Då har jag idag fått Baklofen utskrivet mot mina alkoholproblem. Det var länge sedan jag var på detta forum men hoppas att man känner igen någon gammal räv här inne ;)

För er som inte vet vad Baklofen är så är det, enkelt förklarat, en medicin för MS-sjuka och för personer med spasmer t ex vid CP-skador.

Vid högre doser så ska den, enligt de många solskenshistorier jag läst på nätet, totalt ta bort tvånget att dricka. Man känner ingen anledning att dricka helt enkelt.

För er som är intresserade rekommenderar jag att börja med att läsa på http://baclofentreatment.com.

Googlar man vidare finns mer info men den sidan räcker gott till att börja med. Det finns många historier om folk som helt botats från sin alkoholism bl.a. en läkare med grava alkoholproblem som botade sig själv med denna medicin och höll sig med hjälp av den nykter fram tills hans bortgång åtta år senare.

Ska bli mycket intressant att pröva Baklofen. Jag håller er uppdaterade i den här dagboken.

/Buffeln

Buffeln

Börjat med startdosen 10mg på morgonen och 10mg på kvällen. Har inte märkt något speciellt förutom möjligtvis att jag får lite sämre koordinationsförmåga någon halvtimme efter intag. Kan vara inbillning.

Alkoholsuget är oförändrat, eftersom jag antagligen måste komma upp i betydligt högre doser innan det släpper.

Har ett upptrappningsschema som ser ut såhär:
"Uppdoseras. 1 tablett 2 gånger dag 1 - 3. 1 tablett 3 gånger dagligen dag 4 - 6. 2+1+1 tabletter dag 7 - 9. Kvarstå på den dosen i 1 månad därefter läkarbesök och eventuell dosökning till 2+2+1 i 3 dagar, därefter 2+2+2.."

Håll tummarna att det kommer fungera! Jag återkommer i tråden. Kanske inte varje dag men minst ett par gånger i veckan.

/Buffeln

Tofslan

Ser framemot att läsa om din resa. Tar ingen medicin men är på dag 5 just nu, men hoppas på MÅNGA fler!

Buffeln

Men hej Tofslan! Hoppas allt går bra. De flesta, enligt vad jag läst mig till, lyckas avsluta sina alkoholproblem på egen hand. Så du har bra odds ?

Skulle det inte fungera så hoppas jag att min resa hjälper dig. Men troligtvis klarar du det så bra själv! Lycka till och var stark nu!!

Buffeln

Jag är väldigt förvånad över det svala intresset på denna tråd. Trodde jag skulle behöva ägna en eller ett par timmar om dagen på att svara på frågor om Baklofen.

Förstår att ingen tror att det finns någon mirakelkur mot alkoholism men detta verkar vara det. Hoppas verkligen jag kan bli ett levande bevis på det, som många andra.

Frågorna kommer tror jag. Just nu avvaktar vi mån slags rapport. Hur mår man? Biverkningar? Etc. Tycker att det är fantastiskt att du skriver och rapporterar härinne. Behov av kunskap och erfarenheter finns ju absolut. Hoppas det fungerar!

Tja, enligt Socialstyrelsen så är det här ett rätt obeforskat medel vad gäller alkoholberoende. Verkar ha effekt på vissa hyfsat svåra fall, men det är inte bevisat. Biverkningar finns och utsättningen är svår. Ett halmstrå som någon kanske ändå väljer att gripa efter?

Lorentz

Ja man måste pröva allt och olika saker passar oss bäst, själv prövar jag nu hypnos för att bli kvitt A, och det verkar funka någorlunda på mig då man programmerar om sitt undermedvetna liksom...
Tycker min gamla favorit sprit smakar skit numer och det är ju bra.
Hoppas du lyckas med din nya medicin, lycka till / Lorentz

Malta

Jag ville för länge sen få det utskrivet, men i o m att det var så oprövat här gick det inte. Snälla, fortsätt och skriv om dina upplevelser. Det är många som läser, men inte skriver. Och ni som läser, fortsätt och får ni "feeling" - skriv! Ett litet hej, kan betyda mer än ni tror :)

Buffeln

Hej Sisyfos. Kommer med en dagboksanteckning här.

Dag 3

Har märkt av att jag blir lite "lullig" av tabletterna. Inget trevligt men det stör inte heller. Kanske lite tröttare än vanligt.

Alkoholsuget har inte minskat alls, men jag är ju bara i början av upptrappningsfasen.

Nu till helgen kommer jag gå från 20 till 30mg/dag. Ska bli spännande att se hur det påverkar drickandet. Enligt utländska källor så dricker man mindre och mindre ju högre dos man tar. När man slutar dricka helt är individuellt.

Må gott!
/Buffeln

Buffeln

Hej!

Ja det stämmer. Det finns evidens kring detta men i princip bara från utlandet.

I Frankrike så har man skjutit till närmare 900.000$ (!) för forskning kring baklofen. Frankrike har även (om jag minns rätt) cirka 100.000 personer som behandlas med Baklofen för alkoholism.

Utsättningen behöver inte alls bli svår om man tar det långsamt. Samtidigt, om man blir "botad" från sin alkoholism, varför ska man sluta med tabletterna?

Buffeln

Nu för tiden är det nog inga problem att få det utskrivet. Socialstyrelsen rekommenderar ju behandlingen, dock inte som förstahandsval.

För min del som tagit, Antabus, Naltrexone och Campral tidigare så var det inga problem. Men hur läkare resonerar kring detta idag kan jag inte svara på. Vill man ha behandlingen borde det inte vara något problem.

Bedrövadsambo

Du tar medicin för att sluta dricka, men fortsätter dricka? Men den psykiska "resan" är ju minst lika stor som den fysiska? Dvs att du vill sluta dricka, och verkligen bestämmer dig för att göra det trots att det är tufft. Är det ingen "uppoffring" är det väl lättare att falla tillbaka tänker jag?

Buffeln

Vilka bra frågor du ställer! Tack.

Poängen med Baklofen (utomlands, läs gärna vidare på http://baclofentreatment.com) är att man ska fortsätta att dricka som vanligt. Ju högre dos man kommer upp i ju mindre dricker man eftersom det inte känns meningsfullt längre.

Observera att detta är vad jag läst mig till, det är inte självupplevt. Än, får vi hoppas ?

Det här med psykiska och fysiska resor känns ganska... torrt och andligt. Alla alkoholister vill sluta dricka, men begäret gör att det inte är värt det. Tro mig jag vet. Baklofen ska (enligt vad jag läst, rekommenderar alla att läsa på) totalt klippa suget och begäret efter alkohol.

Tänk dig själv, apelsiner är gott, men inte trycker du i dig 10-15 apelsiner per kväll för det?

Enligt vad jag läst mig till fungerar Baklofen på detta vis.

Bedrövadsambo

Ska bli spännande att följa din resa! Själv tycker jag inte att den inre resan är ett dugg trist och andlig - tvärtom! I samband med att jag blev sjukskriven för utmattningsdepression 2007 påbörjade jag en enorm inre resa där varenda yttepytte liten del av mig själv, mina värderingar och beteende blev ifrågasatt. Jag var tvungen att skapa ett mer hållbart liv i längden för att inte bli sjuk igen. Ställer man sig i samma höga backe faller man obönhörligen. Jag är själv inte ett dugg troende. Jo, jag tror på varje individs inneboende kraft, och att tankens kraft är stark.

Bedrövadsambo

Vad gör den aktiva beståndsdelen i baklofen? Meckar med belöningscentrum? Då borde det ju funka mot allt missbruk, eller? Finns det ingen risk att det plötsligt slutar fungera?

Bettanbettan

Jag hade inte brytt mig om att kunna fortsätta eller inte.. Det är mycket omdiskuterat här.

Man jämför med min reaktion på ägg.. Ägg är svingott. Men jag blir fruktansvärt sjuk varje gång jag äter det.

Vill jag 1 . behandla symtomen på äggreaktionen

Eller 2. Ta bort ägg ur min diet.

Jag trixar inte. Jag tog bort äggen :p

Jag är ganska så säker på att det kan gå att "bota" men orkar man gå igenom allt det för något som inte är livsviktigt?

Bettanbettan

Jo. Jag ville inte jämföra det som ett beroende utan mer en liknelse som att det inte livsviktigt. Alltså man dör inte utan det.
Och även om en liten del av hjärnan försöker intala sig det så vet man någonstanns att man inte dör utan det.

Avstå eller avstå inte.

Konsekvenser och fördelar.