Jag är ny här. Jag har precis nu idag förstått att jag har problem med alkohol och att jag måste göra en förändring. Jag har tappat kontrollen över mitt drickande, igår em/kväll drack jag nästan 1,5 flaska vin!! Mår såklart skit idag, sitter i soffan med barnen omkring mig och försöker äta lite. Känner att nu får det vara nog, så här vill jag inte ha det!! Jag har tagit första steget, har nyss pratat med man och barnen om att jag förstår att jag har problem med att jag dricker för mkt och att jag ska ändra på det. Ska ta en vit månad. Misstänker att jag kanske måste sluta helt med alkohol. Men hur gör jag nu? Kan jag klara det själv? Jag vill inte gå till AA men kan man få stöd någon annanstans? Känner mig vilsen. Tacksam för alla tips jag kan få.

Gratulerar till insikten. Utan den kan man inte göra något åt problemet. Här på forumet kan du få en hel del hjälp men du kan också kontakta kommunens alkoholrådgivning och/eller vända dig till primärvården. En kontakt på en alkoholklinik är alltid bra. Ett alternativ man sällan tänker på är NTO men de kan där finns även stor erfarenhet. Viktigt att du börjar ta tag i problemet.
vänligen
Ikaros

SaraMa

Tack för tipsen Ikaros, ja det är viktigt att jag tar tag i det nu. Hittade info om Alkohollinjen också, ska ringa dit nu.

linus

Insikten är absolut första steget. Bra för dig att du hittat den. Ikaros radar upp några bra alternativ. Det finns även mycket bra på Youtube, både möten med personer med olika problemsituationer, och föreläsningar om vilka signalsubstanser i hjärnan som påverkas av alkohol, etc etc. Men en bra startpunkt kan ju vara att läsa här i alla fall. Du kommer säkert hitta saker du känner igen dig i, saker som inte alls är du, men motivation, inspiration, och kanske lite insikter på kuppen. :)

SaraMa

Ska kolla vad som finns på youtube. Och precis som ni säger, här i forumet finns mycket bra att ta del av.