Jag har egentligen inte problem att låta bli att dricka. Men så fort möjligheten erbjuds så kan jag inte hålla mig. Mängderna kan bli kopiöst stora och jag gör saker som jag inte vill göra. Jag vill inte dricka på det här sättet, men finns det tillgängligt så låter jag fan inte bli.
Jag ska bara ta ett glas till maten blir gärna två flaskor vin eller tills det tar slut.
Ändå så säger jag inte nej. Jag tycker om välbehaget och lugnet som kommer av ett, två glas. Så varför super jag till? Varför kan jag inte tillåta mig själv att trivas i mitt eget och andras sällskap nykter?
Jag fixar ju inte "bara ett glas" och det vet jag ju. Ändå inbillar jag mig själv varenda jävla tillfälle att jodå, det kan jag visst. Som om jag är rädd att inte få vara med och leka om jag har fel leksak.

Gränslös

och det är riktigt jobbigt att vara en av oss. Föreställer du dig att du kan dricka lagom? Eller tänker du, när suget väl slår till, att det inte gör något om du dricker mycket? För mig är det så att när jag är inställd på att dricka, så skiter jag totalt i om jag dricker för mycket - även innan jag börjat. Så jag är helt nykter, men redo för fest, och har redan då bestämt mig typ för att bli packad. Jag glömmer totalt känslan av ångesten, självhatet och allt det vidriga som följer en riktig fylla... Jag är bara så glad att få bli riktigt full igen. En sak som jag tycker hjälper att bena ut lite kring sitt beteende är att fundera mer över hur man resonerar i situationen. Hur brukar du tänka när du tar glas nr 3 eller 4 tex? Vad triggar dig? Och så vidare! Stort välkommen hit!! <3

thechange

Innan jag börjar dricka tänker jag ofta att jag ska hålla mig till ett, två glas. Men när de väl är intagna har jag ställt om och vill bara ha mer, mer, mer.
Går inte längre ut så ofta men när det är fest-tankar, då skiter jag ofta också i allt och vill bli riktigt packad.

Tack, det känns jäkligt skönt att veta att jag inte är ensam.

Bolla

Jag känner delvis igen mig i det du beskriver. Jag är inte heller den som tackar nej till fest, men är det inte fest har jag inga problem att avstå. Hur har det gått för dig, och hur har dina tankar gått?

DetGårBättre

Tycker du ska söka hjälp och se om Naltrexon kan hjälpa dig. Det finns en del som blivit hjälpa av det att suget inte blir så starkt efter några glas. Jag har fixat att dricka vin hemma i min ensamhet när jag är lugn. Men börjar jag dricka när jag är "speedad" så spelar det ingen roll om jag säger två glas, det slutar med 1½ box istället (minst). Men nu har jag krökat på för mycket så jag försöker lägga ner det nu. Det finns massa annat som gör livet värt att leva så mycket mer.