Hej.
Första gången jag är här.. jag har insett att jag har stora problem med alkoholen numera. Dricker mer eller mindre varje kväll, samtidigt jobbar jag och tränar och ser ut som hälsan själv. Det senaste året har jag blivit så berusad att jag ramlat omkull offentligt, blir aggressiv och säger sjuka saker som jag sen inte minns dagen efter. kommer hem med blåmärken över hela kroppen som jag inte ens vet vart jag fått dem från.Jag är 46 år och detta måste få ett slut. vad är bäst, att försöka minska lite först för att inte bli dyngsjuk, eller törs man prova med att sluta tvärt?
tacksam för svar

AL

Sluta. Omgivningen och det sociala påverkar. Har du en plan för att hantera det?
Jag har numer en plan..då jag trillat dit flera gånger...
Säger som Sickan....jag har en plan...uträknad i minsta detalj.

DryMartini

Nu vet jag inte hur stora mängder och hur lång tid du har druckit och det kan i vissa fall vara farligt att sluta tvärt om man är gravt alkoholiserad eller supit riktigt hårt under en tid, om jag förstår det hela rätt. Om den risken inte finns, vilket det förmodligen inte gör, då du jobbar, tränar och ser ut som hälsan själv, bör det vara bättre att sluta tvärt och helt. Det tar ofta några jobbiga dagar, med sug, ångest, darrningar, sömnsvårigheter etc. Uthärda dessa dagar, så blir det snart bättre och bättre. Att dricka lite grann/måttligt fungerar inte bra, i alla fall inte för mig. Har försökt ett flertal gånger och det går ett tag, sedan är det kört igen.

Lycka till!

AL

.... tror jag är den typen som gillar att hälla upp i ett vinglas från en flaska. Själva innehåller har mindre betydelse. 1.Jag ska dricka alkofritt vin i sammanhang där det bjuds på alkohol.
2.Jag tar med själv...äter medicin (nödlögn)
3. Hemma blir det inte alkohol utan att jag först promenerat....vet att jag då hellre dricker citronvatten.
4. Jag håller mej aktiverad så långt som det är möjligt...när det inte går..se 3.
...jag känner att kroppen tagit stryk...gått upp 10 kg pga vinpimplande...
5. Jag vill gå ner i vikt...när motivationen tryter...se 3.
Jag tror på min plan ?

Gunda

...med en plan, det är något sådan jag också tänk att göra. Får se om jag
kommer till skott.

Zorro

Hej och välkommen hit! Bryt! Funkar aldrig att trappa ner. Åtminstone inte för mig. Första starkölen sen blir det bara nummer 2 också, och bara nr 3 osv....
Tror du att du behöver hjälp att hantera abstinensen, be om det. Men skippa det där med att trappa ner. Känner du att ditt drickande är av "beroendekaraktär" så kommer det aldrig att funka.
Gillar din plan! :-) Ska nog ta efter den! Aldrig dricka förrän jag promenerat! :-) Håller jag det löftet lär det inte bli några problem att sluta.
Har du druckit mycket, förvänta dig några tuffa dagar, men den första abstinensen går över relativt fort.
/Zorro

kellie

Det tror jag kan fungera! Dag 2 utan vin. jag är en typisk rödvinskärring, köper baginbox och kan dra den på 2 dagar. Sen åker jag som ingenting dagen efter till gymmet eller jobbet. Tog en lugnade tablett igår för att kunna sova och det fungerade bra, nu funderar jag på hur jag ska hantera midsommar.... ska till en kompis och funderar på att berätta för henne och sen dricka nåt glas för typ sista gången.. funderar sen på att börja med alkholfritt. Jag blir totalt dum i huvudet när jag dricker, kan släpa hem vilket djävla ras som helst från krogen. usch, jag skäms så över mitt beteende. hoppas det finns några här som man kan tala med och som kan peppa mig?

Zorro

Kellie, jag har valt mitt nick (Zorro) med omsorg! :-) Jag har oerhört svårt att prata om det och i princip är det bara min sambo som vet. Däremot har jag inga problem att tacka nej i sociala sammanhang. Hävdar min rätt att välja själv om jag vill dricka eller inte. Ingen annan ska ha åsikter om det.
Att resonera med sig själv därhemma är för mig mycket svårare.

Du kommer få svar från många som är i din situation och som vill hjälpa och stötta. Det är så det fungerar här! :) Vi hjälps åt!