Jag älskar öl, jag älskar ruset, ni vet att bli sådär härligt, glad, busig.. ja ni vet. Mitt problem är stt jag inte kan bete mig när det blir för mycket. Jag kan få minnesluckor av bara typ 4a öl. Ångesten som jag får dagen efter är hemsk. Men jag undrar, hur ska jag kunna ha kul nu utan alkohol? Och kommer mina vänner vilja umgås fast jag inte dricker och blir sådär "härlig och glad".. jag kan dricka lagom.. IBLAND.. ibland har jag inget stopp. Är inte beroende men jag vet inte vad jag är.

Jag drack också lagom. Ibland. Och rätt ofta alldeles för mycket. Så jag har bestämt mig för att sluta.
Visst är det så att folk omkring mig reagerar. Men många reagerar positivt.
Du behöver ju inte säga att du aldrig mer ska dricka om du inte vill men börja med att "just idag dricker jag inte". En dag/kväll kan man ju vara utan. Om du känner att du måste ha en ursäkt så ta bilen, vännerna skulle väl inte truga dig att dricka när du kör?
Jag brukade skylla på olika saker; att jag skulle träna tidigt dagen efter, att jag ätit migränmedicin och inte vågar chansa eller bara att jag inte ville dricka just den kvällen. Det var sällan någon som ifrågasatte det... jag tror du klarar det galant! Sist jag var nykter på festival sa jag bara att jag inte gillar att vara full/bakis när jag sover i tält och att jag bara inte orkade med fylla. Det gick också bra.
Så jag tror inte du behöver oroa dig så mycket, det handlar nog bara om att du måste bestämma dig för att vara nykter och den hålla dig till det. Just bara en ikväll/en dag. Sen tar du nästa steg nästa dag.
Dina vänner tycker säkert lika mycket om dig nykter som full, vissa kanske ännu mer, ven vet?
Kram och lycka till!!