Sitter i soffan och har precis druckit ett glas ros'e och undrar varför?
Igår drack jag ca 10 öl och vaknade med en sådan ångest så jag nästan dog.
Lämnade min minsta son till hans mamma och när jag kom hem bröt jag fullstänständigt ihop.
Vet inte varför egentligen.
men vi gick isär för 1 1/2 år sedan men har druckit så mycket sen den tiden för att lägga saker bakom mig.
Har ångest för att jag bara träffar barnen varannan vecka och ångesten för att barnen inte har ett helt hem/familj.
Har försökt att trappa ner pch ha en vit månad mm men de funkar knappt längre än en vecka innan ölen står i kylen igen, speciellt då när man inte har barnen.
Tränar mina barn under vintern så då är det lättare att hålla sig ifrån men har kommit dit lätt bakis åxå.
Känner att nu måste det få ett slut på drickandet för annars har nog inte mina barn någon pappa i förlängningen.
Vet att mina handlingar har gjort att vänner och nära har skadats av mina alkohol vanor.
Har ätit sri medicin och de gjorde allt värre och gjorde att jag drack mera.
Tänkte att slutar jag med sri medicinerna så lugnar alcohol intaget åxå men då kom sommar värmen och då drog jag på igen.
Ska åxå säga att jag är arbetslös just nu och umgås väldigt lite med vänner och då blir kompisen alkohol istället.

Vet inte vad jag ska ta mig till och hur jag ska kunna sluta.......

AL

om den perfekta familjen skapar kaos och dåligt samvete hos de flesta. Det är bättre för barnen att ha två hem där de vuxna mår bra än ett hem där det finns bråk. Du måste skapa ett tryggt hem hemma hos dej. Alkohol = otrygghet för barn.

Hej Jason
Jag har mångårig erfarenhet av eget och andras alkoholberoende och jag vågar påstå att där finns en väg ut ur beroendet för praktiskt taget alla. Men vägen kan variera mycket. Du bör alltså söka efter den väg som passar dig bäst. Att börja med att skriva här är utmärkt här finns verklig expertis. Jag skulle om jag vore i ditt ställe också prova AA , NTO, Länkarna och kommunens alkoholrådgivning.
Lycka till
Ikaros

Sannah

Det du skriver!! Känslan kan äta upp en!! Att lämna sina barn och vara utan dem är skit jobbig, för att sedan ställa om att ha dem igen! Du ska inte bara hantera dina känslor utan även barnens och omställningarna. Precis som du skriver så läggs ensamheten på det! Inte konstigt att man vill fly och stänga av! Men tro mig alkoholen gör det värre inte på kort sikt men på lång sikt! Vad vill vi leva med?Vårt liv och barnens är värt mer än så!
Fortsätt att läsa och skriva!
Kram!

Jag är på gång att separera för sambons a-beroende. Mitt eget a-intag har jag stoppat så beroendet inte får näring. Kämpigt mest i början. Har fått ett värdigt liv,barnen fått en närvarande förälder. Yngste sonen väljer förmodligen att aldrig bo hos sin pappa pga a-beroendet.. Sorgligt när vi vet att det går att förändra. Det är bara personen själv som kan sluta med a ingen annan...

piasava

Hej! Skilsmässa är en stor livssorg, särskilt när det är barn med i bilden. SÅ mycket dåligt samvete och skuldkänslor. Jag förstår att det är lätt att ta till alkohol för att döva detta. SSRI/alkohol hjälper ej mot detta. Sorgbearbetning är en jobbig process. Jag blev alkoholist p g a SSRI. Var normalkonsument innan jag började med SSRI för 12 år sedan. Min alkoholkonsumtion ökade lavinartat efter detta - jag utvecklade ett kraftigt alkoholberoende. Skilsmässa för 5 år sedan, fortsatt med SSRI i tron att det hjälper mot sorg. Totalnykter sedan 11 månader tillbaka, efter att ha nått min botten. funderade över min livssituation och slutade med SSRI för 8 månader sedan. Det var tuffare än att sluta med alkohol. Tar lång tid för hjärnan att hämta sig från medicin och alkoholbruk. Har nu inget som helst alkoholsug, men kämpar med sviterna efter långvarigt bruk av SSRI. Har fått livet åter känns det som, slipper planera för drickande och slipper den hemska bakfylleångesten. Sök hjälp hos någon duktig drogterapeut och försök hitta någon som kan hjälpa dig med sorgbearbetning. För min egen del kommer jag aldrig någonsin ta SSRI mot livets prövningar.
Det finns forskning som visar att en del minskar sitt alkoholintag vid SSRI behandling medan andra ökar sitt alkoholintag, och jag tillhör de sistnämnda. Önskar dig all lycka till med att lösa din besvärliga livssituation!!

JasonLee

Tack till alla som tar er tid att skriva!
Nu har jag fan bestämt mig att de får va nog, hällde ut all alkohol och ska ge bort min whiskey samling till farsgubben.
Läste här på forumet att någon hade lagt ett kort i sin plånbok på barnen och ett på en flaska och där stod de vad väljer Du, den ska jag ta efter.
Första dagen på mitt nya liv känns skrämmande men bra.
Har alltid älskat att spela golf men eftersom de är tidskrävande så har de inte blivit så mycket av de sista men ska ta de som terapi och när jag känner ett sug så ska jag upp och slå på rangen, slå ut ångesten och suget.

Det krävs att det finns lite vilja i kroppen när man gör livsstilsförändring mot beroende. Alla sätt är bra utom dom dåliga :) Kort på barnen lät som en fin ide. Jag tror på dig.. Kram..

JasonLee

Jaha första dagen som "vit" phuuu
Har sån ångest som går av å an, irriterad på allt, gråtmild och huvudverk.
Åkte till stan ett par timmar med barnen och handlade.
När jag kom hem så var jag så slut så jag somnade en timme.
Imorgon läkartid, ser verkligen inte fram emot de men de är ett måste!
Just nu så är jag så förbannad att jag lät de gå så här långt men nu är de dax att vända livet, ut ur tunneln.
Pratade med en vän idag som har varit vit i 14 månader och var nära att dö av a,
Vi ska spela golf nästa vecka och de ska bli skönt att få någon att prata med som har varit i samma sits och som har kommit en bra bit på väg.
Även om jag har er här på forumet så är de skönt att ha någon som man kan prata med mellan fyra ögon.

melancholia

Gratulerar till dag 1 och till det fantastiska beslutet du tagit idag! Imorgon är en ny dag och ett nytt ställningstagande, och jag håller tummarna för att du väljer nykterheten igen (och igen, och igen...). För din egen skull. Som dotter till en alkoholist kan jag dock intyga att dina barn, oavsett ålder, också vinner enormt mycket på din nykterhet. Som sagt, ett steg i taget - jag tror på dig!

JasonLee

Dag 2
Visst de är bara morgon än så länge men jag väljer att vara nykter idag åxå!

JasonLee

Då vaknar man upp till dag 3.
Väljer idag att vara nykter.
Trött väldigt trött även då jag har fått åtta timmar sömn.
Igår gick faktiskt ganska bra, tanken finns att ta en öl i de fina vädret men spelade golf och drack vattenmelon saft istället.

3 dagar är bra, härligt att du valde att spela golf istället för en, eller ett antal öl......, och besk eftersmak idag. Golf är bra "terapi/sysselsättning" i början på nya hälsosamma vanor. Spelar själv och njuter av härliga sommarkvällar på golfbanan.

JasonLee

Golf är fantastiskt bra för själen och för humöret just nu ? Morgondag
3 dagar är bra men de ska många dagar som dessa, jag hoppas bara suget trappas ner lite.......

JasonLee

Helvete.........
Så sugen, phuuuuu
Snälla låt klockan bli 18:00 så bolaget stänger.

Hallå, prova att ät ordentligt och även drick ett par glas kallt (kolsyrat är min favorit) vatten så släpper det säkert. Vår hjärna blandar ofta ihop sug på a, när vi egentligen är hungriga eller törstiga. Kämpa på, spela hela filmen, tänk hur du mår imorgon om du dricker a ikväll. Lycka till!