Hallå

Förra veckan hade jag min första vita dag på ett antal månader, säkert nästan ett halvår, och vet inte riktigt hur mycket jag druckit under den tiden men det brukade gå åt ca 2 liter starksprit och någon öl i veckan. Vardagen och det sociala har fungerat väl dock, har kunnat jobba (och aldrig jobbat onykter), men märkte då jag av en slump hade en nykter helg att jag mådde oerhört dåligt och började visa symptom på abstinens. Idag var första dagen då jag mådde litet bättre, även om jag fortfarande svettas och känner mig svag i kroppen. Tänkte aldrig under tiden jag drack att jag inte hade kontroll över det, utan drack i princip bara när det var "funktionellt" i vardagen, och aldrig så att jag blev redlös, men kände att om det är så illa att jag upplever abstinens så är något fel.

Nu är det mer så att jag undrar vad som är rätt väg att gå vidare. Jag har inte upplevt att det är jättesvårt att sluta dricka (här dock ätit allt onyttigt som finns i världen som substitut), och tror inte det skulle vara svårt att vara nykter även framöver. Dock tycker jag mycket om det sociala drickandet, att ta en öl med vännerna på krogen, nån kvällsdrink osv - men är det en dålig idé? Vad har ni andra för erfarenheter?

Zorro

Hej Hallå. Min erfarenhet är att om man resonerar som du och skriver här så är man orolig över sitt förhållande till alkohol och har en önskan till förändring. Ingen mer än du själv kan svara på om du har ett beroende eller ej, men varför inte ta en vit månad? Då kommer du få svar på många frågor!

Välkommen till ett fantastiskt forum!

/Zorro