Jag startar en ny tråd här.Varje kväll innan jag somnar så ligger jag i sängen och läser om allas motgångar och medgångar här inne.Tyvärr så har jag inte riktigt kraft att ännu kommentera,men ni ger mig kraft och styrka ska ni veta.
Nu har jag ätit Naxtrelon i två veckor.Det har inte varit en dans på rosor.Jag har haft sug.....men jag har kunnat motstå! Bara det är en enorm befrielse.Dock så har jag sagt till mig själv och min man att två glas rödvin på lördagar i samband med mat måste jag tillåta mig själv att ta.Förra lördagen så gick det jättebra.Var inte sugen på ett tredje eftersom medicinen gör att det glada ruset inte infinner sig.Varför jag tillåter mig själv att ta två glas vin i veckan är för att jag själv ska härda ut.Men,jag är fullt medveten om att detta bara är tillfälligt nu i början eftersom det är medicinen som gör det hanterbart (annars hade det varit två flaskor).Min plan är att bli helt fri från alkohol.Men som sagt....ett steg i taget.
Vad som hänt med mig själv under dessa två nyktra veckor är att jag har börjat se saker med klara ögon.Som till exempel att vad fint det blommar ute just nu,rabatten behövs rensas,min garderob behöver uppdateras.Allt som jag bara rykt på axlarna innan.
Idag fick jag mitt allra riktiga nyktra lyckorus på länge.Jag var ute på skogspromenad med hunden och helt plötsligt så stöter vi ihop med en rådjursmamma och hennes två små ungar.Vi stod blick stilla och bara tittade på varandra.Hon med stora ögon som om hon bedjade att gör inte mina ungar illa.Skutta iväg ni sa jag till henne och då vände hon på klacken med sina två ungar i släptåg in i buskarna.Jag vet inte varför,men jag blev helt varm i hela kroppen av lycka.En sån skön och äkta känsla.
Nu är jag övertygad om att det ska ta mig två veckor för att bli återställd känslomässigt efter en fylla så är det inte värt det.Två veckor är inte lång tid,men det har hänt mycket med själv under den tiden.Jag insåg att jag var tvungen att ta en timeout ifrån företaget för att hämta krafter.På måndag så ska jag in dit och fortsätta med att skrapa upp spillrorna och få det att gro igen.Mitt älskade företag som jag nästan supit bort.
Idag är det fredag och för första gången på åratal så känner jag faktiskt inget större sug efter vin.Det enda jag ångrar är att jag inte kontaktade vc långt tidigare för hjälp.Så mycket onödigt jag försakat för detta dj-vla min får mig att bli mörkrädd.
Kram på er och ha en trevlig helg!

Bedrövadsambo

Det låter som du verkligen bestämt dig ????? Fortsätt samla på nyktra lyckorus ❤️

LovaLee

Jo,jag har bestämt mig.Det kommer inte bli lätt,men jag kommer låsa in mig själv i en jordkällare om det så krävs.
Kram

LovaLee

Fredag eftermiddag och alkoholsuget slog ner som en blixt ifrån en klar himmel.Förmiddagen flöt på så bra och jag svävade av lyckan av att inte känna något sug.Men så fort klockan börjar närma sig 14 så börjar det pocka på.Jag gick ut med min gamla hund (som inte alls var intresserad av långpromenad) Jag började laga tidig middag.Pilla med blommorna.Gått in här och läst.10 min kvar,sedan är det försent och jag kommer inte hinna till bolaget.Tar nog hunden på en vända till.

LovaLee

Alkoholens makt är skrämmande.Igår fick jag erfara på riktigt hur djävlig den är.På eftermiddagen igår så visste jag inte på riktigt vad jag skulle ta vägen.95% av mina tankar gick till att brottas med mig själv.Men jag klarade det.Ingen sväng till bolaget och det är jag så otroligt glad för nu när jag vaknade på morgonen.
Idag är det lördag och då har jag ju sagt till mig själv att jag får ta två glas vin i samband med mat.Att det blir endast två glas är för att jag och min man har kommit överens om att han sköter alkoholinköpen.Då handlar han bara en flaska.Jag kan tillägga att detta var mitt förslag,för han är lika nöjd med att dricka cola.
Men som jag skrivit innan så VET jag att jag måste släppa alkoholen helt.Fast just nu så är det ett jättestort steg för mig att minska ifrån ca:6 flaskor vin i veckan till två glas.Som sagt,en dag och ett steg i taget.
Ha en go Kördag alla kämpar!
PS: Jag är så imponerad av er alla som kämpar.Både i upp och nedgångar.Ni är en stor styrka när jag mår som värst!

Bedrövadsambo

Bra kämpat igår! Nästa gång suget anfaller blir det lättare. Försök att inte kämpa emot, låt suget komma och sen klinga av. "Jaha, nu blev jag sugen. Dags att gå ut med hunden då." Och sen under rundan kan du fokusera på blommor och blad typ. All motion kommer att underlätta massor. Hoppas hunden gillar det också ?

melancholia

Fint, starkt och insiktsfullt! Jag tror också på små steg, lite förändring åt gången. Om du klarar av att trappa ner från 6 flaskor till två glas per vecka är det ett enormt framsteg! :) Och din beskrivning av att vara mer klarsynt inspirerar. Det är så lätt att befinna sig i ältande (dåtid) alternativt oro (framtid) istället för att vara medvetet närvarande i nuet. Njut av dina framsteg och uppmärksamma din insats varje gång du besegrar suget. Heja!