Hej,
jag gjorde test på alkoholprofilen idag efter att ha pratat med en vän som är bekymrad över sitt drickande. Hennes resultat var jättebra, hon var nästan längst ut på den gröna sidan. Jag hamnade längst ut på den röda sidan. Detta var en riktig väckarklocka för mig. Jag MÅSTE förändra mina alkoholvanor genast. Jag är snart 26 år men blir full minst en gång i veckan och dricker alkohol nästan varannan dag. Min pappa och farfar är alkoholister och hade en riktigt tuff uppväxt med min pappa. Men jag, min mamma och min syster har haft en öppen dialog kring alkoholism hela vår uppväxt så har alltid tänkt att detta ska ha räddat mig från att bli det själv.
Men.
Nu märker jag hur jag närmar mig ett farligt beroende. Så jag blev medlem här nyss och tänker att jag kan starta denna tråden och skriva här hur det går för mig. Vill verkligen kunna fortsätta dricka, fast måttligt. Svårt nu när det är sommartider och ett glas med svalt vitt vin på en uteservering är lockande. Men jag måste göra detta, motivera mig med att min ekonomi kommer må bättre av det men framförallt min kropp (så kan jag träna oftare) och mitt psyke. Jag har varit sjukskriven och mått psykiskt riktigt uselt sedan höstas och det har varit väldigt lätt att sitta hemma ensam och supa sig full då. Vilket bara resulterat i ännu mera ångest. Ond spiral detta.

Hoppas ni alla har en jättebra långhelg nu, och njut av det fina vädret, gå promenader, fika kaffe och kanelbullar, umgås med folk som får er att må bra. Vi hörs snart.

Bedrövadsambo

Skriv och läs här så kommer du att mogna i ditt nyktra beslut. De flesta vill dricka måttligt, men många klarar inte av det. Vilken "sort" du tillhör vet bara du själv.

Det är med stort mod du tar till dig insikten som du fick genom testet. Du skriver också om flera vinster som kan komma genom att göra en förändring gällande alkoholkonsumtionen såsom ditt välmående, ekonomin och fysisk hälsa. Ser fram emot att läsa mera om din resa!

Här finns många erfarenheter och kunskaper att ta del av både gällande motgångar och medgångar inför denna livsstilsföränding. Välkommen hit!

Varma hälsningar!
Carina
Alkoholhjälpen & Anhörigstödet

Janne

Något som jag tycker mig läsa en del här är att folk sätter förbannat höga krav på sig själva kring alkoholen, så höga krav att när de inte når de blir de sänkta och dricker mer med den outtalade anledning att "jag klarade ändå inte att vara nykter, jag är kass".

Det är skitbra att du hanterar detta redan nu, jag tror vi som riktigt sitter i skiten, det gör inte du än, också tänkt tanken att "man borde dra ner" under vår process att bli riktigt beroende men det stannar vid tanken och kanske något halvhjärtat försök. Jag tror att jag talar för alla när jag säger att vi önskade kunna dricka socialt, ta ett glas vin på balkongen, två öl med polarna, ett glas bubbel på shoppingrundan...

Så med det sagt önskar jag dig all lycka du behöver, du kommer fixa det här om du bara ger dig fan, sätt realistiska mål typ aldrig dricka två dagar i rad.

Och ge fan i återställaren! Den är helt klart första steget ner i helvetet, men ack så god...

palettblad

Blir så glad av att läsa era kommentarer. Och framförallt motiverad att ta tag i denna skiten nu. Hade ett bakslag igår och känner lite ångest över det idag men försöker att inte låta mig slås ner alltför hårt, som du skriver Janne, att inte ge upp pga att man inte klarade av att vara nykter. Får börja på ny kula idag. Ska träffa min syster och min mamma idag, är rädd att det kommer bli lite vin idag för vi ska vara ute i solen hela dagen och sedan gå på en konsert ikväll. Men, men.
Jag tänker också att det är bra att formulera lite mål, istället för att lite löst tänka att jag bara ska dra ner på mitt drickande. Att till exempel inte dricka två dagar på raken är ett bra mål. Har någon fler tips på mål jag kan formulera? Hur burkar ni göra?

Ha en underbar dag i solen.

Jag har blivit hjälpt av att inte tänka "då b l i r det lite vin, etc när jag är där".., tänker att det kanske kommer att finnas a, men det är inget jag behöver ta notis om. Jag bestämmer mig för det redan i förväg, det är inget som tillåts –"bli" för min del. Hög svansföring blir det...