När barnen var små drack jag inte så ofta, mest några glas vin med maken på helgerna. Men sedan ett par år tillbaka har drickandet sakta eskalerat.

Fredag och lördagkväll utan vin är otänkbart. Dessutom blir det gärna söndag och ett par kvällar i veckan också. Förut försökte jag hålla måndag och tisdag vita, men det har inte gått så bra på senare tid. Passar på att dricka lite extra om maken är på resa. De senaste veckorna har jag även "smygdruckit", vin i kaffemugg så inte barnen ska se, vin tidigt på eftermiddagen innan maken kommer hem. Detta skrämmer mig.

Har börjat oroa mig och blev rejält orolig förra fredagen då jag blev väldigt berusad och somnade i soffan. Maken och barnen gick och lade sig och jag somnade helt avtrubbad, full i soffan. Hade som mål att inte dricka på veckan och klarade hela förra veckan. Sedan kom fredag och två glas vin, lördag och en flaska vin... Svettiga nätter med dålig sömn.

Mycket av mina tankar kretsar kring vinet. Att jag inte får dricka, att jag får dricka, hur mycket jag ska dricka, när jag ska dricka...

På läkarbesök för två år sedan hade jag lätt förhöjda levervärden. Inser att jag befinner mig i riskzonen men har väldigt svårt att se ett framtida liv utan vin.

Tror även att jag använder alkoholen mot en lättare depression.

Vill egentligen inte sluta dricka helt, men är livrädd för att bli alkoholiserad... Måste jag sluta helt eller kan jag lära mig att hantera alkoholen? Jag ska leta efter svaret på denna fråga.

Nu börjar en ny vecka. Målet denna veckan är inget vin fram till fredag... Nej, blir nog ett glas på onsdag då jag ska på en VIP-kväll i en butik i stan...

Har läst en del här, tänkte att jag börjar skriva nu, som terapi då jag förstått att det hjälpt många.

AlkoKnight

Tja, började oroa mig för mitt höga alkolintag efter sommaren, och efter många års dagdrickande är jag nästan vit i veckorna. Utöver alkoholen har man jag ju tutat i sig Zoloft i åratal, och nu mängder med alvedon (skulle funka så bra enligt läkarna) pga diskbråck. Skulle operera men fick nobben pga för höga levervärden. Detta trots vita vardagar sen augusti. Checka levern ... hett tips... kommer få mig att sluta helt antagligen. (Tror jag ja)

Vinälskare

Skit! Läkarn ringde om att mina levervärden är förhöjda. Ska göra u-ljud o ta grundligare prover. Dricker en Box varje helg och ibland 1 fl. på onsdagar. Har så gjort i många år. Är jätteorolig över skrumplever. En släkting dog i det.

anonym11208

Se det som en vändpunkt och såvitt jag vet så är levern bra på att återhämta sig, men då måste man avstå från vin.

Tusenmusen

Jag är gift tvåbarnsmor som har varit med om mkt skit i mitt liv. En smitningsolycka när jag var nitton som gjorde att jag fick lära mig gå och prata igen. Min första kärlek och sambo dog i en klätterolycka på Kebenekaise.
Har två underbara barn men också två missfall. Känner att jag e tom nu å behöver hjälp för att inte dra mig själv över kanten.

Du skriver om många sorgliga erfarenheter som du har varit tvungen att hantera och du verkar ha det tufft nu. Vad starkt av dig att räcka ut handen och skriva här! Tack för det.

Jag vill bara att du ska veta att det finns hjälp att få. Skriv gärna här och berätta mera om hur du mår. Du är inte ensam och tillsammans här på forumet hoppas jag att du kan hitta en väg framåt för att må bättre.

Varma hälsningar
Carina
Alkoholhjälpen & Anhörigstödet

Ps. Om du vill skriva igen (vilket jag hoppas att du gör) så är det jättebra om du skapar en ny, egen tråd. Då är det lättare att hitta den. :)

Salt

Hardruckit nu flera gånger i veckan vin för det mesta. Finns det inget som man kan ta till . Har ångest och är bakis var och varannan dag. Varför är det så svårt? Hur gjorde ni hur tänkte ni som lyckades sluta? Hjälp!

Finfin

Har många tankar om mina drycken vanor. Funderar starkt på dem. Men har så svårt att bryta beteende och vanor. Är också rökare. Jag lever i gränslandet dricker oftast inte under vardagarna men fred körd. Och märker att jag inte tål lika bra längre. Mm

Flygarn

Hej! Är ny i gruppen. Har läst om flera inlägg och känner igen mig mycket i det som vissa skriver.
Känner att jag behöver dra ner ordentligt på mitt drickande.

Flygarn

Jobbar skift o "passar på" att dricka på lediga dagar.
Dricker mig sällan full men mycket tid går åt att planera när o hur jag kan dricka. Smygdricker ofta.

Tulpanbladet

Hej
Har läst en del här och känner att jag inte är ensam om detta. Vill nog mest skriva av mig, har druckit i stort sett varje dag sedan nyårsskiftet. Innan dess har det varit ca 3-4 kvällar i veckan det senaste året. Innan dess ca 2 dagar i veckan (alltid fr lör). Har eskalerat till att bli nu varje dag, minst ett par glas rött ofta mer. Jag och sambo har nu samma beteende han dricker också varje dag. blir små lullig varje kväll på helgerna dricker jag tills jag däckar i soffan och och sambo får ”släpa” mig till sovrummet... minnesluckor dagen efter. På morgonen vaknar jag med hjärtklappning och går till jobbet ”bakis”. Vissa dagar dricker jag mindre ca 3 glas och mår ”ok” dagen efter... Vi pratar inte om det men båda vet nog innerst inne att vi har ett problem men vi skäms nog lika mycket för att prata om det / erkänna vad som är fel. Vi jobbar båda heltid och har krävande jobb. Trodde/tror vi älskar varann och vill vara tillsammans. Jag vet inte varför vi håller på såhär.. kan vi inte vara lyckliga utan alkohol? Jag är 30 år.

Emma79

Vad bra att du skriver här! Du kommer nog att få en massa pepp och tips osv. Skulle rekommendera att du kopierar/klistrar in ditt mess I en ny , egen, tråd så blir det lättare att hitta tillbaka till dig ?

Tulpanbladet

Hej Emma tack ska göra det. Har inte vågat logga in på sidan på länge. Känns som att jag Slåss mot förnekelse

Diddi103

Har någon tagit leverprover efter att ha slutat dricka alkohol. Det är ju dessa prover man kan se hur levern mår

jugge

Hej

Jag är man på 43 år, jag blev av med jobbet och med det dåliga referenser var på intervju två jobb men blev inget, efter uppsägningstid sjukskrev jag mig för att jag mådde dåligt samt hade karenstid,efter månad efter blodtester avbröts sjukskrivning för alkohol i blodet ,även om jag minskat oerhört från 3,4 till 0,9 men det gick inte ändå.Då tänkte jag skitsamma och drack 10 halvliter per dag.Sedan har det fortsatt med samma mängd, nu med hälften stark hälften 7,5, nu kör några 3,5 då min inneboende har kontrollerat drickande.Nu mår jag mycket bättre efter det, ska träna i veckan och inte dricka förutom 3,5 på fredag lördag, att jag fått konsekvenser mitt fel men tyvärr har min fru som bor utomlands som älskar mig över allt annat och ska söka hit oktober drabbas.Mitt supande har minskat penis och blivit impotent, sen har kulorna minskat blivit röda.Jag har fått panik och sån ångest över vilken idiot man är.Jag tänkte förklara och säga det och att hon bör träffa en annan,jag berättade att jag druckit lång tid och impotens, hon säger jag måste vara nykter och impotens funkar snart, hon kommer inte va intresserad av någon annan vet jag. Hon vet inte den minskat och det andra med pungen.Jag ska träna och börjat äta normalt tack vara inneboende som lagar mat och vi har kul ihop som fasen och hjälper varandra.1 september åker jag till henne och familjen, Då jag tappat 7 kilo muskler och de andra sakerna känner jag träning löser sig men hur det blivit där nere kommer bli så pinsamt då jag gjort så här.Jag ska göra det jag kan innan men sökt om det går återställa el något.När jag åker hem får hon välja om hon stannar eller vi försöker lösa.Önskar man kunde operera ny pung o kulor på något sätt.Djup ångest, haft självmordstankar men det vore ännu mer själviskt.Jag får träna äta mkt och dricka minimalt och se vad som kan göras,
Det görs ju könsbyte så då borde väl kunna få ny penis och pung kunna fixas, sjuk tanke vet.
Tack för ordet och om någon vet någon som haft liknande eller andra. Kommenterar uppskattar jag, vet jag betett mig då själviskt under alkoholens djävul

AmandaL

Hej jugge! Jag känner inte alls igen mig i ditt penis problem, men jag tror inte att du ska fokusera så mycket på just den delen. Egentligen handlar det här om dina alkoholvanor som inte känns sunda. Att du har fått kroppsliga och fysiska besvär är nog rätt så normalt när man dricker för mycket, på olika sätt, jag gick upp massor i vikt, var svullen i ansiktet och tyckte att hela mitt uttryck ändrades. Nu har jag varit nykter i 36 dagar och jag ser stora förändringar, mina ögon är friskare, vaknare och klarare, min hy har blivit bättre och även om jag fortfarande har alkoholmagen kvar har den blivit mindre. Jag tycker att du ska fokusera på att sluta dricka alkohol istället för att fundera på var du kan korrigera din penis och din pung, du bör bli nykter för din hälsas skull och inte för kroppsliga ytlighetersskull, du kan ju vara glad för att du fått en penis som kunnat krympa, en del män har så små att om den krymper finns den inte längre ??

jugge

Tck för kommentar, du har rätt, min inneboende sa att det ordnar sig om du dricker minimalt, börjar äta.Min inneboende har hj,ser tvlpt mig så kroppen börjar fungera normalt.Han lagar mat vi hjälps åt, sett film osv haft lite dricka o nyktra dagar, gjorde blodprov fredags,får svar i veckan, gömt mig innan men kände dags veta sanningen,sån lättnad veta kroppen börjar fungera normalt igen.Min inneboende har nog räddat mitt liv, hans råd har hjälpt mig så oerhört, tyvärr har han hamnat i mental ohälsa och försvann kl 01 00 inatt kjulle ta promenad och kl 11 skrev han i morse att han inte mådde bra och har inte kunnat nå honom, han hjälper en gravt alkoholiserad vän som dör snart, dricker 1,5 liter vodka per dag, men han borde fokusera på sig själv och mig, de som dricker så mycket har alltid hjälp på något sätt,haft 2 nyktra dagar och väldigt lite alkohol mot förr.Jag behöver mitt bollplank och mentor, vi hjälper varandra.Var på pub nyss lokalt det är många smarta som förlorat allt, röda tråden är ju alkoholen.Jag började just må bra, dragit ner rejält men som du säger helt nyktert är lösningen.För min del är det liv eller död nu,ser bra ut men inombords kaos,han tog sig ur men nu skiter sig väl allt, sitta med någon som man kan ventilera med är bra se på tv,film, hoppas han kommer tillbaka.Äter b-vitamin tabletter för att få igång hunger och fungerat så kroppen börjar bli bättre,Så skönt den funkar som vanligt.köpt bikarbonat citron som hjälper njurar,lindra symtom på mitt besvär, jag ger inte upp vatten på morgon, promenera men lättare om man är två men bytte nummer med en lokal kändis på pizzeria som vill sluta lika mkt så ska ta promenad,se om det går lösa.Tack för din historia,inget kört än, inga gula ögon, o annat funkat men är på sista chansen nu.Kram

AmandaL

Jugge jag känner mig lite orolig för dig när du skriver, tror du att du kan söka hjälp hos någon annan? Du säger att du tycker det är bra att ha någon att samtal med, kan du försöka att få en kontakt du kan ha nu när det verkar vara så här besvärligt för dig? Det känns jobbigt att läsa när du flera gånger syftar till att du inte tror du överlever annars. Jag önskar att du lyckas bli nykter och tror du behöver ta hjälp av någon fysiskt ?

Klokt och modigt att du vänt dig hit för stöd!

Du har fått fina tips här om att ta mera stöd, vad tänker du kring det?

Utifrån det du beskriver låter det som det kanske kan vara en god ide, om du själv vill såklart. Oftast bättre ringa en gång för många. Det går alltid att ringa 1177, det finns tillgängligt dygnet runt där du kan prata med en sjuksköterska och där igenom få nästa steg vart du kan vända dig, om du vill.

Samtidigt går det alltid att ringa 112 om du känner dig dålig akut, samma sak där, bättre ringa och höra när du som du skriver känner att du mår mycket dåligt. Viktigt att du får bra och rätt hjälp!

Ta hand om dig och fortsätt såklart skriva här!

Varma hälsningar,
Rosette
Alkoholhjälpen & Anhörigstödet