Hej,

Jag tror att jag fundamentalt behöver ändra mitt drickande, jag och sambon kom precis överens i skrivande stund att vi aldrig mer ska dricka alkohol själva ihop, för att jag blivt arg och lite på krigsstigen den senaste gångerna när vi druckit ihop. Jag kommer på mig själv varje gång, med att det är så banala ting som jag blir upprörd över.

Är det nån som känner igen sig i min beskrivning, och vill delge mig ett framgångsrecept till ett hälsosammare liv/drickande?

Välkommen hit till forumet! Vad bra att du sträcker ut handen och söker information och stöd från andra i liknande situation. Jag ser att ditt inlägg inte fått något svar så jag puffar upp det. Ibland tar det tid att få igång en tråd, så jag hoppas att du har tålamod och fortsätter skriva och läsa här.

Som du redan har kommit till insikt om så förändrar alkoholen hjärnan och det kan exempelvis innebära att man lätt blir irriterad, upplever saker som sägs och görs som mer hotfulla än vad man hade ansett ifall man inte varit påverkad, det kan också minska impulskontrollen så plötsligt har man reagerat på något som man i efterhand ångrar. Du har kommit fram till en viktig insikt! Insikt är det första steget till förändring.

Gällande framgångsrecept till ett hälsosammare liv och drickande så blir det mer problematiskt. Alla fungerar olika, har olika vägar att gå och det som hjälper för en person kanske inte känns rätt för en annan osv. Många tycker det är inspirerande att läsa här om hur olika personer har gått tillväga. Jag undrar, vad innebär ett "hälsosammare liv/drickande" för dig? Skulle du kunna beskriva/måla upp en bild av hur det livet skulle se ut för dig?

Önskar dig en fin dag!
Carina
Alkoholhjälpen & Anhörigstödet

Sannah

Bra att du börjar reflektera över ditt drickande, alkoholen förändrar ju en. Jag känner mycket väl igen bråk med någon nära! För mig krävdes att sluta helt och acceptera det. Mitt framgångsrecept är att ta dag för dag utan alkohol. Börjar att träna och känna in vad just jag behöver!

Välkommen hit och allas resor ser olika ut men här finns kunskap, stöttning och acceptans på forumet.

Kram

ptsdSandi

Jag har ptsd och därför så svårt att leva en vardags liv. Jag kan ej fortsätta så här men val mellan att vara lite känslokall och sårbar är svårt. Få liva nu men ..men det gör ont..vet ej om jag klara det..svårt med ptsd.

Här kommer en kram via cyberspace!

Jag läser mig till i ditt inlägg att du kommit till en känsla av att du vill inte ha det som det är nu, och du vill någon sorts förändring för att må bättre. Vad är det i nuläget som du inte tycker om och hur skulle du vilja att det var i stället?
Som Dianysa också frågar så undrar jag också om du fått någon samtalshjälp för din PTSD? Det kan vara svårt att hitta traumabehandling i Sverige, men tack och lov så börjar det finnas fler möjligheter än förr.

Ett tips också här i forumet är att om du vill skriva mera (vilket jag hoppas att du vill) så är det bra om du skapar en egen tråd. Då blir det lättare att följa dig och ge svar just på din tråd.

Varma hälsningar
Carina
Alkoholhjälpen & Alkoholstödet