Jag är här för att jag behöver hjälp.

Jag är 40 år och ensamstående med två tonåringar. Jag har sedan några månader tillbaka träffat en underbar man som är bra för mig. Vi tränar mycket båda två och kan inte träffas mer än några dagar varannan vecka men då blir det även god mat, vin o mysiga kvällar. Så som jag vill kunna ha det (bortsett från att jag hoppas att vi kan träffas mer framöver...)

Problemet är när jag är ensam, då kan jag dricka vin varannan dag och det blir oftast en flaska. Ibland mindre men ibland oxå mer. (Har aldrig box eftersom jag då inte har koll på hur mycket jag har druckit) Jag mår sällan dåligt dagen efter men känner mig seg och har ångest. Jag VILL INTE sitta där och dricka en flaska vin själv - ändå gör jag det! Likväl som att jag önskar att jag bara skulle kunna ta ett eller två glas och njuta av det - men det stannar ytterst sällan där.

För 1,5 år sedan hade jag fastnat i en dålig vana av boxvin nästan varje dag (efter en jobbig period i livet) och höll upp i en månad för att sedan bara dricka "normalt" en period, dvs ett par glas på en middag på helgen och inte hemma ensam...Det var skönt att ha brutit vanan och det gick bra tills jag träffade en man med sämre vanor än jag och jag drogs med i vinträsket förra sommaren men sen bröt vi upp...Och jag har inte riktigt kommit ur det ännu.

Nu har jag som sagt träffat en man som jag vill satsa på och jag måste verkligen komma ur det här. Samtidigt känner jag inte att jag vill ta upp mitt problem med honom - inte i nuläget.

I samband med ett läkarbesök och prover så såg man förhöjda värden och spår av alkohol i mitt blod - så jag grep efter halmstrået och sa att ja - jag vill ha hjälp! Jag ska dit först efter midsommar och nästa helg åker jag och min dotter utomlands en vecka - all inclusive...Och jag har nu brottats med mina tankar om jag ska satsa på att från NU - NU - NU INTE dricka någonting på X-dagar eller hur ska jag göra? Jag önskar att jag skulle kunna ligga i solstolen o njuta av drinkar men jag är rädd för att det inte går - jag vill inte längre ner i botten nu - det tar upp för mycket av mitt liv - jag vill inte ha det så. Jag kommer att må så mentalt bättre av att inte röra en droppe där nere - jag vet ju det...

Att skriva här är mitt första steg i rätt riktning och jag vill ge mig själv detta. Jag ska inte dricka idag. Jag ska inte dricka nu i veckan. Jag ska inte dricka på semesterveckan. Jag vill rena min kropp nu. Jag vill ha kontroll.
Kommer jag att kunna få kontroll? Kommer jag någonsin att kunna dricka lagom?
Tar tacksamt emot råd och tips om hur jag ska tänka och hur jag går vidare...

Kram Fanny

Alla vi som är här är goda människor men som har problem att dricka lagom. Är helt övertygad om att du kan få bukt med din alkoholkonsumtion. Ensamheten är svår att tas med och då är det lätt att ta till alkohol. Ta en dag i taget och tänk inte längre än så. Du är säkert en jättetrevlig tjej och det kommer din nya man att märka ju mer ni ses! När ni känner varandra bra kan du berätta hur det varit. Skriv hit så ofta du behöver! Stöttar dig gärna!

anonym11208

nja, även om min tråd heter just så, så har jag kommit till insikt att det är svårt, visst jag klarar att dricka måttligt ibland, oftast när jag är med sällskap, kan såklart spåra även där. Men det här med ensamhetsdrickandet, jag kan inte dricka måttligt där, om jag inte tar ett glas vin sent sent på kvällen. Har jag väl tagit första glaset så... Jag försöker ta en dag i taget, inte tänka en vecka, eller en månad. Sen kommer jag inte att sluta dricka helt, men mitt mål är just att inte dricka hemma själv. Se till att inte ha vin hemma, då kan du ju inte dricka.

Fanny

Tack för stödet...Blev tårögd direkt när jag såg att jag fått svar. Ska ta en dag i taget absolut - men måste ha ett mål för mig själv ändå.
Tänker att jag ska skriva en uppdatering dagligen - iaf inledningsvis för min egen skull...Tror att det kan peppa mig!!!

Oavsett så känns det bra att ha bestämt sig.

Sen gäller det att inte lyssna när den där rösten säger "att det inte är så farligt, att jag kan ta lite..." För det vet jag att jag i nuläget inte kan!!!

Jag har inget hemma nu och får se till att inte ha det sen heller förrän jag vet att jag klarar det - om jag nu kommer dit...

Ser fram emot en pigg söndag!!!

Det kommer mycket riktigt den dagen du tänker att nu går det nog bra att dricka! Fundera ut en strategi när dessa tankar kommer som hjälper dig att hantera svåra situationer. Skriv här både när det går bra och när det går sämre!

Fanny

Tack!
Det är just den strategin som är svårast - som det känns just nu...Att dricka nu är inget alternativ...

Fanny

Skönt att vakna till en ny dag och en som jag bestämt mig för - en ny framtid.

Hittade en ljudbok som jag lyssnar på som var föreslagen i en annan tråd...("Tack det är bra") Den ger mycket insikt och tårar, när man känner igen sig...

Är rädd för att dö - att jag sakta men säkert håller på att ta livet av mig...När man känner hjärtklappningen, när man sover dåligt och svettas på natten...Saknar gnistan i ögonen och huden är trött...Minnet och skärpan inte är där...

Ställ det i relation till när man inte druckit på några dagar...när pulsen är normal, när man sover lugnt och gott, är pigg och utvilad med en blick och hud som strålar...Och hjärnan är vass!

Valet är enkelt och då har jag inte nämnt varken barn eller relationer...Hur i helvete kan det vara så svårt? Som nån skrev, utmaningen är inte att sluta - utmaningen är nog att inte börja igen eller att få kontroll...

anonym11208

den är bra! AnsvarasFULL kan jag också rekommendera. Jadu, lätt är det inte, vilket är konstigt eftersom man mår så mycket bättre när man är nykter och har varit det ett par dagar, fast då hade det väl inte varit en sjukdom heller i och för sig. Trevlig söndag!

Fanny

....den ska jag kika på!

Har suttit uppe och jobbat till nu - och det hade inte funkat om jag haft en dejt med A. Måste och vill verkligen hålla rätt linje och inte förstöra.
Fick knäppt nog ett mess ikväll från en kompis som berättade att hon njöt av lite söndagsvin(!) Och jag tänkte att gud vad nice...Så vill jag oxå kunna göra...Men nej - inte nu...Insåg då att det är inte enkelt - alkohol finns "överjävlaallt"

Men känner mig nöjd med dagen. Har varit en bra mamma, skjutsat och fixat och jobbat...Jag har varit sysselsatt kort och gott och det har inte funnits utrymme för tankar på A...Måste börja jobba på strategin - för jag vet att tankarna om att det nog går - kommer ju bättre man börjar känna sig...

Godnatt!

AL

Du har börjat fundera och det är en bra inställning. Döm dej inte för hårt. Livet är som det är periodvis och i bland tar vi fel väg.

Fanny

Jag vet att jag har kommit till insikt tidigare oxå men inte klarat det så som jag önskar...
Kanske denna gången. Viljan finns där...Många tankar om framtiden. Med A är jag inte den jag vill vara...

Detta forum är verkligen ett bra stöd...Bara att läsa, få svar, kunna skriva av sig. Dag 3 idag är snart till ända.
Har bråkat med min dotter nu ikväll men jag höll mig lugn...Vi är inte sams än och hon har stängt in sig på sitt rum. Har varit och tränat och ska ta ett bad nu - jag behöver gråta, låta känslorna få ta plats...

Kramar till alla som kämpar på olika sätt...

Bedrövadsambo

Bra att du läser och skriver här på forumet. Då tvingas du sätta ord på vad du tycker, tänker och känner. Tänk på att det är stor skillnad på att vilja sluta dricka och att verkligen bestämma sig. Fokusera på det positiva med nykterheten! Och ta en dag i taget.

Fanny

Det ska jag ta till mig:
"Fokus på det positiva med nykterheten!"

Idag är det dag 4: tvättar, jobbar, planerar inför semesterresan utomlands som bär iväg på lördag. Vet att det kommer att bli en utmaning som heter duga - att inte dricka något - men försöker visualisera känslan hur den är när jag kommer hem. Jag vill vara en bra förebild för min dotter - det är jag inte med A. Jag är en bra förebild utan...

Kramar

Vitis

Känner igen mig i mycket av det du skriver.

Bra att du tar hjälp, här på forumet och på annat sätt. Det är ett strort steg, iaf. för mig, att erkänna det man egentligen vetat länge. Att be om hjälp, ett stort nederlag (kan tyckas) men det enda sättet att komma vidare ibland.

Om jag skulle hålla mig nykter vore en all-inclusive-semester, med eller utan fru och barn, en total katastrof. Du kan ju alltid ha med forumet i fickan om det blir jobbigt. Här är alltid öppet! :-)

Hoppas du får en skön och välförtjänt semester!

Nyckelpigan

Välkommen hit! Vi är många som förstår dig! Nästa gång väljer man inte all-inclusive, men jag befann mig i exakt samma sits som du i början... all inclusive med familjen... iofs var deras ståndpunkt att jag inte fick dricka, men det har Slagit fel förr. Kan du berätta vad du vill och behöver så du får stöd? Jag klarade det tack vare detta forum. Jag läste flera gånger om dagen och skrev, jag läste för att inte lura mig själv, hitta styrka, få respons av de som förstår. Jag råder dig att göra samma sak... och även om du skulle hamna off course behöver du inte stanna där. Det fina är att skriva här, du blir inte dömd utan peppad att göra andra val. Du behöver inte stanna i skammen utan kan ta dig vidare. Blir det fel så blir det, försök undvika det men ta det inte som en ursäkt att fortsätta. Du är stark och modig som bett om hjälp. Du har haft en tuff tid men nu har du världens möjligheter att göra framtiden till det du vill. Styrkekram (jag kollar in och ser om du behöver hjälp på resan) ❤

Fanny

Skönt med allt stöd...Och ett forum att skriva av sig på...Inte samma som att bara skriva ner sina tankar i sin mobil...

All-inc eller inte skulle inte spelat så stor roll. Jag dricker mest ensam. Vill inte vara berusad bland människor...Visst är det konstigt?
Hade inledningsvis beställt en flaska Bacardi på Taxfree att ha på rummet - men avbeställde den när jag fattade mitt beslut om att inte dricka.

Jag har en PT som jag bad om hjälp om hur jag skulle tänka och sköta kost, träning (och vin faktiskt) där under min vecka, men har sagt även till honom att jag inte ska dricka - då riskerar jag inte att komma ut kurs. Jag har inte sagt att jag har problem med A...Sen om han misstänker eller inte är en annan sak. Känns dock bra att ha gett en utomstående ett "löfte".

Undrar även testat detta med helt alkoholfri öl. Har druckit det förr när jag hållt upp och det har ändå gett lite av den där fredagskänslan. Vad anser ni? Bra eller dåligt? Triggar det eller är det ingen fara tro?
Idag är det dag fem...

Fanny

Haft en fullproppad vecka och A hade sabbat allt om det funnits med i bilden.

Igår var jag som en Duracellkanin och fick gjort hur mycket som helst. Det är kanske inte heller hållbart att köra på så, men just nu funkar det att jag håller mig sysselsatt...

På lördag åker vi som sagt. Jag vet att det blir en stor utmaning...Det som är bra är att jag då har passerat en vecka - det finns många triggers för mig i att inte bryta det...Men jag ska som Bedrövad sambo skrev, fokusera på det positiva med nykterheten...

Jag försöker ofta i olika situationer tänka: "kommer detta att ta mig närmare eller längre bort ifrån mina mål?" - kanske kan vara bra att ta till när suget kommer. Sätta sig ner en stund och tänka och känna... Hur gör ni när suget sätter in...?

Kramar Fanny

Bedrövadsambo

Jag inbillar mig att sug efter socker kan vara lite likadant. En beprövad strategi då är att tänka "okej, nu är jag sugen, men först ska jag äta ett äpple/gå runt huset/plocka ur diskmaskinen" och sen fokuserar man fullt ut på just det. Då hinner suget klinga av. Det värsta du kan göra är att börja deala med dig själv. Ha det toppen på semestern med dottern! Bra att du reser med dottern, det är ju som upplagt för att vara nyktert närvarande med henne hela tiden. Det hade varit mkt svårare om du reste med några väninnor som du brukar festa med ?

Fanny

Uppdatering

Semesterveckan utan A gick inte. Jag insåg snabbt att det kommer att bli en vecka med inre överläggningar och irritation etc och "tillät mig" att dricka under veckan. Men väldigt måttligt ändå och var aldrig bakis.

Sen när jag kom hem var det oxå lite lugnare - lite nedtrappning men tankarna o förhållningssättet till A var inte sunt - jag såg det. Blev lite tjafs med min pojkvän när jag kom hem men som vi dock redde ut.

En torsdag i början av juli åt vi middag och drack vin...Men dagen efter det kändes inget riktigt bra...

En vecka senare hade jag ett samtal inbokat på beroendeenheten - då hade jag varit utan A i en vecka och jag fick Naltrexon.

Idag är det fem veckor sedan jag rörde en droppe och jag känner att jag börjar få tillbaka kontrollen över mitt liv. Jag har faktiskt ett par flaskor Bacardi i skåpet som jag inte skänkt en tanke och har inget sug. Jag skulle rekommendera Naltrexon alla dagar i veckan!!!

Ödets ironi dock: efter en golfrunda med pojkvännen drack han vin o öl och jag alkoholfritt och jag såg honom i ett annat ljus...Ganska ocharmigt och osexigt - det tog slut en vecka efter det. Och det var helt rätt - nu kan jag se på människor med "nyktra" ögon och jag vill inte vara där jag varit - jag tänker inte gå den vägen.

Tränar hårt, äter bra, har energi att driva mitt företag och tar en dag i taget. För mig är nykterhet på obestämd tid det bästa val jag gjort...Jag har svårt att se hur framtiden ser ut men vet att det finns så mycket mer positivt med att vara helt nykter än inte i nuläget.

Jag skriver mer sen...men ville tala om hur det hade gått...

Kramar F.

Bedrövadsambo

Svinbra jobbat! Jätteglad blir jag för din skull ?