Jag har skrivit här tidigare då jag försökt sluta.
Nu är jag här igen. Ligger tung i sängen. Har inte orkat resa mig ens. Är hemma pga "vård av barn"....
Jag har druckit för mycket på sistone. För ofta. Det är så hemskt och jag har sån ångest. Jag vill vara nykter fr.o.m. nu och genom sommaren. Orkar inte må såhär mer.
Har tänkt att det inte går att sluta? Men har ju ett bevis i mitt liv på att det går! Min bror slutade efter flera års alkoholmissbruk. Han dricker aldrig! Och har inte druckit på ett par år! Det går!
Dag 1!

Oj vad trött jag är. Humöret svajar och är yr. Röker inte egentligen men rökte en halv cigarrett för att lugna oron i kroppen. Tänker inte byta ut mot ett nytt beroende. Vad gör man när man känner irritation? Ska lägga mig i ett varmt bad.

Restart2017

Och irriterad, känner att något saknas.
Men jag försöker ingnorera alla dessa symptom och frestelser.
Säger till mig själv:
Visst trött och irriterad, men så jävligt mkt bättre än att va bakis och sakta men säkert förstöra kroppen och familjen.
Det hjälper mig att tänka så ibland ??
Då blir jag glad igen

Badade varmt. Fortsatt yr och "vinglig". Hur länge är man det? Minns inte att jag varit såhär tidigare.
Ni kommer med bra tips! Brukar lyssna på avslappning i mobilen när jag inte kan sova. Hjälper att stilla tankarna.
Ska ta mig tid att träna.
Drack citronvatten efter badet. Tänker att det hjälper levern att rensa.

Svartvit

Att du håller dig nykter. Tråkigt att du mår dåligt, men förhoppningsvis blir det bättre snart!

Jag är alldeles vinglig och gungig i kroppen. Som att jag vore skadad av a???
I övrigt mer energi. Ingen ångest!!
Hur går det för er andra?

Svartvit

För mig går det bra! Är relativt pigg och glad. Är ju på dag 5 nu, hade "turen" att inte göra något dumt under min förra fylla så någon ångest har jag inte heller.
Häftigt ändå att kroppen kan återhämta sig så fort! Hoppas du får en fin dag i solen :)

Svartvit

Hej. Hur känns det idag, mindre vinglig? Har du lyckats hålla dig nykter?

Skönt att du Svartvit hållit dig nykter. Det har jag med! Vi har lovat 21/24 dagar!
Det har funnits flera tillfällen då jag hittat en öl, gömt undan och tänkt ta den i smyg. Tänkte smyga för mig själv och inbilla mig att den inte räknades. Men förnuftet tog över. Jag har inte druckit en droppe alkohol. Dag 5 idag! Känns skönt utan. Blir starkare. Men jag är fortfarande yr. Som sjösjuk. Är rädd att nåt är fel i huvudet. Alkoholskada? Men kan inte hitta nånstans att man skulle bli yr och vinglig efter alkoholmissbruk? Kanske stress och ångest snarare. Abstinens.
Men jag har kommit till känslan av att nu gilla att vara nykter. När värsta abstinensen försvunnit. Jag vill vara klar i huvudet. Jag har så mycket livslust! Vill leva utan att dämpa mig med alkohol. Livet är ju skönt. Bara det kunde sluta gunga såhär.

Zinnia

Hej! Ville bara höra hur det går för dig? Själv är jag tillbaks på ruta ett, börjar om på dag 1 nu. Hoppas det går bra för DIG iallafall. Kram

I söndags var jag extremt stressad av en jobbig situation (ursäkter ursäkter) och passade på att "vara tvungen att varva ner med ett glas vin". Så jag drack två glas rödvin. Mådde jag bättre? Nej. Jag mådde så dåligt av att ha brutit mitt löfte. Jag bastade för att svettas ut all a ? och sen låtsades jag som om inget hänt. Jag berättade det inte för min man men vill vara ärlig mot mig själv och här inne mot er. Det var inte värt det. Absolut inte. Jag skulle kunna tycka synd om mig och fortsätta dricka och ge upp. Men jag vill vara nykter och fortsätter kampen. Dag 2.

Bedrövadsambo

Mådde jag bättre? Nä, tvärtom! Behåll den tanken aktivt i ditt minne och plocka fram den nästa gång du är "tvungen att varva ner". Kan du göra något annat för att varva ner, som ger dig samma positiva känsla? Ett varmt bad? När jag känner mig helt galet stressad och urblåst i skallen brukar jag springa intervaller. Flåsa och svettas, tills det värker i lungorna. När skallen är trött behöver skallen jobba!

Jag brukar gå ut och springa - det tömmer huvudet och får igång blodet.

Bedrövadsambo

När man känner för att springa som minst, då behöver man det som mest!