Jag kan inte sluta dricka vad ska jag göra? Är djupt ner i alkoholberoendet. Imorgon kommer min sambo hem, han har hjälpt mig ur detta elände. Han lämnade mig med tron att jag aldrig skulle dricka mer. Men jag föll dit.

Sockerpop

Jag ska även säga att jag nästan dog av alkoholmissbruk för ett år sen, precis innan jag träffade min nuvarande partner. Fick sjukhusvård pga så hög promille men jobbar och sköter mig oftast. ( Är lärare) Men så spårar det ur fullständigt ibland. Och nu vet jag inte hur jag ska ta mig ur det.

Sockerpop

Jag ska även säga att jag nästan dog av alkoholmissbruk för ett år sen, precis innan jag träffade min nuvarande partner. Fick sjukhusvård pga så hög promille men jobbar och sköter mig oftast. ( Är lärare) Men så spårar det ur fullständigt ibland. Och nu vet jag inte hur jag ska ta mig ur det.

Hej Sockerpop
Jag tycker att du har genomfört en bra början med att skriva här. Vi här inne har en mångsidig erfarenhet av alkoholism. Läs och skriv samt ge inte upp om det tar litet tid att få svar.
Du skall veta att jag tror mig veta hur det känns för dig just nu. Men där finns alltid en lösning. AA är förresten också ett bra alternativ att prova med.
vänligen
Ikaros

Ja, det finns mycket man kan göra! Men en sak i taget: du kanske kan börja med att beskriva mer detaljerat hur ditt drickande ser ut, hur länge du hållit på, etc. Det är en stor hjälp att föra någon form av dagbok över sitt drickande och även att dela med sig, t.ex. här på forumet så du kan få värdefull input. Välkommen hit!

Jag läser mig till både en stark oro i ditt inlägg, en oro för de konsekvenser alkoholen givit och kan ge om du inte gör en förändring. Du verkar vara öppen och villig till förändring.

Du skriver att du vill ha konkreta tips, gör gärna det Dionysa skrev ovan! Och läs inlägg här, jag lovar dig du kommer få massor av input av människor som just har börjat på denna väg eller som varit nyktra eller förändrat sin konsumtion under lång tid. Välj de strategier som passar dig och som du tror på (för allt passar inte alla).

Hoppas du vill fortsätta skriva här och berätta om din resa!

Varmt välkommen!
/Carina
Alkoholhjälpen & Anhörigstödet

Sockerpop

Tack för era svar. Har druckit sen jag fick semester, klarar inte av ledigheten. Det började med midsommarfirande i fredags, sen har jag inte kunnat sluta. Har långa perioder då jag inte alls dricker, men så fort jag dricker kan jag inte sluta. Båda mina föräldrar är alkoholister. Har tack och lov inte försummat jobbet, trots att jag ibland är hemma och dricker i flera dagar. Några gånger per år max. Sjukskriven för att jag "mådde dåligt psykiskt" en hel månad förra våren, då drack jag nästan så jag dog. Fick sjukhusvård och så psyket. Igår berättade jag äntligen för min mamma, hon bara grät och sa, snälla förstör inte ditt liv. Jag har en sambo och vi ska gifta oss nästa sommar och vi är så kära. Vi har en otroligt vacker villa, tjänar bra båda två och reser mycket. Han har gett mig en chans att bevisa att jag inte ska dricka. Han har inget alkoholberoende men samlar på whiskey, det är hans största intresse, hemma har vi whisky för minst hundra tusen kronor. Nu kommer han hem om några timmar och jag har druckit igen. Så många fler chanser får jag nog inte. Känner mig så oroligt maktlös och han tror att jag vill såra honom. Om han bara visste hur svårt det här är.

Bra att du bevisligen kan klara att vara nykter periodvis och att du sköter ditt jobb. Du har ett bra hem, en man du älskar, en mamma som bryr sig. Det är bra förutsättningar. Att dina föräldrar är a.beroende behöver inte betyda så mycket för hur du fungerar. Men det här är ett problem, – det har du insett och att du måste ta det på allvar. Dom kontakter du har inom sjukvården, – är det möjligt att ta upp dem igen? Det finns hjälp att få! Det är inte bra att du bär på det här ensam. Har du pratat igenom med din partner om hur du har det eller vill du vänta med det?

Sockerpop

Min partner vet allt. Han har hittat mig i mina egna spyor. Har alltså druckit mig redlös så han har fått hjälpa mig. Behöver nog vård. Har bytt landsting då jag och min sambo tidigare hade distansförhållande.