Vet inte riktigt hur jag ska läggs upp det här.. man antar att jag kanske har fått problem med alkoholen.

Har alltid tålt att dricka en större längd alkohol, men har inte druckit jätte ofta.
Förens jag gjorde en gastric bypass sommaren 2016. Började gå ut lite smått på krogen några månader efter. Nu har jag vart ute typ varje ons, fre, lördag i några månader. Blir så full varje gång att jag tappar minnet och får blackouts i flera timmar. Ramlar oftast omkring och hittar på korkade saker. Vill kompisar dra hen så stannar jag oftast kvar själv på krogen ändå.

Har den här veckan fram tills idag haft ledigt en vecka på jobbet.. och har då vart ute 5 dagar i rad. Sista gången i söndags. Och idag (tisdag) sitter jag bara och skakar och har sån sjuk ångest, hög puls och hjärtklappning. Blev även änumer deprimerad än annars. Blir rädd när jag tänker att jag hellre vill gå ut och dricka igen så jag kan slippa känna såhär.
Vad gör jag..? Kommer det gå över..?

Li-Lo

Bra att du är här och tack för att du delar med dig. Du är inte ensam. Du undrar om det kommer gå över. Att förändra sina alkoholvanor genom att dricka mindre eller avstå helt kan vara ansträngande och för vissa kan det vara bra att kontakta vård. Det finns olika typ av stöd. Du har tagit ett första steg genom att våga sätta ord på hur du har det nu.

Att börja längta efter alkohol och använda alkohol som en "dämpare" av obehag är en viktig signal. Det är starkt av dig att formulera det här. Jag hoppas att din tråd får fart och att du stannar här hos oss. Jag vet att det finns några trådar här som utöver alkohol har gastric bypass som gemensam nämnare.

Vänligen Li-Lo

5maj

Vet precis hur du känner. Jag har med hamnat fel på det hela. Dricker dock mycket ensam och döljer det för andra.. Var full igår och har en sådan extrem ångest just nu, vill bara krypa ut ur min egen kropp. Drack 2 liter vin i min ensamhet igår. Varför? Jag vet inte. Jag vet att jag har problem och därför finns jag nu från och med idag på det här forumet. Vill hålla mig från alkohol. Inte värt att känna denna extrema ångest.

thoman66

fint att du delar med dig!
tycker också du ska ta hjälp av vården och prata med någon. Jag hade också kanske funderat på vad det är du känner när du ska dricka? Vad är det för känslor som driver dig till att gå ut på krogen och dricka. Försöker du fly från något, är du uttråkad, uppbrott eller annat som framkallat obehagliga känslor som du inte pallar ta i itu med nu? Jag försöker alltid ställa mig själv den frågan när jag får lust å ba skita i allt å supa ner mig, oftast beror det på rastlöshet, ibland på att jag av olika anledningar mår psykiskt dåligt och inte orkar med känslorna.
Jag försöker prova minfulness ibland.. att bara göra som vana att inför varje gång man står inför ett beslut av att dricka ge sig själv fem min där man bara stänger av. slut ögonen och tänk på andningen och samla dig. Kanske bidrar det med någon klarhet. För mig hjälper det, genom att exponera känslan och iaktta den så ger man sig själv en stund att lära känna sig själv och sitt beteende bättre.

Sara1212

Fan, det där låter precis som jag. Vill bara säga att hoppas du stod ut. Att ha festat fem dagar i rad och inse att det är dags för jobbet och sen att du var i det skick du va i, kan inte ha varit kul. Har själv varit där och man vill antingen dö eller ta en återställare. Man har ångest för vad man har gjort, ångest över blackoutsen och de små glimtar man kommer ihåg. Vet exakt! Vill bara att du ska veta att du inte är onormal och att ingen dömer dig. Däremot vet du ju såklart själv att för att må bra så måste man sluta...hoppas du mår bra nu iallafall. Kram! / Sofia