Har träffat mitt livs kärlek. Han är vältränad. Sprungit i hela sitt liv. Dricker sen åratal tillbaka 2 starköl per dag. Det ena heter att det är för träningens skull som återhämtning. För det andra är han väldigt blyg. Svårt prata med nya människor. Vill gärna ha ett glas i sej för att komma runt det. Har ett socialt jobb som han klarar väl. Ja hela livet i övrigt klarar han perfekt. På helgerna tillkommer gärna en hel del vin.
Jag själv kan inte dricka pga sjukdom eller tar ett glas väldigt sällan. Hur ska jag tackla det här och hantera det här?
Har nu mitt i livet med vuxna barn träffat mannen i mitt liv. Förutom drickandet är han världens finaste.
Det är aldrig något drickande innan kvällstid. Känner en oerhörd glädje i att ha hittat honom men det här belastar mej. Vid en konfrontation så fick jag svaret att så här är det. KBT var inget han trodde på heller utan slog det mest ifrån sej. Hjälp vad ska jag göra??

Om du är oroas över hans drickande så är det ju något som inte känns bra för dig.
Men bara du kan avgöra hur du vill leva och vart din gräns ligger.
Men man är alltid två i ett förhållande.
Förnekande och manipulerande hör till alkoholens baksida.
Vet inte hur allvarligt hans drickande är,men om du redan oroas över hans drickande bör du försöka berätta för honom dina upplevelser hur du påverkas och känner ,det kan han aldrig förneka.
Men du kan aldrig få en annan människa att sluta dricka om den inte själv vill.
Man kan ställa ultimatum,men hur mycket man än vänder ut och in på sig själv så måste personen själv inse och ha viljan att inte dricka.

Den älskade

Tack för ditt svar.
Jag ska prata med honom. Jag tänker inte ställa några ultimatum utan ha en diskussion. Man måste ju börja i någon ände. Precis som jag har han ca ett 25-årigt äktenskap bakom sej. Men den här känslan vi har för varandra har vi inte upplevt tidigare. Det är sån kärlek som man inte tror finns.