Hej alla!

Ännu en gubbe som kämpar på med sina problem...

Har läst massor här de senaste dagarna och det är nästan overkligt hur man känner igen sig i hur andra har det, att våra problem är så lika, samma beteende, samma ångest, samma resultat... fall efter fall.

Nykter några dar nu, sitter framför datorn på kontoret, måndag förmiddag, känner mig som en guldfisk i en glasbubbla. Glada "masken" är på, ovanpå den ledsna, trötta och uppgivna.

Att det ska vara så svårt, det är väl bara att låta bli att dricka?

Familjen ledsen och besviken igen. Och igen... har inte så många chanser kvar där.

Tänkte vara nykter ikväll. Passerar tre systembolag på vägen hem från jobbet så vi får se.

Vet inte riktigt vad jag vill säga med detta inlägg, bara lätta mig lite och starta en tråd för att ha som en öppen dagbok på nåt sätt.
Ett sätt att samla mina tankar lite, en möjlighet för mig att följa min tankar och känslor när allt är snurrigt.

Tack till alla er som delar med er och tack till alla er som orkar läsa och kommentera andras tankar.

Hoppas kunna göra ett nytt inlägg ikväll när jag fortfarande är nykter.

Vitis

Skolkar från jobbet idag, inte för att jag är bakis, har inte druckit på nästan tre veckor, men jag är så fruktansvärt trött att jag knappt får huvudet från kudden.

Mötet med chefen och läkaren förra fredagen gick bra... eller vad man ska kalla det. Jag är ärlig kring mina problem och känslor, inte mycket mer jag kan göra i detta skedet.

Ska inleda en behandling + provtagning med vår företagshälsovård som ska fortgå året ut. Vet inte vad det kommer att ge, det visar sig väl snart.

Snart tre veckor nykter, hade lite sug förra helgen men inte känt nåt speciellt sen dess. Eftersom jag ska gå på regelbunden provtagning (PEth förväntas ligga på 0 under behandlingen) så "kan" jag inte dricka nånting. Det är som att hjärnan stänger av suget, ingen ide ändå.

Deppig, håglös, trött. Mycket jobbångest.

Svårt att veta vad som är orsakat av missbruket och vad som fanns med mig sedan tidigare. Tankarna är som myrorna i en myrstack, omöjligt att fokusera på en och följa den.

Bedrövadsambo

Vad jag förstått är det typiska symtom på abstinens. Din hjärna försöker få dig att dricka igen, och den tar till alla sätt. Det hänger ihop med dopaminet, som frigörs av alkohol, och minskar radikalt när man slutar dricka. Det tar ett tag innan hjärnans kemi återfår balansen. Håll ut, och vila mycket. Bra kämpat!

Vitis

All respons ger lite pepp att stå ut med livet just nu.

Tröttheten är verkligen förlamande, har känt likadant tidigare när jag "slutat" dricka men den här gången var det verkligen mer än jag förväntat mig. Att vara trött är väl ok om man får vila men ska man jobba/pendla också, samtidigt som man har två små barn som inte vet vad "vila" betyder så blir det lite tufft. Kombinerat med allergimedicin... blä, är på gnällhumör idag. ;-)

Ska försöka hålla mig på benen två veckor till och sen förhoppningsis kunna ha lite semester och komma i balans igen. Skulle ha lång semester var det tänkt men jobbet gör att jag får skjuta på det hela tiden...

Skulle vara så jävla skönt att bara korka upp och släppa på all press... hjärnan är fortfarande som en kryllande myrstack.

Imorrn är det iaf. uppstart av behandlingsplan och provtagning.

Behandlingen kallas för 15-metoden. Nån som har provat på detta?

http://riddargatan1.se/15-metoden

Vitis

... i all ära men jag är ingen "metodmänniska".

Blir mest obstinat när nån kommer med en "patentlösning" på ett problem.

Jag ska iaf. ge det en ärlig chans och försöka låta bli att spela duktig patient.

LovaLee

igen mig i denna trötthet.Jag är inne på min andra vecka som nykter(förutom två glas vi i lördags) och jag är också jättetrött hela tiden.Vet inte om det är min medicin eller att kroppen har fått sig en chock.

Vitis

... att jag inte är ensamt. Fast det visste jag ju, många skriver om tröttheten men också att den går över om man har lite tålamod.

Hoppas du piggnar till snart LovaLee. Tror inte det är mycket man kan göra förutom att försöka vila och låta processen ta sin tid.

Tålamod är tyvärr min sämsta gren men jag jobbar på det!

Var iaf. hos sköterskan igår, gick igenom lite material och enkäter och fick lämna massa blod. Nästa vecka är det dags för doktorn.

Fuskade lite igår, snuttade i mig en flaska vin... det får gå på "samvetskontot", gör varken till eller från i övrigt. Nästa provtagning om fyra veckor så det blir vita dagar fram tills dess. Känns lugnt.