Jag verkligen hatar mig själv.
Jag säger hela tiden till mig själv att jag måste sluta dricka men lika förbaskat så är man igång och dricker. Detta drickandet har pågått i 5 års tid och nu har det eskalerat totalt. Det har börjat påverka mitt jobb. Kom aspackad till jobbet för 2 veckor sedan och fick skylla på att jag ätit något som jag ej tålde och blev hemskickad. Tror att cheferna fattar att jag har problem med drickandet. Blev kallad till möte med mina chefer efter att jag blev hemskickad. Men jag vågade inte säga till dom att jag är alkis och att spriten har tagit över mitt liv. Jag har sjukat mig extremt många gånger från jobbet för att jag varit aspackad eller bakfull. Cheferna på jobbet har börjat ifrågasätta att jag är så ofta sjuk och har blivit skickad till företagshälsovården. Men inte ens där vågade jag säga att jag dricker. Utan sa bara att jag är trött o håller på att gå in i väggen.
Detta är en ond cirkel och jag vet inte vad jag skall ta mig till längre! Min kille vill lämna mig om jag inte slutar att dricka. Jag skäms och tycker så synd om honom. Han är världens goaste och jag behandlar honom som skit. Nu skulle vi haft en trevlig midsommar men det slutade med att jag blev skit full och fick blackout och slog i sönder killens mobil och krossade glas i hela trapphuset. Jag skäms och verkligen hatar mitt beroende. Jag vet inte vad jag ska ta mig till.
Jag orkar inte mera!

SkåneTösen

När man dricker mycket kör man slut på såväl kropp som psyke. Det tar tid för både dom sakerna att återhämta sig. Det är kämpigt i början men håll ut. Det blir bättre.
Du har mycket att se framemot även om det inte känns så nu.
Det kan kännas som man förlorar något när man måste bryta med alkoholen. Men vad är det du förlorar?
Skam och ångest. Dålig självkänsla. Att knappt orka möta sin egen blick i spegeln. Allt skit alkoholen ställer till med "förlorar" du. Och det låter väl bra?

Kämpa på så ska du se att det blir bättre. Man vinner så mycket på att hålla sig nykter. När jag drack kändes hela livet som ett fängelse.
Nu har jag en helt annan frihet.
Numera kan jag se mig själv i spegeln och tänka "den där tjejen är helt ok". Jag vaknar var morgon och minns allt jag gjort och sagt.
Jag gör inte massa saker jag ångrar längre. Livet är bättre på alla sätt och vis.
Så kämpa på! Du har allt att vinna.

Slufsi82

Hej alla!
Jag klarade nästan en hel vecka!
Fick ett litet återfall i fredags.
Men stoppade tandborsten i munnen och försökte spy ut allt efter ett tag. Så patetiskt!
Nu skall jag försöka ladda batterierna och se framemot en ny vecka och då förhoppningsvis helt nykter.

Det låter som om du hamnat i en spiral som snurrar allt snabbare. Tror att det klokaste du kan göra är att berätta för dina chefer att du har problem med alkoholen och ta emot erbjuden hjälp. Risken är att det blir mycket värre om du inte tar tag i dina bekymmer nu. Men det viktigaste är att du inte är någon dålig person!! Du är värd nåt mycket bättre än vad du verkar ha nu! Det kan vara tufft att erkänna för andra att man har problem men jag tror du vinner på det i längden!

SkåneTösen

Hur går det för dig? Hoppas att det är bra med dig och att du stannar hos oss här på forumet, det hjälpte mig jätte mycket i början på min nykterhet.
Det är bra att dela med sig och få feedback och stöd både i med och motgångar. Vi finns här och hjälps åt.