Min sambo har äntligen beslutat sig för att söka hjälp för sitt missbruk. Jag har ett barn sedan innan som han inte är pappa till.
Nu läste jag en annan tråd där en person vänt sig till beroendemottagningen och de anmälde då automatiskt till soc eftersom hen var förälder. Kommer samma hända oss?

Nykteristen

Min sambo har sökt hjälp hos beroendemottagningen nu och det har då inte skett. Borde ju va ett tecken på att man faktiskt vill ändra sig för sitt barns skull också....så har svårt att tro det.

Jag har flera i min närhet, som fått hjälp med missbruk. Ingen inblandning av socialen. Kan säkert bero på hur situationen ser ut. Om båda parter missbrukar eller ej. Jag har däremot en nära släkting där oros-anmälan lämnats in "utifrån" för barnens skull. Där båda föräldrarna har a-problem. Deras situation har socialen börjat utreda. Vilket såklart är jättebra. Jag hoppas att dom får och tar hjälp.

Om socialen kommer vilket inte jag heller tror att de gör. Men om de kommer så kommer de att upptäcka att barnen har det bra med dig och inget händer. Men däremot kanske din sambo får sig en rejäl tankeställare för vad han orsakar med sitt supande. Mitt ex sökte hjälp vid flera tillfällen (efter påtryckning av mig) men ingen blev inkopplad på hans barn. Egentligen kan jag tycka det är lite konstigt att de inte kollar av hur barnen har det när någon söker hjälp för missbruk. Mitt ex var ensamstående pappa och hade sina barn en hel del. Mamman (inte jag) till hans barn dricker också. Deras barn hade behövt hjälp och stöd. Tror man ska se socialen som en hjälp inte som nåt hemskt! De tar ju inte barnen ifrån en i första taget. Fast jag förstår verkligen hur du känner inför det!