Nu får det vara slut. Tar ett nytt beslut idag. Tror inte det blir svårt att låta bli just nu men har varit med några vändor förut. Vill bli frisk och kunna leva mitt liv så gott det går. Har så mycket att leva för. Känner mig sorgsen och orolig över att inte kunna ta hand om mig själv på bästa sätt, fast jag vill. Det måste gå.

Hoppas du får en god natts sömn och får ordning på det basala näringsfylld mat och hälsosam dryck. Orkar du tror jag starkt på motion som återställare, då i väldigt lugn takt i början om du har kört ner kroppen ett tag. Vi är gjorda för att röra på oss flera timmar om dagen och vår kropp och knopp mår så mkt bättre när vi rör oss, och det räcker gott och väl med sköna promenader. Jag tror inte det är bra att man sitter och funderar för mkt, rörelse skapar ett slags momentum och skickar signaler till en själv att man är på väg framåt. På återhörande!

Tigerlilja

Hoppas du också fått ro i natt. Både mentalt och själsligt är det viktigt att få sova. Det vet vi ju alla. Och som du beskriver, nu koncentrerar vi oss på att skippa A. Inte fylla på med fler krav!!! Bra skrivet om det.

Dag 5 för mig. Har ju bättrat på maten men magen min aptit har inte heller varit på topp s a s :) Lustig funktion hela det systemet. Så viktig också för välbefinnandet.

Fortätter att servera mig bra mat, fast inte aptiten är på topp än. Ha en riktigt skön lördag.

joeli

Har varit ute på en promenad. Såg människor som inte mådde bra. Det vred om ordentligt i magen, sorg. Enda skillnaden är att de sitter ute och jag inne. Jag gömmer och snyggar till mig bara. Men verkligheten är att det inte går att gömma sig med alkoholen. Den bryr sig inte om att jag sitter inomhus, den är lika farlig. Så jag måste säga Nej, här är du inte välkommen, jag vill inte ha dig överhuvudtaget. En dag i taget. Tack alla ni som delar med er, alla hjältar, kloka, kämpar, stöttande för att ni är här och jag hittat hit. Det räddar liv. Tacksam och nykter dag 4. ?

joeli

Tack! Du får också ha en fin kväll.❤ Något splittrad idag men har sovit på mina piller, jobbat, tagit en promenad och ätit en stor portion pasta. Får väl räknas som ett dagsverke med tanke på att jag knappt kunde röra mig för nån dag sen? Hemmet ser för jävligt ut men har plockat ihop alla burkar och flaskor så jag slipper gå snitslad bana. Är ganska sliten och går och lägger mig strax. Kram

Tigerlilja

... för A. Det är så vi jobbar!!!
Uppmuntrande att läsa det du skriver. Jag känner också sorg när jag ser "trasiga" människor och särskilt unga o barn.
Men som min terapeut sa, en vuxen människa måste ta ansvar för sig själv. Jag vill inte vara den som andra tycker synd om heller. Tror inte du vill det heller. Därför är vi här.
Pasta lät ju gott ! Sov gott också
Även jag sänker mina ögonlocksgardiner nu. KramiZzzzz

joeli

För dina råd. Jag har följt dom idag och tänker göra det imorgon också. Framåt! Kram

joeli

Piggare i både kropp och knopp. Känner en viss oro dock, är mycket uppe i huvudet, hjärtklappning och lite skakig. Har sovit, ätit och promenerat. Får vara nöjd med dagen.

joeli

Tacksam för ännu en nykter dag. Känslorna går upp och ner, så mycket som kommer ikapp en nu när sinnet är klarare. Mår fysiskt mycket bättre det är väldigt skönt. ?

Sannah

Du gör det bra! Du står ut! De första dagarna är värst, det kommer gå lättare!
Skönt att du känner att du mår fysiskt bättre! Fortsätt att skriva, det hjälper!
Stor kram till dig?

joeli

Jag fortsätter läsa och skriva. Är så förbaskat orolig att jag ska glömma hur förödande det är att dricka A. Kram

Eller om negativa effekter av alkohol. Det är det som är terapin här tycker jag. Jag går tillbaka och kollar hur mitt liv såg ut tidigare. Vad jag skrev om mina krämpor och mitt mående. Därför har jag inte så svårt att glömma. Jag läser även på anhörigsidorna. Det är ju våra nära som far otroligt illa av vårt supande. Bra jobbat Joeli..