Jag har vuxit upp med en mamma som varit beroende av både alkohol och andra droger.
Jag lovade mig själv att jag inte skulle bli sådan själv men här är jag nu. Druckit alldeles för mycket under en 10 års period nu och det har förstört så många kärleksrelationer och är påväg att förstöra min nuvarande relation också.
Alla bråk vi har kretsar kring alkoholen.
Men jag har tagit steget och går på beroendemottagning. Har fått antabus men drar mig för att ta dem men det är nog på tiden nu. Det är bara så att det blir verkligt på något vis då. Och jag har nog aldrig riktigt vågat erkänna gör mig själv att jag har ett beroende.

Smygdricker och hittar på ursäkter för att dricka såklart för att rättfärdiga mitt beteende. Är utomlands nu med all inklusive och det blev för mycket igår. Nu ligger man med ångest och bråkat med tjejen.. jag blir så trött på mig själv bara!
Jag har bett om ursäkt och kommit med löften som inte betyder något längre för henne. Hon kan inte lita på mig och det kan inte jag heller när det kommer till alkoholen.. Vi är i ett stadie i livet där vi försöker skaffa barn med och är livrädd att jag inte ska kunna få kontroll över mitt liv!

Ellan

Hej och välkommen hit. Det är ju just den biten som är så svår och för de flesta så viktig. Att faktiskt acceptera att jag är alkoholist. Jag kan inte dricka alkohol. Vi behöver inte ens försöka dricka lite eller mer sällan eller annan sort. Vi tål inte skiten. När det insikten och acceptansen verkligen landat kan vi börja agera därefter. Tufft läge du sitter i med semester och all inclusive. Hur många dagar har ni kvar på resan? Har du provat att vara utan alkohol någon längre tid?
Kämpa på i värmen.
Kram!

Killnimson

Jag har provat att vara utan en längre tid och det fungerade. Det var 5 veckor men sen belönade jag mig själv med alkohol eftersom jag hade varit "så duktig".
Ja det är just det jag måste fatta, att jag inte tål det. Jag har försökt att dricka med måtta men dom tankarna måste jag överge för jag klarar inte av det måttligt heller. Vi åker hem på söndag så det är ett par dagar kvar..men ska göra mitt bästa. Väldigt spänt mellan oss nu och vet inte vad jag ska göra för att rädda situationen.

Hej, jag har aldrig vågat välja all inclusive på semestern enbart för att jag vet att jag skulle vara berusad dygnet runt. Pengar är trots allt en faktor i mitt drickande. Du måste nog fokusera på att spendera resten av eran semester utan sprit för att få tillbaka tilliten er emellan. Kan det t.o.m. vara värt att gå iväg och äta på restaurang trots att ni har all inclusive, eller blir det för kostsamt?

Ellan

Det enda du kan göra just nu är att vara ärlig. Säg hur du känner och tänker. Att leva med en som oss är allt annat än roligt. Vi sviker, luras, tappar omdömet, ljuger mm. Var ärlig mot henne och viktigast av allt var ärlig mot dig själv.
Kramar!?