Hej,
Jag dricker vin varje dag för att det är fint väder, för att det var stressigt på jobbet, för att jag är glad eller ledsen eller för att fira, för att det är god mat eller för att maten inte är så god. Midsommarafton igår med vänner som dricker stora mängder när det är fest, jag drack för mycket... jag känner att mitt drickande är psykiskt beroende snarare än fysiskt. Jag vill inte fortsätta så här... /kvinna47

Sannah

Är också relativt ny här. Välkommen hit!
En viktigt början du gjort när du skriver "jag vill inte fortsätta så här"
Ta en dag i taget och detta är första dagen på resten av ditt liv!
Kram

Junis.gbg

Tack, känns skönt att veta att jag inte är själv med detta problem. Lördag kväll med vatten och pepsi. Bokat träning tidigt imorgon - det är nåt jag aldrig gör eftersom jag sällan är pigg en söndsgmorgon pga vin drickandet på lördagen. Kram

höstlöven

många som kämpar med samma. Vad bra och stort att du vill göra en förändring. Heja dig! Har du provat att ta en nykter vecka? Kan vara ett sett att se vad som händer med sig själv när man är utan vin.
Lycka till och fortsätt skriva.

Junis.gbg

Har inte provat med nån vit vecka börjar med det nu då. Kändes bra att vakna tidigt imorse och känna sej fräsch i skallen och munnen. Inget vin igår alltså.

Junis.gbg

Svåraste stunden på dagen. Stora biffar ligger i stekpannan det vore ju gott att korka upp rödvinet nu men nej jag fixar detta utan A.

höstlöven

en dag utan A. Så himla tufft men så skönt imorgon. För mig är värsta tiden mellan 15-19. Sen brukar det släppa... heja heja

anonym11208

så känns det så skönt så skönt, byt ovanorna och känn av hur skönt det kommer kännas i morgon när du vaknar utan att känna dålig andedräkt, och känna hur kroppen och alla organ tackar dig.

Junis.gbg

Jag fixade det vinflaskan är oöppnad. Det var så här som gjorde jag började dricka ett glas till maten som på senare tid blivit 3 glas innan middagen är klar å så ett till maten förstås. Ingen idag alltså känns bra.

anonym11208

Det blir ju sällan (läs aldrig) ett glas vin till middagen. I morgon är en ny härlig dag!

Junis.gbg

Dags att sova inget vin idag så ser riktigt framemot morgondagen. Eftersom jag inte drack orkade jag förbereda både kläder å frukost till imorgon. Gonatt alla fina här.

Slufsi82

Gomorn!
Detta är min första nya dag som nykter. Jag är fortf bakfull och har kallsvettats hela natten och har värsta ångesten. Jag hoppas jag kommer att klara mig från att dricka. Jag ska försöka ta mig upp ur sängen nu och bege mig till jobbet och får hoppas att ingen märker hur kass man är idag.
Detta är dag 1 på förhoppningsvis ett nytt liv.

Och välkommen hit! Du har tagit ett modigt steg mot förändring. Grattis!
Skriv och läs här på forumet, här finns så många erfarenheter och klokheter.
Ett tips är att du startar en egen tråd, för då kommer du säkert få mer respons på just din process.

Ser fram emot att läsa mera om din resa framåt!

Varma hälsningar
Carina
Alkoholhjälpen & Anhörigstödet

Slufsi82

Tack för svar!
Jag kommer att behöva mycket stöd i min process till nykterhet.
Alla tips är välkomna.
Kram

Junis.gbg

När slutar man tänka på vin idag är tredje dagen utan alkohol men jag tänker på vin hela tiden. Prövningen kommer ju ikväll förstås med middagen...

Evigt ung

...har jag också, men löser det med alkoholfritt vin. Det vita och rose' är helt ok när det är riktigt nerkylt. Det är ett bra alternativ och jag gillar att hålla i vinglaset och smaken av vin. Men helt utan bakfylla...Jag drack en hel flaska på midsommar och ingen bakfylla eller ångest! ? Härligt.