Har varit nykter i ett halvår och så igår stegade jag in på bolaget, köpte en flaska dyrt vin..tänkte att nu kan jag nog dricka ett glas vin som vanligt folk. Nej. Jag stoppade inte..efter vinaren gick jag ut och minns ingenting. Vaknade imorse på akuten där man meddelade mig att jag haft 2,5 promille. Vet inte hur jag kom till akuten..skämdes så och hade bråttom därifrån när jag vaknat upp. Vet inte om det var lob..vågade inte fråga...har aldrig haft lob..har googlat hela dagen om det kan ha varit lob.. Jag har sådan ångest och är rädd och tankarna snurrar..tänk om socialen tar barnet ifrån mig. Det är iallafall bra att jag lever. Kunde ju ha dött av alkoholförgiftning..usch. Ledsen.

Vill vara fri

varför jag inte kan ta ett glas vin.
I veckan blir det några dagars arbete på annan ort. Kommer att möta upp några kollegor, som vi brukar blir det middag och vin till maten.
Ingen kan tro att jag har ett destruktivt förhållande till alkohol. Sköter mig i jobbsammanhang, dricker ytterst måttligt, bara något glas vin.
Tänker nu att det där fixar jag. Jag kan ju sköta mig. Det är inte så farligt att ta ett glas vin till maten. Det är ok..väl?
Nu behöver jag komma ihåg att det inte är ok. Jag vet ju aldrig när mitt ohämmade drickande slår till. Ett glas på jobbmiddagen på onsdag kommer att få mig att tro att jag kan hantera ett glas vin till maten..nåja två.. när jag kommit hem på fredag. Som garanterat blir så
att jag köper hem en till flaska vin till helgen därpå. För jag kunde ju dricka måttligt de senaste gångerna...jag kunde ju det..

Jag vill inte trilla dit igen. Jag vill må bra och känna mig fri från alla alkoholistiska mönster. Så det så!

Att bli fri tar tid tror jag. Kanske inte ens möjligt. Jag famlar runt. Känner igen mina betoendemönster och vill inte hamna där igen. Så fri? Nja, jag kanske aldrig kan dricka vin hemma igen ensam, men kanske aldrig heller kommit på tanken om tendenserna till beroende inte fanns där från början. Svårt är det. Och du gör högst rätt som funderar och reflekterar. Det måste börja där.

Vill vara fri

Och längesedan jag läste trådar härinne.
Det har gått framåt och jag har kunnat låta bli alkoholen förutom vid några tillfällen sommaren -16. Men nu är jag på den nyktra vägen..och så ska det förbli ☺. Tänker övervinna mina baktankar som smugit sig in någonstans i min hjärna 'nu har jag varit nykter så länge..ett glas vin är väl inte så farligt?'. Nej, det kanske inte är så farligt den 1:a gången efter en lång period av nykterhet, men mina erfarenheter säger, när jag tar ett enda glas så triggar det i gång något som jag inte har kontroll över. Och jag vet aldrig när det omåttliga slår till. Så jag fortsätter min nyktra väg och håller mig till alkoholfritt.
Tack för att ni alla finns på forumet och kämpar på med alllt det innebär vad gäller alkohol. Det hjälper mig att komma ihåg varför jag väljer att hålla mig nykter. Heja oss, tillsammans är vi starka!