Rövarkulan
Min tur nu
Då är det min tur nu att försöka lägga av med alkoholen. Jag har läst myckrt här på forumet där alla har skrivit om sin kamp att bli av med begäret. Nu är jag på dag 12 utan alkohol och det var en del år sedan det hände sist. De senaste fyra-fem åren har jag druckit nästan varje dag efter jobbet. Jag har haft en mugg med wiskey bakom en blomkruka, en mugg med vin i växthuset, en flaska här och en där. Ena dagen rött vin och nästa wiskey eller vodka. Min familj har naturligtvis märkt detta och påtalat det många ggr och jag har lovat att sluta. Tre dagar gick bra, men sen var det dax igen. Jag har varit på ett antal AA möten utan resultat. Nu försöker jag för först ggn på allvar och är så tacksam för att min familj stöttar mig och hejar på. Det är även första ggn jag skriver något om detta och det känns skönt. Lev Väl!

Evigt ung

...det var intressant att läsa ditt inlägg "Rövarkulan" från 6 maj då du varit nykter 35 dagar. Hur suget sätter in och nästan blir värre inför varje ledighet. Jag är på dag 14 idag och är förvånad över "Hur lätt" det är..... (även om jag är sugen emellanåt).
Tack för att du gör mig medveten om att det inte kommer att vara lika lätt hela tiden! ?
Det kanske är lite "smekmånad" såhär i början. Man har alla nackdelarna med alkoholen i färskt minne.... men de bleknar väl har jag förstått av många här på forumet.
Det är väl då som man (även jag helt säkert) tänker att ett glas gott vin till maten kan väl inte skada.
Jag ska vara extra uppmärksam på mig själv framöver, inte slappna av!