Första veckan av semestern avklarad, 6 dagars ensamsupande och idag mår jag skit. Har absolut inget problem att vara nykter de dagar jag arbetar, men så fort ledigheten slår in och jag mår bra - då ska det alltid firas med massa öl.

Som så många andra får man ju alltid insikt på bakfyllan, och då ska man genast aldrig dricka igen. Men man vet ju hur det blir när det gått några dagar och man mår bra igen, då förtjänar man några öl. En ond cirkel som jag måste ta mig ur, missar så otroligt mycket annat som är roligt.

Har 5 veckor semester kvar, och min tanke är att jag absolut inte ska supa bort dom här dagarna. Vill bara ha min text sparad här, så att jag kan komma in och påminna mig själv imorgon och de kommande dagarna när jag mår bra igen.

Hej
Jag tycker din tanke är mycket klok. Påminna sig själv är mycket viktigt för att hålla sig nykter.
Vänligen
Ikaros (alkoholistveteran)

Våransort

Jag har blivit rekommenderad att göra en lista över fördelar och nackdelar med att dricka respektive att vara nykter. Plus och minus. Enkelt att komma ihåg. och gå tillbaka till när suget kommer.
Lycka till!

JaromirJagr

Hur mycket pengar skulle ni uppskatta att ni lägger/lagt på alkohol och saker som hör till på ett år?
Uppskattningsvis i ren alkohol har jag nog lagt upp emot 30-35 000:- sen en himla massa fyllemat och cigaretter. Så skulle nog gissa på att man kommer upp i nära slängar 60-70 000:- bara på onödigheter.

Då har jag bara druckit helger för det mesta och vardagarna har gått åt till en massa träning för att bli av med alla kalorier.

bobsson

Som du skrev har det varit dagliga krogrundor och fyllekäk samt cigg, bolaget och en jävla massa folköl nattetid. Orkar inte tänka på hur mkt stålar jag supit upp. Det är egentligen helt bedrövligt.
Ha en bra kväll!

DetGårBättre

Kan vara en kul reflektion hur mycket allt kostat, bara man inte gräver ner sig i det. Lätt hänt att fastna i det förgångna. Blicka framåt, låtsas som det aldrig skett, en kass dröm bara!

JaromirJagr

Hade kunnat nyrenoverat badrummet och köket för de pengar jag lagt ut senaste 2.5 åren.

bobsson

Ja. Krogrunda samt dyr fyllekäk sallad avklarad. Personalen ville först inte servera mig för jag började tjafsa med alla på den här krogen sist. Men med lite övertalning gick det bra. Jag skulle inte ens dricka..

Hälsosam

Eller så kan du renovera badrummet och köket om 2,5 år om du lever som idag - ölen (eller 5 år om konsumtionen halveras).

Jag dricker för ca 20 000 - 25 000 / år som jag betalar och 10 000 - 15 000 på uteställen som min sambo (som är nykterist...) betalar. Per år då.

Jag räknar på all vi kan ge barnen istället för att handla vin. I vanliga fall har det gått 2 boxar per helg och ett par flaskor i veckan. Och så har vi inte alltid gjort saker som barnen vill eftersom "det kostar för mycket". Det är slut med det nu.

Tess45

Om du fokuserar på suget, hur illa är det på en skala ett till tio?
Analysera det och följ med tills det släpper.
Jag tror att det är värre att kämpa emot med vita knogar.

JaromirJagr

Så har man haft sin första helnyktra helg sen Göran Persson var statsminister, skämtåsido. Men länge. Kändes verkligen nyttigt psykologiskt att bryta trenden och få lite distans till helgsupandet. Har spenderat dagarna med att motionera 2h per dag, serier och massa från friidrotts VM. Den mest synliga effekten är att hemmet inte ser ut som en misär och hela databordet är inte fylld av ölburkar som är halvfulla.

Nu är inte mitt mål att sluta dricka men hålla mig på en rimlig nivå som max får vara 1 gång i veckan, och absolut inte dricka två dagar i rad. Ni som bara dricker på helgen, eller inte varje dag. Hur är eran uppfattning om dag 2 när man dricker? Jag får aldrig den där positiva känslan som dag 1, utan blir mest trött så den ger ändå ingenting.

JaromirJagr

Idag blev det väldigt intressant, var ute och körde bil och hamnade i en korsning. Ena vägen gick till en sjö, och den andra leder till systembolaget. Stannade och funderade en stund, slutade i alla fall med att jag tog vägen till sjön och fiskade (har alltid fiskegrejer i bilen) kändes lite som en milstolpe.