Jag låg länge och funderade i natt, grubblar och anklagar mig själv för att jag återigen blev för onykter, återigen var lätt-irriterad och känslig. Ångesten över att förstöra andras och mitt liv pga vem jag blir när jag dricker.

Jag har under hela mitt liv arbetat mer än heltid, haft eget företag, var nykterist till jag var 28 år. Har iof en familj från tidigare generationer med alkoholproblem. Det borde ha varnat mig. Men det är som om jag plötsligt inser.....jag är alkoholist.....Inte så att jag känner sug på dagarna, (jag är sjukpensionär sedan ett par år) men när jag är ensam på kvällarna och vill fördriva tiden, har alkoholen blivit mitt sällskap. Jag har börjat dra mig undan från mina vänner och burit mig dumt åt mot en del och mist dem på det viset.

Hemma kan jag styra intaget någorlunda, men i sällskap på krogen eller på fest, bör jag gå nykter eftersom det annars lätt blir förmycket, nästan alltid. Jag tappar minnet och har ångest i flera dagar. Jag skäms och känner ett stort behov av att prata med någon, därför vände jag mig hit.

Tankarna går till hur kan jag få hjälp, hjälpa mig själv. Det finns tabletter, antabus har jag men vill gärna veta om någon annan prövat de andra alternativen och vill dela med sig av sin erfarenhet.

Nu ska jag försöka att ha en nykter helg, det vet jag inte när jag hade sist.

Du har reflekterat länge över den plats alkoholen tar i ditt liv och det är på ett sätt som inte passar dina värderingar och dig som person. Du oroar över att du förstör både för andra och dig själv genom att dricka på det sätt du gjort under en tid och nu vill du ändra på det. Ett steg åt det hållet är att du hittat hit och börjat skriva, klokt! Du har också redan satt upp ett delmål, att vara nykter i helgen, du är igång nu!

Du nämner ett behov av att prata med någon, kanske menar du såhär på ett forum, om inte vad tänker du mer?

Det hörs att du har lite koll på vad som finns och du vill gärna stämma av lite erfarenheter med andra, bra idé. Ibland kan man behöva skriva flera gånger här på forumet innan man får svar.

Fortsätt skriv och läs, hoppas du hittar något som blir hjälpsamt för dig här!

Varma hälsningar,
Rosette
Alkoholhjälpen

Ellan

Hej och välkommen,
Jag är en kvinna på 42 år som är nykter alkoholist sedan 15 månader tillbaka. Provade (halvhjärtat) lite olika lösningar med bla antabus, samtalsterapi etc innan jag hittade min väg ut ur skiten. Ångesten du beskriver minns jag så väl och jag gör idag allt jag förmår för att inte hamna där igen. För mig var behandling på internat lösningen samtidigt som jag kom in i AA:s gemenskap. Många fastnar i begreppet kring Gud, högre makt etc men det jag hittade är så mycket mer för mig. Jag insåg att jag var långt ifrån ensam i detta, att jag definitivt inte klarade av att bli nykter på egen hand och jag hittade människor som jag kan vara mig själv med. Jag är gift och har barn, vänner och övrig familj men för mig krävdes det andra människor som på riktigt förstod vad jag gick igenom. Antabusen hjälpte inte mig, jag drack ändå och det rekommenderar jag inte. Det känns som att du liksom jag var väldigt väl medveten om att det är ett problem men att du inte vet hur du ska bryta dig loss. Jag erbjöds en lösning som fungerat för många så jag kände att jag vore dum om jag inte testade. Jag slutade göra på "mitt" sätt och började göra annorlunda. För mig fungerar det fortfarande.
Detta är en lösning. Jag hoppas du hittar din väg ur detta och ger dig själv chansen att må riktigt bra.
Stor kram
Ellan!❤️

Nelli

Ellan, tack för ditt svar det betydde mycket.

Jag har i dag börjat med antabus. Jag ska ge det ett allvarligt försök.

Ångesten över min personlighets förändring som jag går igenom när jag dricker gör att jag känner att jag vill bli totalt fri från alkoholen. Tidigare har jag bara velat minska drickandet, har velat vara social med vänner. Men jag klarar inte det på ett snyggt sätt och får minnesluckor, ångest i flera dagar och ovänner.

Jag kommer också att ta kontakt med läkare och se vad jag får för hjälp där.
Var det så du fick hjälp att komma till internat Ellan?

Kram❤️
Nelli