Så sitter man i samma sits man gjort 1000 gånger. Bakis, ångestladdad, självföraktande. ja listan kan göras lång.
Att vakna upp och gå igenom telefonen och se vad man har skrivit och till vilka gör att man vill sjunka genom marken. I detta nu behöver inte ens dom drabbade se ner på mig för det gör jag själv så det räcker och blir över.
Jag dricker ofta, men inte stora mängder, lagomt för att bli lite lullig. men då och då kommer en riktig karatefylla som iförrgår.
Har precis som många andra ett arbete och ordnad ekonomi osv....barn vv. När min son en gång under sommaren skrek till sin syster: låt pappa va ifred nu för han ska dricka öl. ja då ville jag sjunka igenom marken. förvisso bara folköl men det är inte så jag vill att dom ska komma ihåg sin pappa.
nä fy va vidrigt detta är. man känner sig totalt värdelös som människa. Nu har jag bestämt mig. Jag vill inte hålla på såhär längre, jag vill inte ha ångest, jag vill inte att folk ska se ner på mig. Jag vill inte göra mina barn otrygga. Listan på alla dumheter jag gjort på fyllan kan göras otroligt lång....trasiga relationer, otrohet, slagsmål fyllekörning.....usch.
Jag har 4 norrlands i kylskåpet hemma. Dessa 4 tänker jag dricka ikväll, dessa 4 ska få vara avslutet på det gamla. Därefter ska jag hålla mig nykter, hur länge vet jag inte. Men länge ska det bli. Nu är det dags att vakna upp och börja leva för min del. Jag blir så inspirerad av era historier, jag hoppas ni kan hjälpa att stötta mig.

En nersupen pappa...

Anders 48

Välkommen hit till forumet!! Vad bra att du har skrivit/startat en egen tråd. Du vill inte längre fortsätta längs den bana du beskriver. Bra! Här inne finns många kloka individer med "alla" erfarenheter. Gemensamt är ju att vi alla anser oss ha problem att hantera alkohol. Läs och skriv - fortsätt med det. Du har ju redan signalerat att du söker en förändring.

Slå inte för hårt på dig själv!!! Jag vet att det är svårt att låta bli - har gjort det själv många gånger. Det hjälper föga om man säger så. Försök att lyfta dig själv ur ångestkoftan - och sikta framåt. En timme i början kanske? Sedan en dag i taget.......-det går att förändra. Det gör faktiskt det - även om man inte kan tro eller förstå det när man sitter i bakrus eller abstinens och bara upplever elände.

En fråga bara, ta inte illa upp: De fyra ölen du har sparat till ikväll - för att börja "det nya" i morgon! Kan inte imorgon få vara idag? Häll ut ölen om du har kraft att göra det! OM du skulle göra det så tror jag att det skulle kunna vara en handling, om än symbolisk, som du skulle kunna vara stolt över i framtiden? Bara en tanke. Om du inte pallar det så gör du bara som du har planerat - du har ju ändå startat en förändring genom att komma hit till forumet!

Välkommen igen - och jag önskar dig all stryka att ta tag i problemet - och förändra dig själv. Det går!!!!!

Slut.nu

Hej Anders, och tack för svar.
Ja jag ska fortsätta läsa och skriva här, har varit inne och läst här i flera omgångar då detta beslutet legat i bakhuvudet ganska länge. den lyckan jag ser att många skriver om efter det gått en tid nykter, den lyckan vill jag också känna.
Jag ska tänka på det du säger om ångestkoftan. Det är bara att det är så jäkla svårt då ångesten är så pass påtaglig.
Sen vet jag frå alla andra "gånger" jag slutat med alkohol att jag nog inte kan dricka normalt något mer. eller inte ens borde försöka.åtminstonde inte så länge mina barn är små. kanske inte ens efter det heller.

Ja förstår din tanke med att hälla ut de 4 ölen som finns kvar. och egentligen kanske ja borde göra det. Men det finns bara dom 4 och inget annat och nu har jag bestämt mig. jag ska ta dom 4 ikväll å därefter börjar en ny tid.
tusen tack för svar och pepp

Slut.nu

Hej irla.
Vi kanske kan följas åt och ge varandra stöd?
Jag håller tummarna för både dig och mig

Slut.nu

Nu är dagen här och jag sätter igång min resa. De sista 4 ölen jag pratade om igår smakade bra och precis som förväntat så sköljdes ångest och oro bort i amband med att dessa intogs.....det är illa.
Jag kom å tänka på ett citat jag hörde nånstans, kommer inte ihåg exakt hur det gick men typ : Jag dricker när jag mår dåligt och jag mår dåligt för att jag dricker. Blir bara en ond cirkel av allting.
Jag kan inte säga att ja ska vara nykter för resten av livet. Men för ett bra tag framöver iaf.
Nu kör vi

Anders 48

Ville bara skicka en hälsning - och önska dig all styrka att låta bli alkoholen! Kanske blir det tufft i början - och kanske så "faller" du en eller flera gånger på vägen. Sånt händer! Det hör nästan till.......-då är det bara att börja igen. Glöm inte de nyktra dagar du har presterat - de har du ju med dig även om det skulle bli en "plump i protokollet" på vägen. Kämpa på!