Hej på er vänner. Jag har supit hårt i 12 dagar, nykter sen förra fredan, eller njaee..nykter e jag väl knappast ännu. Min fråga är om det finns nån fler som gjort samma sak, då menar jag från tidig morgon till mitt i natten. nästan 1 liter vodka om dan. Joo jag har ett välfyllt barskåp..
Sen jag slutade på torsdagskväll förra veckan har jag knappt kunnat sovit en stund. Bara småslumrat. mitt 5 dygn nu. Har haft enorma skakningar, ryckningar, suddigt seende, dålig balans, folkfobi. spänningar i halsen. Men värst är sömnen, att jag inte kan sova riktigt.
Tacksam för hjälp. är det bara spriten som gör det?
Med vänlig hälsning
J

och betydligt värre.

Det är helt klart abstinensbesvär som du har, och förmodligen på gränsen till delirium.
Du bör nog söka professionell hjälp. Åtminstone så du får hjälp med sömnen.
Det är en vanlig reaktion att man inte klarar sova efter ett sånt race.

Om du kommer på en sån briljant idé att du överväger att sluta med alkoholen, så kan minnet av ditt mående nu underlätta för dig att hålla dig nykter i framtiden. Men det är ditt val.

Kämpa på!

Lorentz

Hallå J
Inte kul när det blir så men otroligt bra jobb att du kommit ur det ... biverkningar går över ganska fort och efter 4-5 dagar är det värsta över, är. Själv inne på min andra vecka med minimerad A ... har själv under några år legat på 30-60 cl per dag ibland 70cl. Och då mår man inte bra.. kör själv nu ett program med hypnos teknik för att ändra mitt beteende och det funkar för mig, lycka till J framöver :-)

DryMartini

rackarn, även om du har supit hårt under en tid, borde det börja släppa då du hållit uppe i fem dygn. Min erfarenhet är att det brukar ta 3-4 dygn efter lite hårt leverne innan det direkta suget, darrningar och sömnsvårigheter börjar att avta. Nu kanske jag iofs inte har druckit de mängder du har druckit, men ändå.

Snyggt jobbat, att du hållit uppe i fem dygn efter 12 dygn x 1 liter vodka. Kör på i samma stil, så bör problemen du beskriver successivt minska.

Lycka till!

för jag dricker på exakt likadant sätt, trots att jag är kvinna. O yes denna fröken i petit size kan ju dra i sig stora mängder A när det vill sig illa men det vet ju de flesta av er redan. Det jag ville säga var: Var rädd om hjärnan. Den tar mycket stryk vid dessa stora intag av A. Det fick jag svart på vitt efter mitt senaste fyllerace när jag sedan sökte hjälp. Läkaren sa. Lägg ner annars kommer din hjärna utveckla epilepsi. DÅ blev jag rädd. Den där meningen tog skruv, jag lovar. Nykter sedan dess men den meningen kan fortfarande ringa i mina öron....

Får jag fråga varför du har druckit så mycket A under koncentrerad tid? Är du periodisk alkoholist?

rackarn

Jag brukar inte dricka så där hårt som jag gjorde. Jag tränar och springer och har bra kondis. Varför det vart så där jävligt äär att jag haft en tung period med dödsfall i familjen m m. Sjukt att jag söp så hårt. Jag önskar bara jag fick blunda en hel natt och vakna upp. Men det e väl klart..har ju inte gått en vecka ens sen sista fyllan..
Tack för stödet Lorenzt..kämpa på du med..

rackarn

svettningarna har avtagit alla fall.. likaså darrningarna..men jag ser suddigt tycker jag och har inte den rätta verklighetsuppfattningen..men det kommer nog. känner mej starkare o bättre för varje dag.

rackarn

usch..nu vart jag rädd...epelepsi vill jag inte ha..nää..jag e ingen periodare..faktum är att jag är en väldigt vältränad,,noga med kosten.
det har bara varit tungt en period, vart arbetslös en tid. dödsfall..50 årskris..usch de mycket..men nu ska jag inte ta en droppe på 6 månader. Och en sak till vänner. jag har också slutat snusa efter 30 års hårt snusade..Cold turkey nu i 13 dagar..bara den abstinensen e inte att leka med. Saken e den också att jag söp bort den värsta snusabstinensen. sov ju mest i ruset. Jag tror jag lyckades :-) nu vill jag bara få känna mej piigg igen. Sprang 1 mil imorse.

jag tränar på gym 5 dagar i veckan, springer 4-5 mil per vecka, kör stenhårda spinningpass samt tränar en del kickboxning och har gått på 4 år på Stor Stockholms Balettakademi. Ser ut som hälsan själv, ca. 10 år yngre ut än vad jag är. Jag har "bara" supit på Cafe Opera och "bara" druckit fina dyra drinkar. Äter bra organisk mat, sköter mitt jobb som bartender till punkt och pricka. Har aldrig druckit på mitt arbete. Har en fin bil, underbar familj. Inga bekymmer med min ekonomi.

Och

Jag är periodisk alkoholist.

AlkoDHyperD

Extremt vältränad -tävlar på rätt hög nivå i uthållighetsidrott - periodisk alkoholist. Med många nyktra månader mellan perioderna. Och hade under ca 20 år en föreställning om att jag inte hade alkoholproblem alls eftersom jag drack så sällan och levde så hälsosamt.
Mitt tidigare tunga alkoholmissbruk trodde jag var "botat", men det låg bara vilande. Periodsupandet började för några år sedan, värre för varje gång.
Har man väl gått över tröskeln till alkoholism är varje återfall en risk att ta det ytterligare ett steg längre. Och ingen som inte är alkoholberoende klarar eller vill dricka tolv dagar i sträck. Ingen som inte är alkoholberoende har så hög tolerans att det är möjligt att få i sig en liter vodka.
Jag vill inte skriva någon på näsan. Du avgör naturligtvis själv om du har problem, och det finns ju faktiskt de som dricker rätt hårt under ett par semesterveckor för att sedan återgå till måttlighet när vardagen kommer. Men ändå.
Med tanke på hur svår abstinens du upplevt kan det vara vettigt att ta en längre paus.
Bra att du skriver här!
kram

rackarn

jag ska ha ett uppehåll nu på 6 mån. Börjar bli less på att vakna upp skakis var och varann helg. Usch. Jag ska söka meningen med livet på annat håll än i flaskan. Om jag betsämmer mej för nåt så brukar jag genomföra det. Grejen är att jag tycker om att vara småfull. Det har ju gått bra nu då jag varit arbetslös en tid. Men nu i aug börjar jag en utb..då måste jag ,,eller ska och vill vara skärpt. Ett nytt börjar då..jag vet att jag tål sprit ganska bra. Men känner nu att dom inre organen kan ta stryk. 7 dan nu som nykter sen min 12 dagars kur. Varje dag känns bättre och bättre. Fan va tid det tar för kroppen att komma tillbaka efter ett sånt race.

AL

tänker jag är en naturlig del av livet. Men det är mkt enklare att ta till sprit än att fejsa det riktiga livet och mina egna känslor. Att erkänna saknaden...ilskan...det man borde gjort....det sista samtalet som jag sköt upp...att förlusten gör jävligt ont...allt jobbigt som känns dränker jag i flaskan. Det trist är att allt finns kvar + mitt eget ynkliga beteende när jag nyktrat till.
7 dagar nykter är väldigt bra...det är mer än vad jag klart av....men jag kämpar vidare.