Varit inne ett tag och läst. Känt ett fantastiskt stöd i att man inte är själv att ha problem med detta gift och inte känt mig lika dålig efter alla korkade beslut man tagit när man inte varit i sina sinnes fulla bruk. Skulle nog säga att a varit/blivit ett problem för mig sista 5-7 åren. Vet inte hur många gånger jag sagt till mig själv (och min sambo) att nu är det dags att ta ett längre uppehåll. Jag har inga problem att gå på fest nykter, utan det är jag rätt van faktiskt. Är rätt social och tycker bara det är skönt att kunna ta bilen hem där vid 23 på kvällen och gå och lägga mig, för att sen vakna pigg och alert. Mitt problem är att jag har en tendens att en onsdag e.m. på väg hem från jobbet slinka förbi någon pub och sitta och "reflektera" över några öl, vilket ofta leder till att jag är lite seg på torsdagen, vilket gör att jag lätt gör om det torsdagen och fredagen. Helgerna ofta nyktra då jag är med familjen. Jag har haft nyktra perioder och känt så mycket vinster med att inte dricka. Jag känner mig rätt less på att dricka och dess konsekvenser. Är dessutom lite hypokondrisk och vet ju att överkonsumtion av alkohol är skadligt såväl fysiskt som psykiskt. Hur som helst vill jag ge detta forum och denna "dagbok" en rejäl chans. Det blir en påminnelse under svaga ögonblick när a-rösten inom mig efter ett par veckors nykterhet börjar locka till att dricka. Nu startar jag min resa mot en piggare, fräschare och mer närvarande framtid!

Sannah

Att när vardagen kommer så behöver vi vara extra vaksamma.
En trigger till sug för mig är trötthet.
Just på em när man varit duktig och jobbat och vill ha belöning är en annan trigger.

Men precis som du skriver och att spela hela filmen till dagen efter ja då inser man att nää nu får jag hitta nya strategier!

Kram?

Emma73

Åh vad kul att höra! Har läst att A gör att man inte längre kan njuta utan A. Hjärnan glömmer bort vardagliga njutningar, så hemskt!!! Underbart att få njuta av musik, promenader igen mm . Jag ska också komma dit en dag ??. Men det är nog en lång resa. Behöver nog hjälp, har insett att jag inte klarar detta. Vilket rävgift A är.... Kram och fortsätt kämpa. A förstör hela hjärnan!!!!!!

.... känns jättebra på många sätt och vis. Det jag märker och jag hoppas hjälper mig denna gång på ett långsiktigt och livslångt sätt är att jag denna gång när jag började bygga min nykterhet ändrade attityd till alkoholen och den "romantik" som jag och många krafter runt i kring byggt upp. Nu är jag mest förbannad på giftet och på det sättet som industrin/samhället o s v byggt upp kring drogen. Hur f-n kan det ha blivit så?? Jag kan förstå att det är mkt pengar i detta och att människan rent historiskt sätt hittat olika sätt att droga sig på och fly vardagen och ångesten kring livet och varandet.
MEN kostnaden för många och även samhället (blir ju indirekt alla) är ju enorma både ekonomist och psykiskt lidande.

Jag passerar dagligen pubar där jag sneglar in och tittar på människorna som sitter där med glansiga ögon och lite halvdarriga händer. Tragiskt såklart och jag tycker även synd om dessa. Finns ju också en del som verkar ha det riktigt kul och skrattar, tänker att de är i början på kvällen, men sen då..
Merparten klarar ju av att hålla alkoholkonsumtionen på rimlig nivå, men det är alarmerande många (inkl jag själv) som byggt upp en ohälsosam konsumtion. Det jag tidigare har sett varit en trigger, d v s pubar överallt här i Sthlm använder jag nu som avskräckande exempel. Har mitt kontor bredvid ett bolag också och det är även där tragiskt och tråkigt att se de som står och hänger på låset

Hur som helst, kämpa på alla, det är såååå mkt värt det att leva utan skiten. Det finns ett riktigt liv som väntar en bit in i livet som nykterist och det blir bara bättre och bättre!

Bedrövadsambo

Börjar man skrapa på ytan finns det enorm tragik i alkoholens spår. Det är nog klokt att växla fokus - verkligen SE baksidorna. Senast igår på bussen klev en man på. Jag kände på lukten att han tillhörde a-lagarna (inbiten bakfylla). Han verkade dock inte ett dugg onykter. Halvvägs på resan märkte jag att hans fot var helt blodig. Sannolikt hade han inte ens märkt att han skadat sig. Så oerhört ledsamt.

Du har klarat den svåra perioden som sommaren är för många. Jag känner flera stycken där man öppnar korken första semesterdagen och har svårt att sen sätta på den ö. H taget när hösten kommer. Jag läste mycket av din tråd nu på morgonen och märker en beslutsamhet som har förstärkts med tiden. Heja dig.. Kram..

Ja, det finns mkt tragik i detta och kommer att använda dessa "förlorade själars uppsyn" som en påminnelse och varningssignal, dit vill jag inte. Sen får man såklart för deras skull hoppas att de kommer ur träsket och ovärdigheten.
Ja, sommaren är en utmaning, men för mig har jag nästan varit mer orolig för vardagen (har ju ett väldigt fritt arbete där jag styr min tid). Men än så länge flyter det på bra. Jag märker denna gång att min inställning och attityd är en helt annan, och att som jag skrev mest är jävligt förbannad på giftet.
Ha en bra dag och helg!

Emma73

Bra kämpat! Du skriver om tragik och förlorade själar och det är verkligen tragiskt. Jag är orolig över den dagen jag blir fri hur ledsen jag kommer att vara över all förlorad tid. Livet har ju så mycket annat att erbjuda än att sitta med en flaska vin och känna sig avslappnad...! Tragiskt!!! Jag vill verkligen ur detta träsk, och kommer se till att bli fri! Kram och god natt

... att leva utan detta gift. Vaknar nu en söndag utvilad och klar i huvudet. Visst kan man bli ordentligt ledsen över saker man gjort och vad det kostat på flera plan. MEN jag väljer att blicka framåt och känna mig stolt över att jag valt livet. Emma, kämpa på, stor kram!

... i mitt arbete (är egenföretagare) som påverkar min ekonomi rätt rejält. För en kort stund tänkte jag att nu skulle det vara skönt att få fly/trösta sig med alkohol, hade detta varit för några månader sen hade jag garanterat druckit ett antal öl och mått rätt dåligt nu på kvällen. Men jag valde att ge mig själv en fri resterande del av dagen med men min favoritsysselsättning golf istället. Underbart väder och få njuta av härlig dialog med en främmande människa på en golfbana var inte så dumt heller.
Att vara egen företagare är ju rätt läskigt då man ska dra in sin egen försörjning hela tiden, men det har funkat riktigt bra de snart 20 år som jag varit det.

Å ena sidan blir jag stressad å andra sidan känns det intressant vad som kommer ur detta bl a. Under mina år som egen har det hittills inte varit så osäkert som det är just nu, MEN jag känner mig rätt lugn ändå. Det viktiga är att jag fortsätter att välja den fria och nyktra vägen, då vet jag att saker kommer att lösa sig. Kanske inte på det sätt jag tror, men på något sätt känner jag tillit till detta.

Så en spännande resa blev ännu mer spännande idag...., vi får se vad den tar vägen :-)!

Sannah

Inte fly utan tro på att allt löser sig! Att ha tillit till livet! Det är frihet! Och allt kommer lösa sig! Spännande med nya kontakter med!
Kram!

Att oroa sig för det som inte har hänt och tro att man kan förändra något genom att älta det är lika konstruktivt som att gunga i en gungstol och tro att man kommer framåt. Vissa saker kan vi inte påverka så då måste vi ändra förhållningssätt istället. Vad bra att du hittat saker som ger dig lugn, ro, kraft och energi.. Kram..

Emma73

Vad underbart att du blivit så stark och kan stå emot när man behöver tröst etc. Det är dit vi alla kämpar!!! Grattis ska också komma dit en dag. Men vilken tuff resa det är. Har aldrig kämpat så mycket i hela mitt liv. Känns som hjärnan är en annan del av min kropp och vill jävlas med en ?

.... utan en hel del alkohol i kroppen...åkte jag för första gången igår med min dotter. Vilken skräckblandad förtjusning. Höjdrädd och karusellrädd har jag alltid varit......, men klarar jag detta klarar jag mycket. Viktigt med ritualer känner jag, blir milstolpar. Man blir starkare och får alltfler nyktra erfarenheter.
Drygt 12 veckor in i det fria livet, jag ser fram emot 3 månader och snart 100 dagar.
Ha en skön och fräsch helg alla kämpar!

... utan giftet. Känns såklart riktigt skönt. Romantiken och det lyckliga livet kring drogen hoppas jag är bortblåst för alltid. Känner och ser mest det tragiska och eländet, vilket hjälper mig när jag ibland tänker tanken att ett par kalla skulle vara gott.
Att ha koll på sömn och kost är andra viktiga nycklar.

Vilka härliga vinster det finns med att slippa skicka i sig alkohol. Bara att få vakna varje morgon och känna sig fräsch.

Nu njuter vi av en ny och fräsch dag och helg! Kämpa på alla hjältar!

Tilde

Precis...
Romantiken och det lyckliga livet runt alkohol... bara bort med det, det finns inte.
Idag var jag vid min älsklingssjö och tog av det höstiga vattnet i min hand och det kändes så gott och jag var så närvarande. Tror livet kommer kännas mer och mer äkta ju mer ren från alkohol man blir.

AlkoDHyperD

Tänkte tacka för engagemanget i min tråd genom en liten hälsning. Har inte könt att jag behövt skriva här innan, för du verkar klara dig så bra ändå...
Fast även när det går bra behöver vi bli sedda, eller hur?
Jag ser dig.
Bara för att du inte skriver om kamp eller sug behöver det ju inte vara räkmacka.
Keep up the good flow!
Grattis till tre månader!

Ja, det behövs verkligen och jag fick en varm känsla av ditt svar, tack!
Tror både du och jag också du mår genuint bra av att förhoppningsvis hjälpa andra på sin väg. Du har hjälpt och 'räddat' så många här, bland alla änglar här på forumet är du min ärkeängel!

.... är balsam för själen, kroppen och knoppen! Har skrivit det förut, men tål att upprepas. Motion är så viktig nyckel för oss alla tror jag för att hålla oss på banan. Försök hitta ngt som är lustfyllt och plåga dig inte, man behöver inte inte köra 'skiten' ur sig tycker jag. En rask promenad duger gott, även om moderna studier visar på att rejäla pulshöjare kan vara bra. Själv försöker jag ha ett hyfsat, men ändå njutbart tempo. En skön höstdag till er alla!