen vill min hjärna det ska hända något.
Så är kluven till alkoholfri öl. Ibland är det kanon och får en att känna gemenskapen. Men ibland gör den mig bara mer sugen.

det är därav att jag inte vill ha ha 0,0 öl. Rädd att smaken ska trigga igång. Sen tillhör jag typen som vill bli aspackad när jag dricker och blir jag inte det så kan jag lika gärna dricka vatten. Jag har två års nykterhet mellan 2012-14, men trodde jag var botad och gick på en AW. Kört igen. 2 öl ledde till återkommande återfall, och sista gången i Oktober 2016 drack jag 7-8 liter ren sprit på 8 dagar. Med risk får hjärtstillestånd och hjärnkramp. Bara att fatta att det kommer inte funka. Ant. så super jag ihjäl mig, eller trillar framför spåret i t banan, Det kommer bli min död om jag inte lägger av. Så 3 ord finns alltid i min skalle. JAG KAN INTE. Det kommer aldrig nånsin att funka. Livet blir lättare när man accepterar detta. Och när man accepterat det, så känner man frihet.

Brynolf27

Så mycket och under så lång tid har jag inte druckit. Ofta är det 1 dag/kväll jag spårar ut. Men ibland varar det 2-3 dagar.
Har aldrig varit mycket för starksprit egentligen. Ölen är min akilleshäl. Kan hälla i mig 24 på en dålig dag. Starkspriten kommer om ölen tar slut.

För något år sedan var jag helt på det klara med att jag kan inte dricka A alls. Då höll jag 1 år. Sen har jag bara haft mindre uppehåll på max 1 månad. Blir inte dödsfull varje helg, men 2/3 iaf.
Så full så att mitt familjeliv och sociala liv inte fungerar.

Så nu måste jag börja om igen. I tisdags var jag stensäker på att aldrig dricka igen. Men redan nu känner jag hur något knackar mig på axeln....

Jag har inte heller alltid druckit i så långa perioder, inte heller starksprit. Men det är progressivt och aggressivt. Sista fyllorna var katastrof. Vadå? Jag har ju bara partat på krogen och haft kul. Jobbar som bartender så mycket att gå ut efter jobbet etc. Men det stannar inte där. Det eskalerar om man inte lägger ner skiten.

Och en öl innehåller ca 6 cl starksprit, samma mängd A.
Så får du i dig 24 st så får du i dig en hel del A. Mer än mig som drar i mig 75 cl vodka :)
Men A är A oavsett ur vilken flaska den kommer ur. Och det är den man måste akta sig för.

Ofta skriver människor -Men jag dricker ju bara folköl.
En folköl innehåller 4 cl ren sprit så dricker du ett 6 pack är det 24 cl sprit.

Skriv här. Du kommer få stöd och pepp. Detta är som att ha ett AA möte i tfn 24 timmar om dygnet.
Och här finns så mycket kärlek, vänskap och förståelse. Det finns ingen här inne som kan kasta den första stenen...

Kram

MM

Brynolf27

Tack. Ska försöka skriva här och läsa. Har provat det mesta i behandlingsväg utom behandlingshem. Har varit inskriven men hoppade av pga nytt jobb. Kan tyvärr varit mitt livs största misstag. Kanske hade det gett mig verktygen att inte börja dricka igen?
Som många säger, det svåra är inte att sluta dricka, utan att inte börja igen. Att stå emot när hela kroppen skriker att klart du kan ta en öl.

Låser jag in mig i hemmet är det ju inga större problem. Men jag vill ju ha ett familjeliv som är normalt. Vill ju kunna hänga med kompisar, åka över till England och se fotboll, bjuda hem vänner. Det svåra är att hitta glädjen i det om man inte får dricka...

Brynolf27

Fest ikväll. Kommer massa nya vänner ikväll. Vi är ett gäng som ska anordna en stor fest till hösten och som träffas en gång i månaden för att planera. Brukar bli ganska blöta tillställningar.
Känner redan ångesten komma smygande....

Brynolf27

Sjukt man ska ha ångest över att bjuda in trevliga människor på middag. Hade jag tänkt dricka hade jag längtat som fan. Nu längtar jag tills det är över...