Första inlägget i detta forum.
Jag har druckit alkohol sedan jag var 12 år ( nu 37).
I början var det mest för att festa och ha kul.
Dom senaste åren har jag utvecklat ett missbruk. Det har tagit mig länge att inse att jag har ett problem.
Jag har två barn och en sambo. Sambon är den som har tjatat och försökt få mig att förstå..
Har två perioder av nykterhet i mitt liv..mina två graviditeter. Det är henskt..hur man tror att man dricker i ok mängder..
Man tror att det är ok så länge man sköter jobbet och barnen.
Men nu har jag bestämt mig för att vinet inte gör ngt gott för mig. Finns inget positivt alls med det! Jag tänker vara nykter resten av mitt liv!
Bli den bästa mamman!!
Må bra
Våra frisk
Orka med livet
Jag vill verkligen lyckas!

Bedrövadsambo

Läs och skriv mycket så ska vi peppa dig allt vi orkar! Är din första nyktra dag idag?

Mysan80

Har varit nykter i två veckor. Då bestämde jag mig att aldrig mer dricks. Tidigare har jag försökt dra ner på det och tänkt sluta men nu ska det gå!

Mysan80

Jobbar skift. Dvs jag har ledigveckor. Har alltid klarat av att vara nykter en vecka då jag jobbat..men direkt på måndag så är det systemet och en vindunk! Sista året känns det som att allt handlat om vin..hur när var..jag har gömt vin i garderoben..smyg druckit. Hets druckit när sambon varit på yoa/ ute..bara för att hinna dricka så mycket som möjligt.
Började bestämma att jag inte fick dricka innan kl 16..alltså..då måste man ju inse att man har problem!
Slutade med att jag drack 1 dunk på två dagar! Kände mig knappt påverkad. Livrädd att börja ta till starksprit..
Sökte hjälp hos läkare..sa som det var. Grät en skvätt oxå. En befrielse att erkänna att jag är alkoholist!
Har inte vågat gå på aa möten fast jag vill..
Fått utskrivet campral. Känns som att det hjälper tillsammans med min vilja.
Jag tänker inte att jag ska dricka normakt! Jag kan inte dricka..aldrig mer.
Tar en dag i taget och vill fixa detta!

Liten stor

Starkt jobbat och bra beslut! Känner igen bib-drickandet och hur den ibland tar slut som en Festis :)

Jag vill också sluta, det här klarar vi!
Heja dig!

Ellan

Hej Mysan80,
Och välkommen hit. Nej vinet och alkoholen gör oss inget gott. Det är en falsk snuttefilt för stunden men i längden förgör det oss. Klok insikt och beslut du fattat att bryta nu.
Jag är gift och har oxå barn och det är inte bra för någon om du låter drickandet få fortgå. Jag förlorade nästan min familj pga mitt beroende men tack och lov fick jag hjälp och har varit nykter sedan mars förra året. Jag fick behandling... men oxå stor hjälp och stöd via AA. Första mötet är tufft men det är bara att gå dit. Och gå dit och gå dit... min terapeut sa att jag skulle gå på minst 10 möten innan jag kunde avgöra om det var något för mig. Jag mådde så fruktansvärt när jag var aktiv och när AA:s program vävdes in i mitt liv (via behandlingen) kände jag att jag inte hade något att förlora. Varför inte testa liksom det kunde ju knappast bli värre. Och det blev det inte... tvärtom.
Så har du villigheten och ett öppet sinne så testa. Du har inget att förlora på det.
Kram
Ellan

Hej!
Känner så igen mig i din historia. Jag Är också 37år, började också dricka vid12 och är också mamma. Jag var nykter under mina graviditeter och 2månader vid årsskiftet...men tar snabbt "igen" det jag "missat". När jag Dricker fortsätter jag sedan i dagar. Är inte full på jobbet och dricker inte på dagarna(jo om det finns chansen så även på dagarna) Blir snabbt tollerant för mer och mer alkohol. Blir rädd för mig själv, hittar på ursäkter för att dricka ,ordnar så att det alltid finns alkohol hemma. Är min man borta med jobbet så kan jag dricka slut på flaskor och slänga dem långt ner i sotunnan (är då hemma själv med barmen(sjukt!!))
Tar hand om barnen och jobbet men tror helt säkert att jag skulle fixa och orka med allt så mycket mer och bättre utan alkohol. Jag vill sluta! Känns som alkoholen är en del av min identitet för att jag har druckit så länge. Utvecklat depressioner och äter nu ssri...
Förstår att jag har problem
Har inte druckit på 8dagar nu och jag vill verkligen förbli nykter denna gången!!! jag vill leva på riktigt!!
Heja dig och tack för att du delar med dig. Det stärker att veta att jag inte är ensam. Vi kan!!!

Mysan80

Denna vecka har gått bra!
Känner lite sig ibland. Äter campral och tycker att det hjälper! Jag vet ju att jag inte kan dricka! Sambon frågade om det är ok om han köper nån öl till helgen..han vill nog inte att jag ska tycka att det är jobbigt. Men det känns ok! Jag ska ändå inte dricka!
Känner mig trött och lite oinspirerad..men ändå piggare iaf i själen! Känns lite som att man förlorat en kär vän..och livet är lite tråkigt. Försöker tänka på allt positivt detta gör för mina barn och vilken mycket bättre uppväxt dom får med en nykter mamma.
Tack till er som peppar!
Solglimten! Din historia låter som min! Insikten gör att vi fixar det! En dag i taget! Inget vin idag❤

Mysan80

Denna vecka har gått bra!
Känner mig väldigt sugen ibland. Äter campral och tycker att det hjälper! Jag vet ju att jag inte kan dricka! Sambon frågade om det är ok om han köper nån öl till helgen..han vill nog inte att jag ska tycka att det är jobbigt. Men det känns ok! Jag ska ändå inte dricka!
Känner mig trött och lite oinspirerad..men ändå piggare iaf i själen! Känns lite som att man förlorat en kär vän..och livet är lite tråkigt. Försöker tänka på allt positivt detta gör för mina barn och vilken mycket bättre uppväxt dom får med en nykter mamma.
Tack till er som peppar!
Solgatan! Din historia låter som min! Insikten gör att vi fixar det! En dag i taget! Inget vin idag❤

Mysan80

Vaknade kl 7 med yngsta barnet! Pigg och glad..
Inte törstig ingen huvudvärk!
Vi har pysslat på här hela
hunnit städa sonens rum och i köket.
Det är så skönt att vakna och inte vara bakis!
Pratade med min mamma igår..hon är oxå alkoholist. Berättade att jag har slutat dricka och varför. Hon blev jätteglad och så själv att hon har insett att hon oxå behöver hjälp. Jag hoppas verkligen att hon oxå tar tag i sitt beroende det skulle göra mig så glad❤
Jag lägger till en dag till som nykter!
Lite sug kommer då och då men det går över! Ha en fin lördag alla!

Lim

Det är sådana morgnar man förstår hur rätt det är att inte dricka! När man orkar som du gjorde imorse. Och vad skönt för din son att ha en pigg och glad mamma på morgonen som sällskap.

Jag är fortfarande så glad för sådana stunder. Nu när jag är trött eller irriterad är det pga naturliga orsaker och inte gift jag hällt i mig.

Kämpa på! Vi är så många som går igenom samma processer år 2017 ❤

höstlöven

Jag har också barn och är gift och barnen är största drivkraften att vara stark, pigg och närvarande. Härligt när man har sådana dagar. Detta kommer du klara!!!

Dagar idag. Känner också sån tacksamhet när jag vaknar pigg och inte är bakis. Trött kan man ju vara men så skönt när det inte är på grund av alkohol. Suget kommer och går och jag märker hur jag försöker resonera med mig själv att jag kan väl visst ta ett glas.. nu när jag inte druckit på 2veckor. Måste verkligen tänka en dag i taget,se min familj. Stressa ner(då jag vet att stress är en stor riskfaktor för mig att dricka och "varva" ner). Varje nykter dag och jag blir så stolt över mig själv och känner mig lite starkare för varje dag.
Jag vet att ett glas kommer leda till många fler.
Läser just nu boken "snälla mamma drick inte" försöker hitta andras berättelser och historier,läser här på forumet och det hjälper:)

Och visst är det så fint att få tid och ork till annat!!:)
Kram!!

Tofslan

...med två veckor! Jag tycker suget lättar för varje dag som läggs på. Bra att du uppfattar dina triggers och riskfaktorer! Kämpa på :)

Dalkullan60

Jag är nykter sedan 4 månader . Jag känner att livet har gett mig en andra chans. Tacksam för att slippa blackouts, skammen att bli liggande på stan, nerpissad och redlös och vakna upp i fyllecellen mm mm. Jag kände att jag hade nått botten och att min enda utväg för att överleva i första hand själsligt var att kontakta AA. Har förstått att det är inte bara är att sluta dricka, för att hitta vägen till ett bra liv måste jag också ändra mitt beteende. Det har jag påbörjat genom 12 stegs programmet. Det är tufft hårt arbete och vägen är krokig men jag har upplevt att det lönar sig, Idag går jag regelbundet på AA, jobbar med 12 stegen , accepterar att jag inte alltid är på topp men det är helt ok ändå. Även de dagar då jag mår pyton är dagar som är bra dagar om jag jämför hur det var när jag var aktiv. Jag tar inget för givet, jag tar en dag i taget och jag hittar sakta tillbaka till mig själv. Det är en skrämmande men spännande resa. Ge inte upp , var stolt över dig själv. Lev och Låt leva / Kramar