Hej ! Alla modiga , som vågar ta ett nytt beslut att leva ett nyktert liv . ! Något jag gör varje måndag och efter resor mm. Det slutar alltid efter ca, 3 dagars nykterhet ! då tar suget ,döds, och sjukdoms ångesten vid ! Och suget efter drogen A tar vid igen. Det handlar om att jag då dricker en dryg flaska vin på en kväll! Känner att det inte är okej kroppen tar skada och förstås hjärnan mm Hur gör ni ? Är ni bara här på forumet eller går ni på AA mm. Hälsningar från mig som måste välja väg ! Kram från Våren 17

Du berättar att du gjort många försök att förändra dina alkoholvanor. Du tar beslut och klarar att hålla det några dagar, det har du gjort flera gånger, bra där! Du ger inte upp! Det hörs att detta är viktigt för dig och du är målmedveten som fortsätter försöka. Bra att du börjat skriva här som ett knep på vägen. Du är nyfiken på vad mer för hjälp det finns och vad de som är här på forumet gör.

Ibland kan det ta lite tid innan man får svar och man kan behöva skriva flera gånger. Jättefint att du startat en tråd. Läs och skriv gärna mer och hoppas du hittar något här som blir hjälpsamt för dig.

Varma hälsningar,
Rosette
Alkoholhjälpen

Ellan

Hej och välkommen hit,
Jag tror vi har lite olika strategier och väljer olika vägar i vår kamp mot alkoholen. Vissa vill försöka dra ner och vissa vill sluta helt. Jag är nykter sedan mars förra året och det har varit en spännande resa. Både tuff och krävande men även otroligt utvecklande. Jag läser mycket, både här på forumet och litteratur kring ämnet beroende. Sedan går jag även på AA-möten. Jag behöver träffa människor i liknande situation och med erfarenhet. Det ger mig otroligt mycket i mitt tillfrisknande.
Hur resonerar du? Vill du bryta helt, ta en paus ett tag? Hur som helst så ger det mycket att ta del av andras tankar och även få respons på sina egna. Jag hoppas att du finner en väg som hjälper dig.
Kram Ellan ?

Jag ser mycket på dokumentärer om alkoholmissbruk. Har även läst mycket böcker i ämnet. Ju mer man vet om ett problem desto bättre. Vissa på forumet har en vårdkontakt, för rådgivning mm. Andra går på AA. Forumet har hjälpt mig massor. Jag läste på forumet i flera år innan jag skrev själv. Vissa använder sin tråd som dagbok. Det är bra att fundera på vilka risksituationer som finns för dig då du dricker fast du inte har tänkt det. Och hur du kan undvika dom. Strategier för sug är också bra att fundera på, hur du kan hantera det. Skriv i andras trådar också så är det lättare att få kontakter. Kram