Halloj alla kämpar!

Så, då har jag varit nykter i tre månader (och några dagar)! Det har gått överraskande bra. Faktiskt. Jag har under den här tiden inte skrivit så mycket här. Jag känner lite att när jag processar mig själv för mycket kommer suget tillbaka mycket mer. Men jag har läst en del här i alla fall och blir imponerad, rörd, berörd, och känner med många av er. Ni är grymma!

Jag skulle ljuga om jag säger att det varit problemfritt. Jag har varit retlig av och till, och låg ganska mycket. Som stöd har jag ätit Campral. Men jag vet inte... det känns som att det kanske lindrat suget, men gjort mig lägre, vilket inte alls varit så hjälpsamt. Så jag slutade äta det för några veckor sedan och det känns väldigt bra faktiskt. Av och till "planerar" jag för att dricka. Men det är aldrig nu på en gång och direkt, utan som en mer diffus idé om något som kommer framöver, om en månad eller två - ett framöver som går väldigt bra att fortsätta skjuta på framtiden än så länge.

Min resa är inte alls slut. Jag går en återfallspreventionskurs som tyvärr triggar mitt sug ganska mycket, men samtidigt är väldigt bra för att lära mig förstå mig själv. Jag håller ganska låg profil, jobbar (alldeles för mycket), är med min familj, tränar. Undviker att inte vara i risksituationer eller kontexter som är väldigt alkoholladdade för mig. Jag tänker att jag istället försöker prioritera att hitta en balans i vardagen och känna ett lugn och arbeta in bättre vanor och reaktioner. Det kommer ta tid, jag vet ännu inte vad mitt slutmål är eller hur det ser ut. Men det är en resa, och den går ganska bra trots krokar, fallgropar, tidsvis uppgivenhet, och utmaningar.

Tack för att ni tog er tid och läste. :)

Evigt ung

..med 3 månader. Grattis!?
Det ger så mycket hopp när jag läser om er som klarat det så länge trots att det är tufft ibland.

Restart2017

Tvisten väl du skulle klara dig, grattis so far ??

Janne

Precis så! Just precis så är det ju. Jag har ju velat fram o tillbaks huruvida jag skall bli helnykterist resten av livet med allt vad det innebär om man skulle "råka" fyllna till nån gång. Eller om jag skall försöka få till nån form av normalt drickande.'

Nu vet jag, tack vare dig Linus, hur jag skall tänka!

anonym17136

Kul att höra ifrån dig Linus ..
det var ju dig och flera andra som jag först mötte när jag hittade hit i januari ..
Har undrat hur det går för dig ..och din lilla grabb ..
Såå skönt att höra om dina 3 månader ... Bra jobbat o fortsatt Lycka Till ..
Kram Lerigen ..

Ellan

Grattis till tre månader. Att undvika risksituationer och faktiskt sicksacka sig fram är bra redskap. Du prioriterar din nykterhet, härligt att läsa.?

linus

Tack vad fina ni är! :) Tre månader är - med god marginal - det längsta jag varit nykter sedan jag började dricka som 16-åring. ...det är alltså 18 år sedan nu. Jag kanske har hållit upp 4 - 6 veckor som mest, någon enstaka gång. Så det känns stort nu. Och jag märker positiva effekter (förutom själva att jag inte är full eller bakis eller gör något dumt). Exempelvis var jag med i en motionslöptävling härom nyss. 10 km. Det är flera år sedan jag sprang en mil senast. Men trots bara ett handfull pass i elljusspåret som uppladdning så tog jag mig runt under timman! Och visst, benen var helt stumma i slutet, men hjärtat kändes väldigt bra.

...och sen får jag ganska mycket jobb gjort. Vilket jag inte fick i vintras. Då satt jag bara och stirrade på min dator när jag kommit till kontoret. Nu jobbar jag istället lite för mycket, men det är under en övergående period. Och på tal om jobb, här hade jag nyligen min största utmaning hittills i min nykterhet: jag har som sagt jobbat mycket ett tag och det är stressigt här. Min chef var bortrest härom veckan och när han kom tillbaka hade han köpt en whiskeyflaska var i present till mig och en av mina kollegor som också drar ett ganska tungt lass just nu. Jag kom till kontoret på måndagsmorgon för två veckor sedan (jag är ofta först på plats) och han hade ställt den på mitt skrivbord med en lapp typ "Tack för grymt jobb!". Jag kände direkt att fa-aaan vad sugen jag blev på bara öppna den där och då och ta ett rejält glas innan någon annan kom. Det är ju galet. Jag har liksom aldrig druckit på jobbet eller så... Men det gjorde jag inte. Nu ligger den i en av mina skrivbordslådor här och jag tänker inte på den, alls typ.

Men jag har min vita val framför mig. Också jobbrelaterat. Om knappt två veckor står vi (min enhet) värd för en jättestor internationell forskningskonferens. Det är den som gör att jag jobbar så mycket. Men på själva konferensen är två pubkvällar och en avslutande bankett inplanerade, och jag förväntas absolut vara på plats. Det känns verkligen som en utmaning.

Lerigen: Vad kul att du kommer ihåg grabben! :) Han fyller f ö tre idag! En bra ålder att ha en pappa som orkar leka med honom (även om jag varit rätt bra på att inte låta alkoholen gå ut över honom, bara allt annat, så är det klart att det är jättebra för honom att jag inte dricker).

Återigen, tack! Kämpa på ni med!

Ellan

möter vi hela tiden. Du kan ju alltid ge bort flaskan så slipper den finnas där...?
Jobbrelaterade event kan vara tuffa men de är också intressanta att genomföra i nykterhet. Andras dryckesmönster blir väldigt tydliga, särskilt när det är "gratisdricka". Det finns gott om vita lögner att ta till om det behövs. Min bordsherre frågade om jag var rädd för att jag skulle tappa kontrollen och att det var därför jag valde att köra bil. Han skulle bara veta hur mycket jag kan dricka egentligen. Eller kan och kan, det kan jag ju egentligen inte.

anonym17136

Såklart jag kommer ihåg din grabb .. vet att jag tyckte det var så starkt av dig att inte dricka när du hade honom ..
Fira nu ordentligt .. och han får ju den bästa presenten som han någonsin kan få ..
En pappa som är nykter o närvarande .. och som håller sig i form så att det finns ork över för massor av lek och bus :-))

Bedrövadsambo

Ju mer jag hänger på det här forumet ju mer inser jag att alkohol är en direkt olämplig present! Och hur många flaskor vin och whisky har jag inte själv gett bort? Det är slut med det nu! Och om du är en av värdarna för konferensen så är det ju både rimligt och lämpligt att vara nykter. Vem skulle ifrågasätta det? Vad som helst kan hända era gäster som kräver minst en nykter hjärna.

Janne

kan väl vara okej - men som mer officiell present är det faktiskt dumt. Jag har liksom Bedrövadsambo inte tänkt på det förut men ju mer jag tänker på det desto dummare är det. Man ger ju inte bort en limpa cigg direkt... :-)