Nu är de på tiden att jag börjar på en egen tråd. Har varit här inne och läst och ibland kommenterat andras trådar i snart ett år.
Det är verkligen även på tiden att jag gör allvar i mitt försök att dricka mindre och måttligt. Jag har haft ett riskmissbruk ända sen tonåren och det är decennier sen nu (är 50 +). Det har varit perioder med måttligt drickande under mitt liv. Men de senaste tio åren har det eskalerat och blivit alltfler minnesluckor, ångest och känslor av kaos. Jag har i flera år varit medveten över mitt beroende men för ca 1 år sen berättade jag, på en vårdcentral och var sen hos en kurator. Det hjälpte mej lite 'på traven'. Jag gjorde sen halvhjärtade försök att hålla upp med alkoholen, men klarade högst 5-6 dagar. Sen början av detta året har det faktiskt gått mycket bättre, har t o m lyckats vara helt nykter i 3 veckor en gång. Nu är jag på den tredje veckan igen och kanske blir det en hel månad denna gången! Förr var jag ute och festade eller satt hemma hos vänner och drack. Men de senaste åren har det blivit mycket 'tröstdrickande' ensam hemma om kvällarna. Med samma Ågren och bakfylla dagen efter.. Jag är så trött på att sitta och "älta gamla sorger", dricka och må dåligt. Känner att det är på tiden att förändra mitt liv till ett sundare och förhoppningsvis mer socialt aktivt liv. Jag vet inte om jag någon gång kommer att kunna dricka "måttligt" eller kanske borde sluta helt men just idag mår jag så bra av att inte dricka alls. Jag tar en dag i taget... Blev nog lite rörigt första inlägg, det är många tankar som kommer i huvudet, när man börjar skriva. Jag återkommer . Kram och kämpa på alla därute!

Uppe tidigt idag (ovanligt för min del ?), och gick med en väninna på en lång vandring i skogen. Underbart att inte känna av nån bakfylla eller skam. Det var mycket trevligt och härligt väder och nu är jag "gott trött".
Roligt att fler är med på resan mot ett nyktert (eller nyktrare) liv. Tack Malta och Xavier för inlägg, nu kämpar vi vidare! Trevlig fortsatt söndag alla! ?

Jag drack tyvärr igårkväll igen men hade iaf kontroll på intaget. Jag hade gäster på middag och A - djävulen övertalade mej att köpa hem en flaska vin (8,0%) och några folköl. Var helt onödigt då gästerna ville inte ha nåt vin till maten. Det blev inte sent pga att små barn var med När de åkt hem öppnade jag ändå flaskan..
Satt sen och läste här på forumet, hade gärna velat kommentera och skriva själv men förstod att det kunde bli fel (kan knappt stava alls när jag druckit). Men läsningen fick mej iaf att skärpa mej, drack inte måttligt men åtminstone kontrollerat. Avstod från ölen, som fortfarande står kvar i kylen. De ska få stå kvar där länge..
Tack alla som finns här på forumet! ?

Såg nyss en bra film: "Flight", amerikanskt drama på tv 12. Den var väldigt berörande tyckte jag.
Tänker även på fördelen med att vara nykter och se film sent på kvällen; man orkar se slutet och kommer dessutom ihåg det.. ?

Ser man filmer nykter får man uppleva dem vaken och närvarande, och minnas dem till slutet.

Vill man vara lite filosofisk kan man tänka sig att livet är som en film som rullar på, och där man själv har huvudrollen.
Hur vill man uppleva den filmen?

Önskar dig en fin lördag. Sköt om dig.

För dina ord. Ja, livet är för kort för att "sudda ut" det med alkohol. Verkligheten är kanske inte alltid så rolig men med alkohol blir livet bara mer komplicerat och gör det värre i längden, för många av oss. Men man kan själv påverka livet till det bättre om man försöker, det har jag börjat inse. Hoppas bara det håller i sej! ?
Trevlig fortsatt helg alla! ?

Malta

Vad skönt med film på kvällen :) Själv går jag och lägger mig tidigt numera när jag inte pimplar en massa var o varannan kväll. Men har en bit att gå innan jag når total nykterhet. Men, det ska gå! Ha en fin dag :)

Har lyckats avstå från att dricka alkohol helt, i snart 2 veckor nu. Jag har de senaste dagarna ibland fått en känsla av frihet. Tankarna på alkohol har minskat drastiskt. Det känns så befriande att slippa planera, fixa och 'trixa' för att kunna dricka. Och så mycket mer jag kunnat uppleva istället för vara onykter eller bakfull. Det låter nästan "religiöst" men jag känner mej så lyrisk just nu. Hoppas bara att det håller i sej! Kämpa vidare alla därute och ta hand om er! ?

Och längtan efter öl tog över min hjärna totalt. Skyllde på att det var soligt och varmt sommarväder.. Det var förra helgen och jag drack 5 folköl på en kväll. Nu snart helg igen men denna helgen finns bara alkoholfria öl hemma. Jag måste ju kunna njuta av sol och värme utan alkohol i kroppen! Vore ju hemskt annars, när sommaren bara börjat.. Trevlig helg alla!

Zorro

Hej Manda! Ville bara gå in i din tråd och skriva ett par ord och tacka för att du gjorde det i min. Du skriver öppet och ärligt och du kämpar! Då lyckas man till slut. Gud ska veta att jag vet hur tufft det är och är väl själv mest ett varnande exempel på hur man INTE ska göra. Men helt säker på att du gör det bättre! :)
Kram!
/Z

Vill bara titta in och säga hej. Det var länge sen jag var här nu. Inte haft några stora dikeskörningar men det har blivit en del festande. Men jag mår bra, har varit ledig, börjat nytt jobb och livet känns rätt fint.
Hur mår du idag?

Tack Zorro och Allva för inlägg. Jag har lyckats hålla alkoholintagen till endast folköl (men fått i mej 4 resp 5 st, vid två tillfällen) senaste månaden. Har ej druckit nåt vin sen den 10/5. Jag är inte helt nöjd, men det har iaf inte spårat ut, inte sen förra året! Försöker låta bli att handla hem vin, och ska helst bara ha alkoholfri öl hemma. Men jag har svårt att låta bli folkölen när jag handlar mat..
Var på en studentfest i fredags. Jag hade ett starkt sug i början av kvällen, när alla stod med sina "välkomstdrinkar" i handen. Jag tog ett glas mineralvatten istället. Suget klingade av redan vid maten. Sen hade jag en jättetrevlig kväll och det blev både skratt och prat med gamla vänner och släktingar som jag inte träffat på länge. Det var så skönt att kunna vara helt närvarande och klar i huvudet hela kvällen (blev en sen kväll).

Jag mår i stort sett väldigt bra just nu. Men gruvar mej lite för en träff med två gamla vänner, helgen som kommer. Dessa vänner är så starkt förknippade med fester och supande sen förr. Numera träffas vi inte så ofta alls men nu var det jag som föreslog att hälsa på en av dem (som flyttat ca 15 mil bort). Jag har nämnt för dem, att jag försöker dricka mindre men vet inte om de har förstått det helt och hållet. Nu funderar jag på om det kommer att provocera dem, om jag inte dricker nåt alls!? Blir det 'tryckt stämning" då, eller kanske "hur trevligt som helst? Jag ska i vilket fall berätta om mina problem med alkoholen igen. Tror de tar det ganska bra ändå (som riktiga vänner?) Jag ser ändå fram emot att åka iväg över helgen, och träffa min gamla kompisar (med eller utan alkohol). Känner mej hoppfull.

Bedrövadsambo

Gamla goda vänner förstår ❤️ Hade du så kul på studentfesten tar du bara med dig den känslan till kompisträffen!

Restart2017

Har oxå några kompisar, man ses typ aldrig nykter.
Sa till två av dom att jag försökte dricka mindre, å jag känner att kroppen blir glad då.
Dom tittade bara på mig, sen skrattade dom och sa några öl skadar väl inte.
Jag stod på mig, visst kanske inte några öl skadar.
Men nu har jag bestämt att det inte ska drickas öl på ett tag, så det kanske skadar mitt psyke om jag inte håller mina egna löften.
Sen sa den ena, fan förra året då drack jag inte på Tre månader, det va skitskönt.
Jag bara log nöjd och lite starkare ?

Vad glad jag blir för din skull, bra jobbat! Vetkligen! Dels att du lyckats med måttlighet under en längre period och att du klarade studentfesten utan att dricka.
Hoppas det blir en bra kompisträff. Är de bra och kloka vänner så kommer de att förstå. Blir det tryckt stämning, ja då är ju det förstås trist men det är deras bekymmer, inte ditt. Du ska ju fortsätta ta hand om dej, det är det viktigaste. Kram

Jag blir så glad för stöd och uppmuntran från er alla. Restart2017; ja, kroppen blir ju mycket gladare utan giftet. Och visst blir man starkare i 'psyket, när man håller vad man lovat sej själv. Mitt självförtroende känns bättre, när det händer (att jag kan stå emot suget).
Man kan mer än man tror.
Ta väl hand om er alla här på forumet! ?

Ja visst blir både måendet och självförtroendet mycket bättre när man lever nykter.
Och man kan mer än man tror. I synnerhet om man tror på sig själv.

Önskar dig en fin dag

Önskar dej en fortsatt fin vecka. Jag ska läsa mer i din tråd, som jag hittade i "det vidare livet". Hoppas jag kommer så långt en dag, och kanske kan börja skriva där.

Jag hade en trevlig eftermiddag och kväll när jag var på en liten träff/fest med två vänner som jag inte träffat på länge. Hade några alkoholfria öl med mej. Ingen i frågasatte det särskilt, eftersom jag bestämt mej för att ta bilen istället för att åka tåg. Det var lite emot min princip att försöka åka miljövänligt, men pga av banarbete hade det tagit 3 gånger så lång tid!. Kanske ska jag tacka Sveriges tågtrafik för hjälpen.. ?
Jag hade i alla fall en trevlig kväll ändå, och det var en avspänd stämning. Konstaterade att det inte blivit roligare med alkohol och idag mår jag jättebra!