Hej Stefan 32 år och nybliven 2 barnsfar med en sambo och en massa planer framför oss i livet bygga nytt hus driva en gård se barnen växa upp ja en massa saker framför mig i livet, Men jag håller på att förstöra det med alkohol.
Jag en som aldrig dricker i sociala sammanhang utan jag sätter mig hemma super mig knackfull tills jag somnar på soffan. inte varje vecka inte varje månad utan när jag blir ensam hemma hon och barnen åker på besök hos sin mamma och pappa eller liknande då kommer min lilla djävul fram och jag åker till bolaget.
jag har i omgångar klarat mig väldigt bra kan gå 2-3 månader utan att jag tänker på det men sen kommer dagen oj jag är ensam vad ska jag göra jo jag super till det så jag somnar även om jag har 1000 saker som skall göras.
mina vänner dom pushar mig till att klara detta även min sambo och mamma och pappa men jag själv klarar inte riktigt av det jag klantar till det liksom och fattar inte själv när jag sitter här och skriver varför jag gör så här mot mig själv, varför jag gör det mot de jag älskar mest i livet.
Vakna nu stefan vakna upp ur den här skiten och klara av det du är stark och kan klara det!
Kommer försöka skriva var eller varannan dag och berätta hur jag känner mig och vad som rör sig i mina tankar kan inte prata därför försöker jag att skriva hur jag känner i stället

Hej!
Vad bra att du inser att du vill förändra ditt beteende och vad modig du är som skriver om det här kan du få stöd och pepp på vägen!
Härligt med stöd från familjen också.
Har du någon idé om vad du skulle kunna göra istället för att dricka när du är ensam? Som stoppar dig från att ta första glaset? För utan ett första glas är det svårt med ett andra... ?
Jag ger mig ibland ut o springer. Jättelångsamt. Men det skapar ju den där må bra känslan efter en stund och sen är klockan läggdags utan att hinna ta den där drinken o dessutom är det ju dumt när jag precis varit så duktig.. sen helt plötsligt har den dagen också gott...
Önskar dig all lycka till! Du får gärna följa min tråd "Bara resten kvar" där jag hoppas kunna ge tips men också få stöd under min egen väg mot ett nyktert liv.
Kram!

gwindoor

Hej Irla
Tack för pushen jag har faktisk hur mycket som helst jag kan göra har ärvt min farfars gård där vi skall bygga ett nytt hus där kommer jag hålla kunna hålla mig med arbete en lång tid framöver hoppas det kommer hjälpa mig och vi kan komma tillbaka till varandra jag och min sambo för detta tär på oss oerhört tycker hon är stark och modig som orkar leva med mig.
sen har jag även tankar på att börja gå till gymmet där kan man kanske får upp motivationen, man kan ju inte träna och dricka liksom de hör inte ihop en PT kanske hade vart nått som kan hjälpa en med.
saken är den jag behöver inte alkoholen för att ha kul och umgås med mina vänner utan bara den när jag blir ensam förstår mig inte på varför det är så

Du kanske bara inte tycker om att vara ensam? Det kan ju vara så enkelt.. Men jag tycker du har bra idéer! Du har ju garanterat att göra och som du sager och att träna brukar vara en bra grej, du har ju rätt I att det känns dumt att dricka när man tränar och är hälsosam I övrigt.
Kanske ska du ha en kontaktperson att ringa när du känner dig ensam och vill dricka ?
Jag tror på dig!

Tess45

Jag joinar dig i tanken och kämpar med dig.
Jag föredrar att supa i min ensamhet av anledningen att jag gillar att vara ensam.
Man får inte ett skit gjort!
Helt värdelös.

DetGårBättre

Jag känner igen mig lite i beteendet och det kan ju handla om hur många saker som helst som gör att man krökar ner sig fullständigt. I min värld är det nog att jag har en enorm fart och känner att det finns så mycket jag måste göra för att alla ska vara nöjda. Oftast med en rush innan också med högt tempo. Sen när jag blir ensam så är det mitt sätt att stänga av alla tankar och känslor samt varva ner. Tankarna är ju att bara ha det lite mysigt men i dessa lägen när jag är "speedad" så kör jag ända in i kaklet.

Tidigare drack jag för att jag kunde må dåligt men idag är det av andra orsaker när jag kör dessa fyllor. Det blev klart bättre när jag gick hos en bra terapeut om just alkoholproblem. Sen slutade den personen och nu har jag bokat möte med en alkoholterapeut i den nya kommunen jag bor i samt sprang jag ner till AA för jag behöver få bukt med detta. Samtidigt har jag svårt att se mig avstå från alkohol helt i livet framöver. Dock har jag inga större problem att bara avstå från drickandet. För jag känner inget sug sådär bara om dagarna rent allmänt. Det är mest soliga dagar om jag vet att det finns en kall öl som man kan köpa eller några myskvällar så vill jag ha ett glas rött. Det funkar oftast men sen kan det bli karatefylla delux ibland. Oftast när jag varit uppe i varv och känner att det blir för stor belastning på mig.

Får se om jag lyckas få ordning på problematiken eller om det alltid kommer vara så här. Nu är jag inställd på att inte dricka alls. AA för mig är mest att höra om andras erfarenheter samt dela med mig av egna. Annars känns det lite sektbetonat och för mycket ritualer men ska ge det en chans och traska iväg på en del möten åtminstone.

gwindoor

du tog orden ur min mun, är precis samma känsla jag har när det "bär av" för många måsten och då blir det bara pankaka av det.
Har också bestämt mig för att inte dricka alls på en bra tid framöver försöka få in nya vanor i livet

gwindoor

Gårdagen gick kanon jag tänkte inte alls på att dricka, fick gjort en massa saker med min sambo och barnen försöka finna tillbaka till varandra sen senaste svängen jag hade, den tog väldigt hårt på vårt förhållande hon och jag vill inte att barnen skall växa upp med en pappa som inte kan kontrollera sitt drickande så jag måste få ordning på detta, Stefan du är stark du klarar detta det vet du lita på dig själv!

Så skönt att du är på väg!
En nykter dag är ju ett steg på rätt håll!!
Kom ihåg gårdagen idag och tänk så bra det gick utan att dricka. Det kommer det att göra idag med.

Jag ska köpa hem något riktigt gott att ska ha på till ikväll typ kex o ost och vindruvor och så ska jag göra en stor kanna flädersaft med citron och massa is och hälla i ett fint glas när jag blir sugen på att dricka nåt till myset. Den kan jag bjuda barnen på också. Och så ska jag lägga mitt pussel och spela spel med familjen då jobbar hjärnan aktivt istället för att slötitta på en film och helt plötsligt vara uttråkad då jag vill dricka vin. Det är min stora fälla..
Vad tycker du är gott när du ska unna dig alkoholfritt?
Jag tror på dig och håller tummarna!!!

gwindoor

alltså en riktigt kallt glas med vatten är något som jag verkligen älskar de är sjukt gott! vi skall fara hela familjen till sambons mor och far idag och träffa prästen i morgon för dopet för våra tvillingar ska bli skönt att komma hemifrån lite

Det kommer säkert att bli jättefint! Grattis till tvillingarna! :-)
Härligt också att byta miljö, det kan hjälpa till att bryta dåliga vanor.
Trevlig helg!

Hur gick der i helgen?
Hittade ni en bra plan för dopet?
Här tänkt på dig och familjen och hoppats att allt gått smidigt!
Önskar dig och familjen en fin vecka!

gwindoor

Ja det gick fint i helgen har hunnit planera det mesta, gick på ditt tips i fredags och börja ut och gå när det är dumma tankar i min hjärna och det funkar kanon härligt när man laddar ner en app och försöker prestera bättre hela tiden otroligt motiverande.
har gjort första dagen på jobbet efter semestern idag var riktigt härligt att få komma tillbaka i vanliga vanor igen gillar inte att ändra på tider man skall gå upp och sådana ting "morgonpigg" ;) i morgon blir det svårare då blir jag hemma själv igen men har funderat på det hela dagen och gett mig fan på att jag ska hålla mig ifrån bolaget i morgon efter jobbet när jag kommer hem och är ensam jag ska fan klara det !

gwindoor

förlåt för jag inte skrivit på bågra dagar men allt går fnt

Hej igen
Vill bara kolla läget? Har dopet redan varit? Gick planerna bra? Eller är det ännu i planeringstadiet?
Hoppas du och familjen har det bra!

Jag har inte glömt bort dig och undrar hur det går?
Tänker att du kanske har fullt upp med barnen och allt rullar på och du hinner inte skriva? Eller har det blivit ett steg bakåt och därför vill du inte?

Oavsett vilket hoppas jag att du hör av dig. Det känns synd att du bara försvann.. om det går framåt eller bakåt är ju inte alltid det viktiga utan att prata om hur man har det och vart man vill..

Hoppas hoppas du skriver igen.
Var rädd om dig!
Kram!