Min man & jag har varit tillsammans i 17 år. Fram tills för ca 5 år sedan drack han enbart på helgerna & då blev det ca 2 öl & några whiskey eller groggar.
För 10 år sedan fick vi vår första dotter genom IVF(provrörsbefruktning) & allt var tipp topp. Sen började vi diskutera barn nr 2. Han var inte helt övertygad men efter lite funderande så blev det en pojke 3 år senare.
Fortfarande var livet bra. Han drack endast på helger & kunde ta någon vit period ibland.
Sen kom vi till en dag i mars. Kände på mig att jag kanske kunde vara gravid. Maken slog det helt ifrån sig, vi hade ju två provrörsbarn. Läkaren hade sagt till oss att där fanns en chans att vi skulle lyckas på egen hand, den var liten men den fanns.
& jag sa till maken att jag gör ingen abort!
& mycket riktigt! Jag var gravid!!
Jag var lycklig!
Maken bad mig ta bort det, jag kan köpa en hund till dig. Jag vägrade.
Där började det!
Han började dricka flera dagar i veckan. Han rörde aldrig mig. Var aldrig med på något som rörde bebisen.
Fram tills 2 veckor innan hon kom visste jag inte om jag skulle föda ensam. Det var den ensammaste perioden i mitt liv & jag grät massa.
Men så kom min lilla flicka till världen!!
Idag är hon 4 år.
Men maken dricker i stort sätt varje dag! Minst 4 stora whiskey + några öl. Han blir aldrig odrägligt full.
Men han är arg! Nästan alltid.
Han är otrevlig mot mig, skäller på barnen mm.
Han har sagt många otrevliga saker till mig; tex du har gett mig detta helvete, bara vänta ditt helvete kommer. Du har inte en aning,inte en jävla aning. En gång hade jag tänt ljus för mära väggen. Frågade om jag var korkad.Så säger jag nä, jag såg inte att dom stod så nära. Men då hade du ju fått försäkringspengar,det hade ju varit bra. Hade fått bättre om du oxå blivit innebränd svarar han.
Han är dock inte alltid så rå i sina uttalanden
Som det ser ut nu så dricker han dagligen i stort sätt.

Dis

Du är egentligen inställd på att gå och då plötsligt så kommer han med löften om bot och bättring..., så typiskt. Och genast kommer tvivlen. Har han sagt något om vad han är beredd att göra för att ni ska få det bättre? För en ändring måste ju till i hans inställning och beteende.

Lindis

Nu är jag tillbaka!
Det har väl inte direkt skett någon förbättring här inte.
Han kan vara lika otrevlig fortfarande.
Idag hade han 2 av barnen i knappt 2 timmar & när jag kom hem så var han irriterad & tyckte att dom skulle gå & lägga sig för nu behövde han lugn o ro. Frågade han om han kunde lägga sig o läsa med sonen så jag kunde ta en dusch. Men det kunde han ju inte för han var helt slut! Istället ligger han kvar på soffan & drar i sig 2 whisky till.
Varje grej man ber om hjälp med så får man till 99% av gångerna ett nej...
Sen frågade jag honom vad hans problem var eftersom han är så irriterad. Så svarar han: Du! Du är mitt problem.

Jag vet om att jag måste komma ur detta men hur? Hur ska jag ha råd ?

när jag läser om hur Du har det! Han är riktigt obehaglig din man! Vad hände egentligen med honom när Du blev gravid med tredje barnet? Har Du någon tanke om det? Hade han inte visat på något sådant tidigare? Verkligen sök hjälp utifrån! Inte bra för dig och dina barn att ha det så här! Gör en anonym orosanmälan på honom (ring kommunen så guidar de dig till rätt ställe) så omvärlden får ögonen på honom! Förstår din oro för ekonomi mm men tänk först och främst på din hälsa och ditt välmående! Tycker du ska ta dina barn och "fly bort" ett tag och lämna honom lite åt sitt öde! Har du någonstans att ta vägen så du och barnen får andas lite? Fruktansvärd situation du är i! ❤️

Lindis

Han har alltid haft ett kontrollbehov.
Vi ska egentligen på fest på lördag men jag tror ärligt att jag skiter i det( mens & mensvärk, men även att jag känner mig inte helt bekväm efter allt han har sagt till mig)
Jag har gått upp i vikt o mår riktigt riktigt dåligt över det. Men jag har ingen ork att ta tag i det. Vilket gör att jag mår ännu sämre.

Jag mår nog inte så bra egentligen men jag håller igen o kämpar på..

Lindis

Har varit rökfri i snart 7 mån men har börjat så smått igen. Vågar inte säga något till honom.

Han sa till mig idag,fan ta dig om du rökar på lördag!!! Fan ta dig!!!

Du mår inte alls bra! Det märks när du skriver! Man får uppfattningen att du håller på att tappa fotfästet och man blir väldigt orolig för dig! Rökning är ditt minsta bekymmer! Ta dina barn och åk någonstans! Säg något vänligt (spelad så klart) till honom typ "tycker du behöver lite egentid och rå om dig själv" och sen fly! Tror han kan bli riktigt farlig! Lämna inte barnen själva med denne man! Har du nära och kära som du kan bo tillfälligt hos?

om han är farlig eller ej men han säger ju riktigt hotfulla saker till dig! Och om jag förstår dig rätt är han elak även nykter, inte "bara" dåligt spritsinne! Han verkar väldigt aggressiv både utåt och inom sig! Lätt att bli lite hemmablind och "vänja sig" vid saker men han behandlar dig ju jätteilla! Reagerade väldigt kraftigt på det där med hunden, det var helt sjukt! Och det där när han visade kort i mobilen på dig och gjorde dig till åtlöje inför barnen, riktigt elakt och sjukt! Plus alla andra saker han sagt och gjort som du beskrivet här! Du förtjänar mycket bättre och det gör dina barn också!

Vilken svår och obehaglig situation du beskriver med din mans aggressivitet och hotfullhet. Jag blir som många andra här uppriktigt orolig för din, barnens och hundens situation. Vad bra att du skriver här och du har många som stödjer dig.

Det har gått 7 månader sedan du startade den här tråden, och jag kan läsa mig till är att du har mycket beslutsångest och funderar på att göra en förändring för dig och dina barns skull. Du har många olika tankar och frågor som snurrar runt i ditt huvud. Mina kollegor har tidigare tipsat dig om att ringa Kvinnofridslinjen 020-50 50 50. Ditt kan du ringa anonymt (det syns inte ens på din telefon att du ringt dem) och de är stor erfarenhet av att hjälpa kvinnor i just din situation. Vad säger du Lindis? Kan ett nästa steg vara att kontakta dem för att få råd gällande dina frågor som cirkulerar i dina tankar?

Hoppas du fortsätter skriva här så kan vi stödja dig!

Varma hälsningar
Carina
Alkoholhjälpen & Anhörigstödet

göra som Carina föreslår ring Kvinnofridslinjen och fundera inte så mycket mer! Du kommer att tappa kraft, här har du en som vet! Mindre kraft betyder sämre förmåga att göra nåt åt sin situation och sämre ork med sina barn! Allt löser sig (ekonomi, barn, bostad mm) även om det inte känns så just nu! Men tro mig, finns lösningar på allt! Skriv gärna några rader regelbundet så vi vet att du är under kontroll!

Lindis

Jag ska försöka ringa dom. Min mamma har en hel del sms då han kastade ut mig för några år sedan (för att jag tagit ett lån utan att säga något,dumt jag vet)
Men då skrev han att jag kunde hoppa från ett hustak & dö & ta min mamma med mig osv.

Han har varit kontrollerande alltid men tror ännu mer nu när han känner att jag glider iväg= han tappar ännumer kontroll...

Lindis

Det var fest i lördags. Vi var runt hos lite olika folk & blev bjudna på mat & dricka. Jag var själv inte helt nykter men jag vet oftast när det är dags att sluta så det inte slår över. Men det visste inte min man. Han blev ordentligt full & ramlade in i cyklar,kräktes osv.
Det var ju fler som var på den nivån men jag tycker det är.. ja lite tragiskt. Sen låg han hela dagen efter. Jag tog barnen & körde till en lekplats & sen var vi ute o åt. När vi kom hem var whiskeyn framme igen.
Frågade honom åter igen om han inte tycker att han har problem men nu skyllde han på att det var bara för att " rätta till det igen" så han slapp att må dåligt hela dagen.....

Blåklocka

Du måste flytta. På en gång!
Nu kan du tycka att jag är hård men så so du beskriver ert liv med din man så far både du och dina barn mycket illa. Du är vuxen och har ett val det har inte dina barn. De är utlämnande till er som mamma och pappa. Du måste ta ditt och dina barns rätt till en trygg tillvaro på allvar. Det är du som är ansvarig för att göra det i detta läge för barnens pappa- din man gör det inte.
Han är sjuk och dessutom farlig.
Fundera inte längre utan ring din syster, dina föräldrar och säg att " Nu kommer vi. Ni måste låta oss bo hos er".
Detta kommer att lösa sig, fin man kan försöka jävlas med dig och kommer att höra det till en början men socialtjänsten kan och ska hjälpa er i detta läge.
Hur spm helst, du kan inte stanna en dag till i detta. Se till att din man åker iväg någonstans, packa ned det allra viktigaste och åk sen bara därifrån, med hjälp av din syster och helst också att du kontaktar polisen. Jan har ju faktiskt uttryckt att han önskar dig död. Du kan inte bätadetta längre nu. Du och dina barn är värda någonting Annat.
Lucka till och jag tror på dig!

Blåklocka

Hej!
Jag känner mig lite oroad över hur du har det. Hur går det för dig och dina barn?
Skriv gärna och berätta oavsett status.
Jag har full förståelse för din situation då jag haft det på ett liknande sätt men äntligen lyckats ta mig ur det.
Och jag vill bara uppmuntra och peppa dig då iaf jag känner en sådan otrolig lättnad av att slippa leva med och hela tiden anpassa mig till en person son är så elak och lynnig.
Det är fruktansvärt vad detta gör med en människa.
Du är värd någonting annat.
Dina barn behöver en mamma som mår bra.
Kram till dig och du klarar det!

Lindis

Hej!
Jag mår okej. Fruktansvärd huvudvärk & tröööött till 1000.
Dåligt samvete. Dels för situationen & dels för rökningen.
Inga pengar har jag.
Men jag har satt upp mig på 2 lägenheter så får vi se.

Mannen skickade till mig imorse:
Fy fan vad jag mår dåligt. Vi måste hitta en lösning.

Skrev tillbaka:
Jag tycker det är bäst att någon av oss flyttar i allafall tills du har tagit tag i problemen som du tydligen inte har?!